Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

rozleštění světel E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
EdyBoyS

#1 Příspěvek od EdyBoyS »

Dají se u E39 nějak rozleštit světla i zevnitř, ale tak, aby se zamezilo pak mlžení plexi když je venku vlhko??

Když mi dával kámoš CCFL kroužky na E36, tak mi i leštil skla z obou stran a pak se to při vlhkosti mlžilo jako prase... musel jsme vždycky na chvilku pustit dálkový, aby se vlhkost odpařila...

U E39 jsem ten problém viděl taky, většina lidí co tam dává SMD kroužky nebo to zevnitř čistí či rozlešťuje ty plexiskla, tak se to pak mlží...

Ono je to od výroby něčím nastříkané proti mlžení nebo čím to je, že se to pak mlží??

Mám totiž světla zašlá i zevnitř, tak bych je chtěl vyčistit, ale mám strach, že se pak budou mlžit

foto:
Obrázek
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Brátn Moderátor »

podle mě na tom plastu zevnitř nic není, rozleštit se to ručně asi dá, ale bude to drbačka, jinak mlžení světel E39 je většinou z důvodu ucpání dýchacích kanálků
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
EdyBoyS

#3 Příspěvek od EdyBoyS »

ono je to zašlé hlavně z důvodu, že na to stříkají ty ostřikovače, a zimní směs je moc agresivní a ten plast to nevydrží...

Kámoš koupil nové kryty a odpojil ostřikovače a má to tam už 3 roky a je to pořád jako nové... Podle mě tam jsou ty ostřikovače stejně uplně na hovno, protože když ostříknu světla, tak jsou akorát cely mokry od kapaliny a nalepí se na ně akorát tak prach... takže to asi taky odpojím po rozleštění světel
Lucifer

#4 Příspěvek od Lucifer »

Ty světla to meje tlakem někdy si nech zmáčknout intenziv a koukej jak funguje ostřik ;)

A kupuj zimní směs u BMW nevyjde draho a světla ničit nebude ;)
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Brátn Moderátor »

E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
EdyBoyS

#6 Příspěvek od EdyBoyS »

Bratn píše:a nebylo by tohle řešením?
http://www.bmwjakes.cz/kryty-prednich-s ... elift.html

to je sice pěkné, ale od jakeše bych nic nekoupil... každý kdo od něj něco koupil zboží hned vracel nebo byl nespokojený... tahá mrdky z číny za pakatel a brutálně na tom vydělává... všechno co má na shopu je i na ebay za poloviční ceny a hlavně z číny, kde se neplatí ani pošta ve většině případů...

kámoš od něj teď kupoval zadní facelift světla na e39, byly popraskané ty vnější plasty a vůbec to nelícovalo s kufrem, byla tam mezera tak 2cm...
EdyBoyS

#7 Příspěvek od EdyBoyS »

Lucifer píše:Ty světla to meje tlakem někdy si nech zmáčknout intenziv a koukej jak funguje ostřik ;)

A kupuj zimní směs u BMW nevyjde draho a světla ničit nebude ;)

myslíš jako třeba horimex car, nebo cartec atd??

a kolik za to chcou, třeba za 5l nemrzky do ostřikovačů?? to jsem ani nevěděl, že se tam prodává
Pavel

#8 Příspěvek od Pavel »

kluci nebudu vám tady toho moc kafrat ...ale ty světla (plexi) zachazejí i na autech bez ostřikovačů .. :wink:
e155

#9 Příspěvek od e155 »

Tak zrovna tyhle kryty od Jakeše mám téměř rok, zatím bez jediného problému.
Perunwit

#10 Příspěvek od Perunwit »

e155: ty máš FL světla? Kryty na nich se mění rozlepením pokud vím, ale na bílou a oranž žárovku je prej jiná patice a údajně pak do původních oranž světel s bílou žárovkou není žárovka oranžová se stejnou paticí :-))) aby se v tom čert vyznal :lol:
e155

#11 Příspěvek od e155 »

Auto je 9/2000, takže je to originál facelift. Co se týče rozdílu oranžových a bílých, tak to fakt nevím, nemusel jsem to řešit :) Jediný problém, který jsem s tím měl byl ten, že ty moje světla nešly rozlepit, takže jsem to celé posílal Caknakisovi.
EdyBoyS

#12 Příspěvek od EdyBoyS »

e155 píše:Auto je 9/2000, takže je to originál facelift. Co se týče rozdílu oranžových a bílých, tak to fakt nevím, nemusel jsem to řešit :) Jediný problém, který jsem s tím měl byl ten, že ty moje světla nešly rozlepit, takže jsem to celé posílal Caknakisovi.

a nemáš po přelepení krytů problém s mlžením plexi??
Pokud se ti to ani teď v tomhle počasí nemlží, tak to asi taky koupím...

lícuje to krásně jak origo, nebo jsou tam někde poznat drbky že to není origo?
Birkoff

#13 Příspěvek od Birkoff »

Je to tak. Originál žluté mají malou H-něco žárovičku a podle toho je velká i ta díra do parabolky - světla, navíc ta parabolka je "zubatá" (rozptylové kostičky po ploše), jde to vidět na fotkách. Sklíčko je oranžové průhledné (čiré).
Originál bílé mají tu parabolku hladkou a velkou žárovku (oranžovou), tomu odpovídá i díra do parabolky (světla), je o kus větší. Sklíčko není čiré ale "krupicovaté" (jemné tečičky) po povrchu.
No a pak ta krytka z boku - stejné mechanicky jen jiná barva odrazové plochy.
e155

#14 Příspěvek od e155 »

Nemlží se, je to v pohodě. Zamlžené je mám jenom když nechávám umýt motorový prostor, ale za pár hodin je to pryč.
Perunwit

#15 Příspěvek od Perunwit »

Birkoff: díky za info, chtěl jsem si potvrdit to, co jsem zjistil... nakonec jsem se rozhodl že si tady od kolegy klubáka koupím ty boční reflexní plošky a vyměním pouze ty, čočku a žárovku nechám tak, jak jsou...
EdyBoyS

#16 Příspěvek od EdyBoyS »

hoši chystám se na repas světel - těch plastových tyček co drží paraboly... svítí mi totiž do země, asi jsou už ulámané... Tak jsem se rozhodl, že koupím všechny 4 nové a nechám to zrepasovat... Ale teď nastává problém - sám si na to netroufám a nikoho kdo by to uměl neznám...

nevíte někdo o někom poblíž Olomoucka, kdo by mi to na počkání zrepasoval?? slušně za to zaplatím 8)
Tompo

#17 Příspěvek od Tompo »

zdar, určitě výměnou nic nezkazíš, ale pokud máš xenony, mrkni nejprve na tyčky náklonu na podvozku. Mě také najednou svítily lampy do země a měl jsem obě tyčky zatuhlé v kloubkách, naštěstí to stačilo rozhýbat a neulomily se plastové držáky jednotek náklonu... Jinak udělá Ti precizně člen Caknakis a zvážil bych zrovna výměnu parabol, čoček a andělských očí, je to fakt mazec...
EdyBoyS

#18 Příspěvek od EdyBoyS »

Tompo píše:zdar, určitě výměnou nic nezkazíš, ale pokud máš xenony, mrkni nejprve na tyčky náklonu na podvozku. Mě také najednou svítily lampy do země a měl jsem obě tyčky zatuhlé v kloubkách, naštěstí to stačilo rozhýbat a neulomily se plastové držáky jednotek náklonu... Jinak udělá Ti precizně člen Caknakis a zvážil bych zrovna výměnu parabol a andělských očí, je to fakt mazec...

no já když zapnu xenony, tak normálně sjedou dolů a pak se seřídí... ale svítí prostě pořád nízko, takže si myslím, že budou ulomené ty plastové tyčky které ty paraboly drží nahoře.. ale sám si na to netroufám....

jo, ale to bych musel někam posílat ne?? já jezdím s autem každý den, nemůžu někomu posílat světla.... dělám 6x týdně noční a nejezdí mi na směnu žádnej autobus a brát si tágo, to by mě stálo pěknej bágl...
Tompo

#19 Příspěvek od Tompo »

Přesně tak se to chovalo mě - logicky - pokud budou prasklé tyče, tak paraboly nemůžou vyjet nahoru a dolu, bych chápal... Mrkni na to, za to nic nedáš...

jj, asi bys je musel poslat. Mně to vyšlo tak, že jeden den jsem jel přes kolem kluků tam a druhý den zpět. na cestu mi půjčily lampy jiné, takže jsem si v pohodě mohl štrádovat dál...
The_big_deal
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od The_big_deal »

vem za konektor starteru co je zamčený ve výbojce a když se to bude hejbal tak je ko.
Odpovědět