Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 540i elektrika a motor

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mitman
Klubové ID: 3214

#1 Příspěvek od mitman »

Ahoj,
tak po té, co jsem opravil svoji 540i aby jezdila a mohla na biga jsou tu další problémy.

Přijel jsem na biga, všechno v pohodě auto šlapalo jak hodinky :) Po nějakém tom pití a kecání se šlo spát tak jsem si ustal v autě a usnul. V noci jsem se vzbudil, nějak mě pálilo oko, takže jsem si odklopil clonítko a otevřel zrcátko, všechno stále ok. Za hodinu na to, byla v autě zima, takže jsem nastartoval a jelikož mě opět pálilo oko, otevřel jsem opět zrcátko v clonítku a ejhle... volant vyjel nahoru, zavrel jsem zrcatko v clonitku a volant slej dolu, pak se přidalo vypínání rádia, zhasínání budíků, rozvsvítila se kontrolka bagu. No prostě bordel.

Ráno jsem auto napíchnul na diag projel chybky, ukázal se u nějakých jednotek terminál R a problémy s napájením a nic jiného. Takže jsem promazal a akorát se mi pak nerozsvítilo osvětlení zrcátek v clonítku, zbytek reagoval normálně.

Vyrazil jsem tedy na sprinty, všechno šlapalo auto jelo jak mělo, prostě pohoda.
Nastal sobotní večer a odjezd domů, nastartoval jsem auto a to bylo jak vibrátor, klepalo se jak osika.. děsny.. když jsem přidal lehce plyn, myslel jsem, že se rozskočí ale během 10 sec se to uklidnilo, vyrazil jsem tedy domů cestou celkem pohoda, ale opět se rozsvítila kontrolka airbagu, vypnul se tempomat a nešel zapnout už a navíc se rozbikali pravidelně multifunkce na volantu .... když jsem dojel domu, opět jsem napíchnul auto na diag a nic se neukázalo....

Nemáte někdo nějaký tušení, v čem může bejt zakopanej pes?
Na motoru jsem nechával minulý týden měnit membránu a čidlo vačky a auto jezdilo a fungovalo parádně.

Předem díky každému, kdo si to alespoň přečte a zkusí se zamyslet :)
horan
Klubové ID: 4040

#2 Příspěvek od horan »

Jak je na tom dobíjení? Některý auta dělají divný věci, pokud mají problémy s dobíjením.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Na 100% elektricka cast spinacky. Tyhle brikule to dela v kombinaci s tim svetylkem k zrcatku ge clonitku.
mitman

#4 Příspěvek od mitman »

horan: Jo dobiji, to jsem dnes zkontroloval...

Fx: Takže bude stačit vyměnit spínačku myslíš? Nebe jde ta elektrická část vyměnit/opravit? (Ps: ještě, že tu jsi :) )
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Vyměnit tu el. část. Já na to jdu zítra, taky mi to sem tam blbne a díl mám doma už půl roku - jen jsem se doteď neodhodlal.
blinker
Klubové ID: 2759

#6 Příspěvek od blinker »

baterka a alternátor je základ při těhle problémech
mitman

#7 Příspěvek od mitman »

Ahoj,
tak aktualizace:
Vyměnil jsem el. část spínačky a elektrika už neblbne, ale když je motor studenej, klepe se cely auto jak ratlík, ale když dám ruku na motor, tak ten se neklepe vůbec, takže mě napadlo, jestli jsem na sprintech na bigu neurval silače na automatu, je to možny? Musim to zvednout a mrknout se na to..
LukesE39

#8 Příspěvek od LukesE39 »

Stačilo říct mně a zvednout kapotu... :D Takže aktualizace - urvaná jedna lopatka vrtule na visce... Při sepnuté visce nevyvážená vrtule rozklepala celý motor.. :roll:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

He, tak to by mě nenapadlo, ale pohled pod kapotu by určitě řekl víc. Každopádně teda dobrá prkotina :lol:
LukesE39

#10 Příspěvek od LukesE39 »

Si nemysli, nás to taky nenapadlo.. Že by jedna plastová vrtule mohla rozhodit takovejhle motor, natož celý auto... Prý to udělá stejné brikule i u R6, ale já měl na 320i taky ulomenou jednu lopatku a nic... :ja_nic:
Odpovědět