rád bych vyřešil problém mého vozu, poraďte prosím čím to je... ))
Auto v podstatě jede v poho, pak na dálnici zpomalím třebas na 90km/h a když sešlápnu plyn, tak začne hodně hučet, jakoby hluk jde zezadu a v podstatě žádné zrychlení a jede jen 130 km/h
Po nějaké chvíli zase vyrazí a jede v poho a bez hluku.
Na diagnostice ti změří tlak před filtrem. Standardně se DPF čistí (regeneruje) sám. Když se ale regenerace nedokončí a míra jeho zanesení překročí určitou mez, tak už nejde vyčistit a musí se koupit novej, nebo odstranit. (samozřejmě mezi tim je ještě vynucená regenerace v servisu). Je tu o tom dlouhý vlákno. Po tom ručnim vyčištění se ale stejně za chvilku zase zanese.
Diagnostikou začni a až si nebudete vědět rady, tak pak teprve se tu ptej.
Přesně,pokud to ještě nebude uplně zanesený tak se dá nastavit regenerace na diagnostice a pujdeš na delší projížďku.A nebo jak je psaný ve vlákně: Jsou na to čističe.Odmontuješ,naleješ,necháš 24 hodin a pak protáhneš horkou wapkou a namontuješ.
rád bych vyřešil problém mého vozu, poraďte prosím čím to je... ))
Auto v podstatě jede v poho, pak na dálnici zpomalím třebas na 90km/h a když sešlápnu plyn, tak začne hodně hučet, jakoby hluk jde zezadu a v podstatě žádné zrychlení a jede jen 130 km/h
Po nějaké chvíli zase vyrazí a jede v poho a bez hluku.
Díky za rady
To co popisuješ, je probíhající regenerace PDF filtru. Auto "hučí" jako s trochu prasklým výfukem a nemá okamžitou reakci na plyn, když to prošlápneš až k podlaze, podřadí a rozjede se. Na dálnici když jedeš rychleji a hlavně stabilně rychleji, tak se regenerace spustí. Já v tom nevidím žádný problém, takto to probíhá i u mě (stejná kára, stejná motorizace). Taky mě to napoprvé vyděsilo
Teddy píše:Nechci se hádat, ale to co popisuje určitě neni jen regenerace. Ta přece neudělá to, že auto nejede víc, jak 130 ne?
Já pochopil z jeho příspěvku, že jede po dálnici právě těch 130, nikoliv že se nedokáže vůbec dostat na vyšší rychlost. Když přidá, tak po "chvíli" se to zase rozjede. To samé může nastat i ve 180 km, pokud pojede regenerace, tak to chvíli nepojede rychleji. Samozřejmě nevím, co myslí tou "chvílí" u mě tak cca. 3 vteřiny.