Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

chladič vzduchu (intercooler) 530d e39-vymontování

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
hadice

#1 Příspěvek od hadice »

...čau..chci se zeptat zda je na vytáhnutí cooleru nejaký snadný postup a gryf nebo musím shodit nárazník....ptám se abych to nemsel zbytečne celý kuchat...díky za rady :wink:
DaweTDS
Klubové ID: 3272

#2 Příspěvek od DaweTDS »

hadice píše:...čau..chci se zeptat zda je na vytáhnutí cooleru nejaký snadný postup a gryf nebo musím shodit nárazník....ptám se abych to nemsel zbytečne celý kuchat...díky za rady :wink:
Já sundal nárazník,světla,vrtuli a cooler..ale já stejně dával jinej cooler i náazník a ty to možná tolik odstrojovat nemusíš..
Je tam jen nacvaklý a je v takové "kolejničce" trošku jsem zapáčil a nemusela dolů ani vrtule s viscospojkou.
carlos0111

#3 Příspěvek od carlos0111 »

sundat spodní kryt motoru,povytáhnout kryt kolem visco vrtule nahoru,sundat hadice z intercooleru,odjistit na krajích intercooleru pojistky a vysunout směrem k motoru, dělal jsem to před delší dobou tak to možná není úplně přesné,nárazník se určitě sundávat nemusí (E39 530d r.v.2002)
Joy
Klubové ID: 3254
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Joy »

Neni náhodou intercooler před chladičem? Jestli si to vytáhl bez sundání nárazníku, tak Tě docela obdivuju čoveče, to musíš mít moc šikovný ručičky. :)

Já bych to nějak zásadně nehrotil, sundání nárazníku je otázka asi 6ti šroubů včetně podběhů. Práce na 5 minut a přístup je tam mnohem lepší..
DaweTDS
Klubové ID: 3272

#5 Příspěvek od DaweTDS »

Joy píše:Neni náhodou intercooler před chladičem? Jestli si to vytáhl bez sundání nárazníku, tak Tě docela obdivuju čoveče, to musíš mít moc šikovný ručičky. :)

Já bych to nějak zásadně nehrotil, sundání nárazníku je otázka asi 6ti šroubů včetně podběhů. Práce na 5 minut a přístup je tam mnohem lepší..
Není před chladičem,ale pod ním a tak to možné je.
Já jak jsem psal..dával jsem jinej a tak jsem ten nárazník stejně dával dolů..
Joy
Klubové ID: 3254
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Joy »

DaweTDS píše:
Joy píše:Neni náhodou intercooler před chladičem? Jestli si to vytáhl bez sundání nárazníku, tak Tě docela obdivuju čoveče, to musíš mít moc šikovný ručičky. :)

Není před chladičem,ale pod ním a tak to možné je.
Já jak jsem psal..dával jsem jinej a tak jsem ten nárazník stejně dával dolů..
Jo on je tam vlastně jen takovej hranolek že. Tak to pak jó :D
carlos0111

#7 Příspěvek od carlos0111 »

jak jsem napsal,bez sundání nárazníku to jde úplně lehce
jararak

#8 Příspěvek od jararak »

myslim ze musi ist dole vrtula, taktiez ten plastovy kryt, z IC potecie asi olej cize bacha nech sa cely nezamurcas :)
Odpovědět