Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Divne se chovajici ABS 530d E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
piceus
Klubové ID: 2796

#1 Příspěvek od piceus »

Zdravím,
pánové, mám takový divný problém s ABS a předtím než nechám vyměnit/repasovat ABS jednotku bych se chtěl poptat na pár věcí.

Mám E39 530d r.v. 1999 a ABS mi už delší dobu nefunguje jak má, přes léto jsem to neřešil ale teď když se blíží zima… Jde o to, že po nastartování a v případě že je venku 30 stupňů jednotka prokopává od začátku a po chvilce se odpojí. Měnil jsem obě zadní čidla ale víceméně bez výsledku (předtím ABS prokopávalo neustále při dobrzďování…teď aspoň nějakou dobu funguje). Dokonce se vyměnil i náboj na zadním kole na straně spolujezdce (v ozubeném kolečku pro snímání ABS byla rýha).
Když jsem měl auto naposled na diagnostice, tak jedno ze zadních kol (už si nepamatuju přesně které) ukazovalo i při stojícím autě že to kolo se otáčí cca 3km za hodinu.

Takže moje otázka zní, je tohle problém elektronické části ABS jednotky, nebo naopak se musí vyměnit celý díl? A co repase, opravila by tento problém?

Podle toho co mi to dělá, bych řekl, že se v ABS jednotce vyhřeje nějaký kontakt a pak ta začne takhle blbnout…
Předem děkuji za odpovědi a rady co s tím může být.

P.S: Kód jednotky je 0 265 223 001.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Upadlé dráty v jednotce, novou nebo repas... osobne bych volil novou, do 8 sezenes...
“Ability is what you're capable of doing.”
Quido

#3 Příspěvek od Quido »

Pokud by byla do 8 nová, tak by to bylo dobré, ale obávám se že za tyto peníze pouze použitá...

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&t=130882
brazillian

#4 Příspěvek od brazillian »

Pro repas zkuste kontaktovat člena airbone.
Odpovědět