Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
CHanger e39
Pokud si matně pamatuju, tak pro audio s DSP je to připojený digitálním koaxem, bez DSP 6-pin konektorem
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Zacinam bejt mirne rozladenej z toho ze nevim jak mam pripojit changer do e39.
Mam konkretne Navi profesional MKI a s DSP.
Auto od vyroby changer nemelo. Postestilo se mi sehnat od kamose changer ale uz knemu nema kabely. Changer ma v zadu konektor na napajeni pak ten analogovej a na DSP.
Zasadni problem je ze moje auto nema ani jeden kabel vyvedenej, tudiz nema pripravu pro changer, ale drzak na nej tam je.
napajeci kabel si pripojim to neni probelm. Chytnu ho na vstupy do radia, nebo jestli je tam nekde origo zastrcka budu rad za radu.
No a ted k tomu hlavnimu problemu kam mam strcit ten dsp kabel co mi pujde z changeru? (Musim ho jeste nekde sehnat) Co jsem tak pochopil a precet tak nema cenu resit analogove signalni vstupy, ze to prej nefunguje a hraje na prd. Rovnou to mam pripojit na DSP.
Dsp kabely co jsou v aute maj vsechny konektory vyuzity a ja proste nevim kam ho pripojit.
Popripade jestli nekdo ma napajeci a DSP kabel tak ho od nej kdyztak vezmu.
Mam konkretne Navi profesional MKI a s DSP.
Auto od vyroby changer nemelo. Postestilo se mi sehnat od kamose changer ale uz knemu nema kabely. Changer ma v zadu konektor na napajeni pak ten analogovej a na DSP.
Zasadni problem je ze moje auto nema ani jeden kabel vyvedenej, tudiz nema pripravu pro changer, ale drzak na nej tam je.
napajeci kabel si pripojim to neni probelm. Chytnu ho na vstupy do radia, nebo jestli je tam nekde origo zastrcka budu rad za radu.
No a ted k tomu hlavnimu problemu kam mam strcit ten dsp kabel co mi pujde z changeru? (Musim ho jeste nekde sehnat) Co jsem tak pochopil a precet tak nema cenu resit analogove signalni vstupy, ze to prej nefunguje a hraje na prd. Rovnou to mam pripojit na DSP.
Dsp kabely co jsou v aute maj vsechny konektory vyuzity a ja proste nevim kam ho pripojit.
Popripade jestli nekdo ma napajeci a DSP kabel tak ho od nej kdyztak vezmu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Presne jsem cekal odpoved typu vykrik do tmy. Nechapu proc mas potrebu se do vseho srat a hlavne kdyz o tom vis uplny hovno. A to neni konkretne tohle tema. Snad u kazdyho tematu blejes nejaky moudra a nikdo na ne neni zvedavej.
Prave kvuli takovejm jako ses ty, to tady jde od desiti k peti. Prestal jsem sem prispivat, protoze me uz nebavily moudra chytraku jako ses ty. Po dvou letech se tu na neco zeptam a prijde odpoved typu (jsem uplnej kreten musim se do vseho srat). Mas asi potreby si tady za dva mesice nahnat tak 1000 prispevku.
Jo a kdyby te to zajimalo. Kamarad ma e39 stejnej rok jako ja, ale vyndal kompletne audio a changer mu je asi k hovnu, tak mi ho proste dal. Ale bohuzel bez propojovacich kabelu. A nazivat me zlodejem, to si nech od cesty. Kdyz me vubec neznas.
Nekdy uvazuju jestli jses normalni nebo jenom nekoho chces nasrat.
Ale k veci kdo mi dokaze poradit s tim pripojenim. Nebo ze bych se u nekoho kouknul jak to je pripojeny. Diky.
Prave kvuli takovejm jako ses ty, to tady jde od desiti k peti. Prestal jsem sem prispivat, protoze me uz nebavily moudra chytraku jako ses ty. Po dvou letech se tu na neco zeptam a prijde odpoved typu (jsem uplnej kreten musim se do vseho srat). Mas asi potreby si tady za dva mesice nahnat tak 1000 prispevku.
Jo a kdyby te to zajimalo. Kamarad ma e39 stejnej rok jako ja, ale vyndal kompletne audio a changer mu je asi k hovnu, tak mi ho proste dal. Ale bohuzel bez propojovacich kabelu. A nazivat me zlodejem, to si nech od cesty. Kdyz me vubec neznas.
Nekdy uvazuju jestli jses normalni nebo jenom nekoho chces nasrat.
Ale k veci kdo mi dokaze poradit s tim pripojenim. Nebo ze bych se u nekoho kouknul jak to je pripojeny. Diky.
ahoj, tohle by ti mohlo pomoci:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=122811
a mechoše neřeš, já jsem od něj viděl JEDEN rozumnej příspěvek. jinak samý bláboly kde se buď vysmívá, nebo se chce hádat. s klubem to nemá nic společnýho, to je běžnej průřez dnešní společností.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=122811
a mechoše neřeš, já jsem od něj viděl JEDEN rozumnej příspěvek. jinak samý bláboly kde se buď vysmívá, nebo se chce hádat. s klubem to nemá nic společnýho, to je běžnej průřez dnešní společností.
-
- Kontaktovat uživatele:
To Perunwit: Diky samozrejme ze tohle tema s aktivistama znam. Uz jsem si zjistil ze v aute mam DSP ale zesilovac mam ten bez DSP sice to moc nechapu ale funguje mi kompletne vsechno. Kazdopadne dneska jsem byl v elektru sehnal jsem si konektory a kabely, nasel jsem jak jsou zapojeny piny. Ted to musim poletovat dohromady, abych udelal ten propojovaci audio kabel a chytnout se u radia na napajeni a pritahnout napajeni do changeru.
Poreferuju jestli mi to bude fungovat. Kdyztak holt koupim ten origo kabel nebo sezenu od nekoho z vraku.
Ja ho neresim jen nemam potrebu cist plky ktery jsou uplne na nic.
To Mechos: Ja vestinou o cem nevim nic tak neprispivam kdyz neco vim prispeju. Jinak nepotrebuju nekomu radit a poucovat v kazdym tematu. Na to tu jsou jini fundovani lide.
Poreferuju jestli mi to bude fungovat. Kdyztak holt koupim ten origo kabel nebo sezenu od nekoho z vraku.
Ja ho neresim jen nemam potrebu cist plky ktery jsou uplne na nic.
To Mechos: Ja vestinou o cem nevim nic tak neprispivam kdyz neco vim prispeju. Jinak nepotrebuju nekomu radit a poucovat v kazdym tematu. Na to tu jsou jini fundovani lide.
Zdravím, potřebuji radu s changerem.
Jedná se o e39.
1. otázka bere changer vypalená audio CD (nemyslím MP3)
2. navazuje na první, jelikož potom co jsem si vypálil 6 CD
k poslechu mi je changer nenačte ani jedno ani všechny.
Když jsem auto koupil, měl jsem tam jedno original CD a to mi šlo, teď už doma, žádné origo na odzkoušení nemám. Kupuji music přes iTunes. atd.
Takže odešel changer, dá se nějak rozebrat a vyčistit ?
Nebo si mam udělat radost a k Vánocům si pořídt nějaký ten xcar link nebo něco podobného.
Díky
Jedná se o e39.
1. otázka bere changer vypalená audio CD (nemyslím MP3)
2. navazuje na první, jelikož potom co jsem si vypálil 6 CD
k poslechu mi je changer nenačte ani jedno ani všechny.
Když jsem auto koupil, měl jsem tam jedno original CD a to mi šlo, teď už doma, žádné origo na odzkoušení nemám. Kupuji music přes iTunes. atd.
Takže odešel changer, dá se nějak rozebrat a vyčistit ?
Nebo si mam udělat radost a k Vánocům si pořídt nějaký ten xcar link nebo něco podobného.
Díky
Opravit a vyčistit, se určitě dá. Může to být jen špinavá čočka. Což bývá nejčastější problém. Jiný problém by jsi asi ani nsám nevyřešil, pokud nejsi elektronik.
Ještě bych nejdřív vyzkoušel origo CD. I kdybych si ho měl koupit. Nebo si půjčit od nějakého známého.
Mě to nečte vypálená CD pouze CD-RW (přepisovatelné). Jinak ostatní v pohodě.
Taky může záležet na médiu.
Já používám výhradně Verbatim nebo TDK.
Ještě bych nejdřív vyzkoušel origo CD. I kdybych si ho měl koupit. Nebo si půjčit od nějakého známého.
Mě to nečte vypálená CD pouze CD-RW (přepisovatelné). Jinak ostatní v pohodě.
Taky může záležet na médiu.
Já používám výhradně Verbatim nebo TDK.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem vytvoril kabely k cd changeru. Doufejme ze az je vyzkousim tak budou fungovat. Jenomze to se dozvim nejdriv ve stredu vecir az prijdu z prace, bohuzel drive nemam cas. Jinak omluvte kvalitu fotek, holt nemam moc vykonej mobil
. Ted mi jen zbejva chytnout se u radia na napajeni a klickem spinany +.
Foto: http://lubooo.rajce.idnes.cz/Kabely_CD_Changer_bmw_e39

Foto: http://lubooo.rajce.idnes.cz/Kabely_CD_Changer_bmw_e39
-
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem prisel od auta. Konecne jsem se dokopal to jit zkusit. I kdyz je venku pekna zima. Takze kabely jsem nakonec prichytnul na napajeni radia zlodejkama. Pak jsem pripojil audio kabel do radia,jeste jsem mel problem jak jsou piny na sebe a oba dva zastrcil do changeru. A jal se vyzkouset moji perfektni praci k radiu
.
Nejdriv mi nacetlo cd ale neslo prepinat. Vyndal jsem zasobnik a vsechny cd vycistil. Preci jenom uz jsem je dlouho nepouzival. No a hle najednou to krasne prepina a nema problem se ctenim. Tak uvidim jak to bude fungovat, jeste musim vyzkouset az pojedu do prace. Kazdopadne jsem rad ze mi moje zapojeni kabelu samo domo funguje a nemusim davat za origo kabel 800. No proste mi to udelalo kurevskou radost.
Zde jsou pridany fotky z instalace:
http://lubooo.rajce.idnes.cz/Kabely_CD_Changer_bmw_e39
Ted jeste vypalit nejaky songy
.

Nejdriv mi nacetlo cd ale neslo prepinat. Vyndal jsem zasobnik a vsechny cd vycistil. Preci jenom uz jsem je dlouho nepouzival. No a hle najednou to krasne prepina a nema problem se ctenim. Tak uvidim jak to bude fungovat, jeste musim vyzkouset az pojedu do prace. Kazdopadne jsem rad ze mi moje zapojeni kabelu samo domo funguje a nemusim davat za origo kabel 800. No proste mi to udelalo kurevskou radost.
Ted jeste vypalit nejaky songy

lubooos píše:Ted jsem prisel od auta. Konecne jsem se dokopal to jit zkusit. I kdyz je venku pekna zima. Takze kabely jsem nakonec prichytnul na napajeni radia zlodejkama. Pak jsem pripojil audio kabel do radia,jeste jsem mel problem jak jsou piny na sebe a oba dva zastrcil do changeru. A jal se vyzkouset moji perfektni praci k radiu.
Ted jeste vypalit nejaky songy.
Chtěl bych si po tobě koupit auto