Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

výhřev sedadel

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
bigrosak

#1 Příspěvek od bigrosak »

Ahoj,mám E60 530D s koženýma sedákama a paměťma,jen nevím zda přední sedačky mají výhřev a popřípadě kde zapnout :-( u E46 byli tlačítka dole,je mě divný že by kožený sedáky neměli výhřev,ale ničemu bych se nedivil. :?
Batler

#2 Příspěvek od Batler »

E60 nemám. Ale mělo by to být na středovém panelu někde pod topením či rádiem.
Pokud nemáš tlačítko na sedačku u toho to tlačítka DTC co je na foto tak vyhřejvané sedačky nemáš

Obrázek
Batler

#3 Příspěvek od Batler »

Kdyby jsi měl výhřev sedaček tak to vypadá na panelu takhle :)

Obrázek
cachota

#4 Příspěvek od cachota »

to se do e60 dávala kůže bez výhřevu? asi jo jak to vypadá...myslel jsem že při kůži je to automaticky vyhřejvaný
Tecto

#5 Příspěvek od Tecto »

Takže zřejmě máš Itala :roll:
Ti měli většinou kožený sicny, ale téměř vždy bez výhřevu.
I když Ital ze severu vyhřívání někdy mají, ty z jihu nikdy. Navíc itala poznáš ještě podle několika charaktristických znaků:
- E61 nemají hagusy
- navi většinou professional
- sedadla Dakota beige 1 (většinou, beige 3 jen málo kdy)
- i když jsou sice kožený, tak jinak základní ovládání
- pochopitelně bez vyhřívání o webastu ani nemluvím :-)
- většinou mají tyto auta sportovní volant
- většinou je to komplet přelakovaný
Dalších znaků je víc, ale už se to tady někde probíralo.
To jen tak na okraj a pro zasmání :lol:
sedyvlk6

#6 Příspěvek od sedyvlk6 »

Tecto píše:Takže zřejmě máš Itala :roll:
Ti měli většinou kožený sicny, ale téměř vždy bez výhřevu.
I když Ital ze severu vyhřívání někdy mají, ty z jihu nikdy. Navíc itala poznáš ještě podle několika charaktristických znaků:
- E61 nemají hagusy
- navi většinou professional
- sedadla Dakota beige 1 (většinou, beige 3 jen málo kdy)
- i když jsou sice kožený, tak jinak základní ovládání
- pochopitelně bez vyhřívání o webastu ani nemluvím :-)
- většinou mají tyto auta sportovní volant
- většinou je to komplet přelakovaný
Dalších znaků je víc, ale už se to tady někde probíralo.
To jen tak na okraj a pro zasmání :lol:
Pro zasmání? Vysmívat se můžeš chodit na jiné forum. Být tady takových co se ostatním vysmívají více tak sem nikdo nechodí. Věřím že ty máš doma určitě leštěnku v plné palbě s 30 tisíci km. Ach jo.
Tecto

#7 Příspěvek od Tecto »

Hele, nemyslím to vůbec zle, to jen holé konstatování.
Já jsem přemýšlel o italovy taky, nic proti tomu nemám :wink:
Jen ta auta mají určitý znaky nic víc jsem tím nemyslel, fakt je to bez urážky.
I v dojču se dají sehnat naprostý voňavky stejně jako naprostý vrány. A je to všude stejný. Záleží na stavu.
Zkrátka, nemyslím vůbec nic zle a ty sicny holt někdy výhřev nemají. Ale lze to dodělat, dokonce i vícestupňový a není to tak složitý.
Mrkni se, jestli máš na boku sedadla takovou kruhovou záslepku. poku jo, tak, sem lze namontovat to ovládátko.
Jo a moje auto je holanďan, sice výhřev mám, ale jinak se mi už vysralo tolik věcí, že to ani není možný :cry:
sedyvlk6

#8 Příspěvek od sedyvlk6 »

Tecto píše:Hele, nemyslím to vůbec zle, to jen holé konstatování.
Já jsem přemýšlel o italovy taky, nic proti tomu nemám :wink:
Jen ta auta mají určitý znaky nic víc jsem tím nemyslel, fakt je to bez urážky.
I v dojču se dají sehnat naprostý voňavky stejně jako naprostý vrány. A je to všude stejný. Záleží na stavu.
Zkrátka, nemyslím vůbec nic zle a ty sicny holt někdy výhřev nemají. Ale lze to dodělat, dokonce i vícestupňový a není to tak složitý.
Mrkni se, jestli máš na boku sedadla takovou kruhovou záslepku. poku jo, tak, sem lze namontovat to ovládátko.
Jo a moje auto je holanďan, sice výhřev mám, ale jinak se mi už vysralo tolik věcí, že to ani není možný :cry:
Upřímně u E60 a E61 je to s výbavou těžký. Možností bylo moc a jen málo kdo trefil auto se vším co by si přál. Jinak u tohoto model je much jak v kravíně a potkají každého kdo tohle auto má. Jen někoho to potká dříve a někoho později. A jestli má někdo plnou palbu nebo chudší výbavu je jen na finanční situaci.
hurvajs77
Klubové ID: 2855

#9 Příspěvek od hurvajs77 »

cachota píše:to se do e60 dávala kůže bez výhřevu? asi jo jak to vypadá...myslel jsem že při kůži je to automaticky vyhřejvaný
Výhřev je příplatkový i v 7er
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Tecto

#10 Příspěvek od Tecto »

Mrkni na:
http://www.autohifibrno.cz/nejnovejsi-m ... 0d-gt.html
takhle elegantně to může vypadat, takže žádná křeč 8)
bigrosak

#11 Příspěvek od bigrosak »

Takže po delší odezvě jsem zjistil že opravdu vyhřívané křesílka nemám :-( nicméně auto je dovoz původně z Belgie a ne Itálie i když výbava je skoro stejná :-) .Již mám i kompletní CZ manuál pro BMW E60 a 61 ve kterém stojí že sedáky se dají ovládat tlačítkem pod rádiem a v menu topení přez I-drive.Takže další otázka zní :-) má v sobě sedačka ten topný rošt nebo jak se tomu říká? Stačilo by dokoupit nějakou kabeláž a dopojit? U E46 jsem to používal velmi často a velká spokojenost :-)
Tecto

#12 Příspěvek od Tecto »

Asi budeš zklamanej, ale topná rohož tam není. Je potřeba tam nainstalovat celou dodatečnou sadu spolu s čudlíkem na boku. S Idrive to nebude mít společnýho už nikdy nic, ale to nevadí. Hlavně je potřeba, aby to fungovalo a v autě to vypadalo aspoň trochu inteligentně. A že to jde takto udělat, o tom už jsem se přesvědčil. A vypadalo to opravdu velmi dobře, takže bych se toho nebál. Když jsem uvažoval o italovi já, tak už jsem měl přesně zjištěný, jak to vypadá, byl jsem si to i vyzkoušet a věděl jsem kdo to dělá a za jaký ceny. Dokonce jsem někde na netu našel návod jak na to, ale nakonec jsem si říkal, že to nechám namontovat - záruka.
bigrosak

#13 Příspěvek od bigrosak »

pokud by ta sranda nestála víc než nové sedačky tak se o tom dá uvažovat :-) skusím se poohlédnout po netu po nějaké dodatečné sadě.
Perunwit
Klubové ID: 2962

#14 Příspěvek od Perunwit »

nechci ti ohledně doinstalace říkat, že to nejde, když to jde, ale asi bych raději sehnal sicny který už to umí a potom jenom dodělal kabeláž, pokud už tam není... myslim, že sehnat přední sedačky nebude takovej problém, jako je celý vysvlíct z kůže a nějak to tam bastlit.... navíc se vystavuješ riziku nechtěnýho zahoření, což bych řekl že je ta hlavní motivace pro ogirinál.
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Brátn Moderátor »

no ony originály hoří asi nejlíp :D , největší problém jak dodělat výhřev je vsunout vyhřívání až nad dečku, která je pod kůží, já to raději dal až pod tu dečku, je to jednodušší a člověk nemusí odčalounit celou sedačku bohužel to déle vyhřívá

ideální je taky vložit dečku jen pod prostřední část sedáku a spodní část zad, jelikož jinam to bez odčalounění nejde ani vložit, pro udržení pozice je nutno něčím přilepit, já použil trochu herkulese

PS: jsem si vzpomněl, že nad tu dečku to dáte jen pokud to dokonce rozšijete, myslím přímo ten kožený potah, jelikož dečka je sešita do švů spolu s kůží. Takže je opravdu snazší dát až pod tu dečku.
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
sedyvlk6

#16 Příspěvek od sedyvlk6 »

Tecto píše:Asi budeš zklamanej, ale topná rohož tam není. Je potřeba tam nainstalovat celou dodatečnou sadu spolu s čudlíkem na boku. S Idrive to nebude mít společnýho už nikdy nic, ale to nevadí. Hlavně je potřeba, aby to fungovalo a v autě to vypadalo aspoň trochu inteligentně. A že to jde takto udělat, o tom už jsem se přesvědčil. A vypadalo to opravdu velmi dobře, takže bych se toho nebál. Když jsem uvažoval o italovi já, tak už jsem měl přesně zjištěný, jak to vypadá, byl jsem si to i vyzkoušet a věděl jsem kdo to dělá a za jaký ceny. Dokonce jsem někde na netu našel návod jak na to, ale nakonec jsem si říkal, že to nechám namontovat - záruka.
Tak jsem hoď odkaz na ty co ti to dělali a popřípadě i cenu ať má každý představu o tom kolik si má připravit. :D
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Brátn Moderátor »

http://alarmtuning.cz/vyhrivani-sedadel.htm
tady jsou i ty kleště a pitomé svorky, kterýma je to chycené a kdo to nikdy nedělal, tak si na mě vzpomeňte, že jsem říkal, že je to drbačka,
navíc když budete mít PUR molitany bez drátů a budou jen s "nitěmi" jelikož ty nitě rády praskají a pak ani není k čemu ty skoby zpět přichytit

http://www.htcar.cz/vyhrivani-sedadel-p ... v/d-70286/
http://www.neuzil.cz/a52-vyhrivani-seda ... tAodvh4ABw
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Tecto

#18 Příspěvek od Tecto »

No, já jsem to chtěl nechat udělat někoho, kdo s tím má zkušenosti a potom co tady čtu bych se toho držel dál. Rozdělávat čalounění bych asi nezvládl.
Ale jak jsem psal výše - jsou fachmani, kteří to dělají, takže i pro nás leváky se najde nějaká záchrana.
kitrop
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od kitrop »

Zdravím,
at nezakládán nový topic tak to píšu sem-
mám E39 525d touring a nefunguje výhřev spolujezdcovy sedačky, při pokusu zjistit čím to je, jsem pod sedačkou našel tento " modul" poradí mi někdo jestli to má s tímto něco společného? nebo k čemu to slouží? Káble jsou od něj ustřihnuty a když zmáčknu vypínač na zapnutí vyhřívání sedadla, tak ani neproblikne. díky všem za postřehy
Přílohy
modul BMW 525d.jpg
modul BMW 525d.jpg (114.94 KiB) Zobrazeno 206 x
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Brátn Moderátor »

to je k tlakové dečce pro správnou funkci airbagů, pokud to máš vypojené, musí ti diag vypsat chybu a nejedou ti airbagy

výhřevy nerozjedeš, jelikož když to ani neproblikne, tak je to prostě zlámané a jediná možnost je výměna dečky, bacha na to, že pokud to budeš zkoušet dlouho a byl by tam zkrat, tak si to vypálí do sedačky díru (spíše to dělají E60)

jinak kabely k výhřevu jsou společné v tom velkém konektoru pro celou sedačku

Obrázek Obrázek
Odpovědět