Řešil jste tu někdo výměnu oleje v automatu, resp kde nejlépe koupit vanu, ve které je filtr? Když jsem to měnil před 60 000 km, tak to prodávali jen v BMW za raketu, tak jestli mne čeká to samé, nebo již začali dělat i jiní dodavatelé?
včera jsem byl na výměně v ZF PAKRA Jihlava a tuším že jsem měl na faktuře cenu za vanu s filtrem 1500,-Kč bez daně což mi nepřijde zase tak moc,ale asi budou mít trochu jiné ceny než ty.Já tam platil 8787,-Kč vč.DPH za komplet výměnu s průplachem cca.12l oleje,nová vana s filtrem,průchodka mechatroniku,2x torx a nějaké těsnění,smazaní adaptací a 2x diagnostika převod. během jízdy....to vše za cca.5hodin práce
Ja som kupil za cca 240€ z allegro 12l oleja (Ravenol) + vanu + priechodku ale podobne ceny su aj na ebay. No koli inej mene a doprave neviem narychlo vypocitat kolko stala samotna vana .
Co jsem četl tak na proplach mají stroje.Ale funguje to snad tak že jednou stranou se tam žene olej při nastartovaným autě a druhou to jde ven dokud nezačne téct čistej olej...
Fascinuje mne jak na jednu stranu nekteri chteji doprat svemu autu maximalni peci a na druhou stranu tam narvou jakykoliv bambusrakos o kterem nemaji ani potuchy kdo ho vyrobil s jakyma tolerancema a jak dalece je shodny s originalem, protoze par korun navic rozlozenych do dlouheho cyklu zivotnosti by Vas nejspis zrujnovalo... Dokazu pochopit ze se treba setri na spotrebaku, ale zrovna na EGS ??
Jéé, Ravenol leju taky, do sekačky teda
240,- euro je něco málo přes šest tisíc. V Zf Pakra jsem platil za 12l oleje ZF + vana + průchodka + 150 za kanystr + 180 za poštu. Cena dohromady 7700,- za uplnej originál..
matiz píše:Fascinuje mne jak na jednu stranu nekteri chteji doprat svemu autu maximalni peci a na druhou stranu tam narvou jakykoliv bambusrakos o kterem nemaji ani potuchy kdo ho vyrobil s jakyma tolerancema a jak dalece je shodny s originalem, protoze par korun navic rozlozenych do dlouheho cyklu zivotnosti by Vas nejspis zrujnovalo... Dokazu pochopit ze se treba setri na spotrebaku, ale zrovna na EGS ??
Moje řeč,ušetřim na filtru,a na všem co není tak podstatný a kvalita se neliší tolik od originálu.Ale šetřit na převodovce,když výměna a nebo oprava stojí docela dost.To mi přijde blbost.Konec konců jestli dát za to 6000 nebo 8000 už je zanedbatelné vzhledem k tomu že se to dělá na 60k KM.To je rozdíl 3 halíře na KM
BMW není výrobcem almary. Výrobcem u E60 530d je ZF
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
matiz píše:Fascinuje mne jak na jednu stranu nekteri chteji doprat svemu autu maximalni peci a na druhou stranu tam narvou jakykoliv bambusrakos o kterem nemaji ani potuchy kdo ho vyrobil s jakyma tolerancema a jak dalece je shodny s originalem, protoze par korun navic rozlozenych do dlouheho cyklu zivotnosti by Vas nejspis zrujnovalo... Dokazu pochopit ze se treba setri na spotrebaku, ale zrovna na EGS ??
Nemusis mat obavy, dost som toho postudoval kym som sa odhodlal kupit Ravenol.
Ravenol, Divinol, Kunerol. Recykláty. Do převodovky za 80 tisíc bych si to teda nenalil
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic