Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
530 dA - jaky olej? Poradi nekdo?
Určitě ten, co tam patří dle specifikace BMW - čti fórum, určitě to tady někde je. Myslím, že je nezbytný použít vždycky typ Long Life a nejpravděpodobněji 5W30. Já používám Mobil, někdo doporučuje Castrol (třeba i BMW - asi jsou domluvený
).
Každej normální servis BMW ti to řekne, ale myslím, že se nějak extra nemýlím.
Každej normální servis BMW ti to řekne, ale myslím, že se nějak extra nemýlím.
No, plná nebo polo - to už se dneska moc nerozlišuje, ale pokud je to Long Life 5W30, tak je to s největší pravděpodobností plná syntetika. Pokud chceš, zavolej do nejbližšího seriózního servisu BMW a nic nepokazíš. rozhodně bych to ale nenechal měnit u garážmistra.
Jinak 15.000 je OK, jsem na tom stejně. Interval 3-tis mě děsí a nevěřím.
Jinak 15.000 je OK, jsem na tom stejně. Interval 3-tis mě děsí a nevěřím.
-
hamatoyoshi
- Klubové ID: 3304
a jaká 5?
třeba E39 - 7 litrů Castrol EDGE 5W-30, Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40 dle mazacího plánu Castrolu...
Já jezdím na Shell, ale teoreticky jakýkoliv, který splňuje BMW Longlife 04...
Sice s tímhle olejem můžeš měnit po 30 tis. km, ale to nikdo nedoporučuje. Spíše po 10 tis. km, max 15 tis. km. A pokud nechceš měnit olej, po 10-15 tis. km, tak alespoň vyměnit olejový filtr...
třeba E39 - 7 litrů Castrol EDGE 5W-30, Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40 dle mazacího plánu Castrolu...
Já jezdím na Shell, ale teoreticky jakýkoliv, který splňuje BMW Longlife 04...
Sice s tímhle olejem můžeš měnit po 30 tis. km, ale to nikdo nedoporučuje. Spíše po 10 tis. km, max 15 tis. km. A pokud nechceš měnit olej, po 10-15 tis. km, tak alespoň vyměnit olejový filtr...