Prosím vás, dneska mi po přejetí přejezdu ztěžklo zatáčení a rosvítila se kontrolka dobíjení, příčina prasklý řemen jelikož mám auto odstavené mimo domov potřeboval bych rady kutilů jak co nejrychleji a nejlépe vyměnit řemen abych mohl s autem odjet, díky za pomoc
tak pre začiatok môžeš napísať čo máš z auto, a starý remeň si zober ak ho máš a choď podľa neho kúpiť nový, ak už nie je moc vybehaný, bude mať na sebe kód dľžka/šírka
ak už máš napínák, tak to tuším len imbusom popotiahneš a nahodíš nový remeň, tak 5 min roboty
palkos10 píše:omlouvám se, zapomněl jsem..řemen už koupený mám, typ je 525D E39, odpol tam musim zajet, zeshora to asi nepujde že? budu muset pod auto
Jde to i ze shora bez nějakého rozebírání, sám jsem to tak taky dělal ale jsou potřeba dva lidi jeden drží napínák a druhý nasazuje. Když tam dostaneš ruky práce na max 5 minut.
mrkni na video 1,30s je vidět jak pohybuje napínákem.
A jak je tam řemen jde z toho poznat.
Mám pocit že tam jsou dva řemeny, tak nekup ten druhej každej má svoji velikost.
vidíš až teraz ma napadlo, bude musieť zhodiť asi remeň z klímy, pretože inak to tam nenarveš, a to už asi budeš musieť ísť pod auto, ale nič čo by sa na hevery nedalo