Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 530d vibrace na volnobeh

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
madman2

#1 Příspěvek od madman2 »

zdar mam touringa 5tku a v posledni dobe mi zaclo auto na volnobeh vibrovat po pridani plynu vse zmizi .... a vsimnul jsem si ze mi nekdo nacouval na vyfuk asi ... nekde sem tu cetl tema ze to nekomu take delalo a zo to byl vlnovec nebo neco ... prosim o radu dekuji
castor

#2 Příspěvek od castor »

me to delalo neco podobnyho a musel jsem vymenit vstriky, no a pritom jeste vahu vzduchu, palivovej filtr atd... ale tohle delaji viceme vstriky. Chce to napichnout a podivat se jake hodnoty ukazuji jednotlive trisky
Teddy

#3 Příspěvek od Teddy »

Jde o to, jestli ti houpou otáčky motoru, či nějak vynechává. Pak ano ty vstřiky.

Jestli to ale jen někde drnčí a rezonuje, tak si vlez pod auto a jdi po zvuku. Najdeš něco povolenýho, utrženýho atd.
do výfuku ti asi nikdo nenacouvá. To jsi spíš nacouval do chodníku, nebo obrubníku. Něco se mohlo ohnout a výfuk se třeba někde dotýká čeho nemá. Taky se mohl utrhnout vlnovec
tom955i

#4 Příspěvek od tom955i »

nedavno to tu nekdo resil, prasklej vlnovec, mam taky.zejtra menim
tesil

#5 Příspěvek od tesil »

Ja se tady přitřu a oživím tohle téma:
Vice mene se mi zda, ze se to projevuje po odstraneni klapek a DPF. Neda se mluvit o vibracich, spis takovej hlubokej dunivej zvuk v aute. Vyfuk, vlnovec i svody jsou OK. Volnobezny otacky jsou cca 600, po lehkym pridani na cca 700 vse ustane a vse je tichy jak ma, pri jizde vse tichy. Nemuze to delat ta dutina po filtru? Trubkou jsem to nechtel nahrazovat. Diky rady a tipy.
Odpovědět