Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 - jak sundat zadní m-packet nárazník?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ver

#1 Příspěvek od ver »

Potřebuju sundat zadní m-packet nárazník na E39 a nemůžu přijít na to jak. Prosím někoho, kdo to už dělal o radu.

Dohledal jsem jen, že by to mělo držet na dvou šroubech někde pod lištou nárazníku, ale nepovedlo se mě ani přijít na to, jak tu lištu dát dolů...

děkuji
pindak1

#2 Příspěvek od pindak1 »

Zdar,já jsem ho sundal i s výstuhou.Jak máš zadní plastové podběhy tak vyšroubuješ ty vruty kterýma jsou k nárazníku chycené.V kufru pod tapecem jak je rezerva se mrkni dolů směrem pod světla pod úroveň kufru a uvidíš na každé straně tušim tři štefty s matkama. Ty matky odšroubuj a tahem vysuneš nárazník i s výstuhou :wink:
Perunwit

#3 Příspěvek od Perunwit »

u touringa jsem to dělal minulej týden, mam to ještě v živý paměti :-) ty nepíšeš, jestli sedan, nebo tour, tak tu máš obojí...

otevřeš kufr svýho báwa :-D , vlavo a vpravo na světlech zboku máš trojúhelníkové kryty, každej drží na dvou torxech... kryty off, potom dole, kde ti přecházely v nárazník, jsou gumové růžky, ty jsou nastrčené na kovových sponách... růžky off. Mezi růžky; na každé straně je jeden; je gumová lišta, která je nasazená na kastli a přiléhá na nárazník. Je jenom nastrčená, lišta off. Lišta ti uvolnila prostor za nárazníkem směrem do kastle... nyní tedy můžeš zezadu opatrně na obou stranách odjistit jazýčky, co drží nastrčenej horní kryt nárazníku, kryt off. Jak je dole kryt, vidíš dva šrouby, co jsou prošroubované výztuhou v nárazníku a tlumiči nárazu v na kastli a ty to celé drží. Ty se ale přesuneš k zadním kolům a v každém podběhu vidličkou nebo šroubovákem vycvakneš 3 plastové rozpěrné nýty. Jdeš zpátky k nárazníku, vezmeš příslušnej torx, povolíš a vyndáš šrouby. Tím máš nárazník uvolněnej, drží teď na tlumičích a po stranách u kol je nasunutej do vodítek. Něco si dej pod něj, kdyby spadl aby se neodřel a u kol pobouchávej, tím ho vystrčíš dozadu. jak se jednou uvolní už to jede. A máš hotovo. Nezapomeň, pokud máš čidla, na začátku vycvaknout lišty a čidla odpojit, nebo vystrčit z lišet.

fotky nejsou moje, ale pomoct by ti měly... Mkovej a klasika se sundavá/nandavá stejně.
Přílohy
jj.jpg
jj.jpg (58.72 KiB) Zobrazeno 135 x
ii.jpg
ii.jpg (61.49 KiB) Zobrazeno 135 x
hh.jpg
hh.jpg (71.75 KiB) Zobrazeno 135 x
gg.jpg
gg.jpg (79.74 KiB) Zobrazeno 135 x
ff.jpg
ff.jpg (47.28 KiB) Zobrazeno 135 x
ee.jpg