Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e39 540i - automat
Zdravim,
mam na aute najeto asi 235.000 km a nikdy tam nebyl meneny olej v automatu.
Bavil jsem se tedy se svym servisakem o tom, ze bych rad ten olej vymenil, protoze uz to neradi uplne hladce, a on mi povidal, ze pokud je ta prevodovka zajeta a zvykla na starej 15ti letej olej, tak je velka sance ze po vymene lehne.
A ja nad tim porad premyslim a premyslim, a nevim jestli tomu verit nebo ne..
Co si o tom myslite? Je to mozne?
Bavil jsem se tedy se svym servisakem o tom, ze bych rad ten olej vymenil, protoze uz to neradi uplne hladce, a on mi povidal, ze pokud je ta prevodovka zajeta a zvykla na starej 15ti letej olej, tak je velka sance ze po vymene lehne.
To je podle mě pěkná kravina, výměnou oleje nemůžeš nic zkazit.WizarDEAD píše:Zdravim,
No upřímně, také ho chci měnit, ale mám strach právě z informací, že nový olej uvolní usazeniny a ty udělají v převodovce zle.
To že je nový olej pro převodovku dobře je jasné, ale co právě tahle situace..
Asi udělám postupnou výměnu. vyměním jen to co vyteče, něco najedu a pak teprve sundám vanu a filtr zase něco najedu a pak ještě jednou vyměním co vyteče.
Prostě se také bojím.
Jinak jsem našel vcelku pěkný popis výměny na německých stránkách.
Pokud někdo chce je to v PDF vlevo dole pod názvem Anleitung 5HP30 Ölwechsel Kügelchen na těchto stránkách- http://m-mtuning.de/download.htm
To že je nový olej pro převodovku dobře je jasné, ale co právě tahle situace..
Asi udělám postupnou výměnu. vyměním jen to co vyteče, něco najedu a pak teprve sundám vanu a filtr zase něco najedu a pak ještě jednou vyměním co vyteče.
Prostě se také bojím.
Jinak jsem našel vcelku pěkný popis výměny na německých stránkách.
Pokud někdo chce je to v PDF vlevo dole pod názvem Anleitung 5HP30 Ölwechsel Kügelchen na těchto stránkách- http://m-mtuning.de/download.htm
teďka se to tady řešilo, o pár topiců níž, existuje firma, která dělá kompletní proplach převodovky a potom se dá říct, že máš vyměněnej olej v převodovce, to že ho vypustíš a znovu naleješ může udělat přesně to co Ti servisák řiká, že to rozpustí usaeniny v mazacích kanálkách a bude hotovo...
EDIT: Tohel je ono http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... t=#1195132
EDIT: Tohel je ono http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... t=#1195132
jj cetl jsem to, ale on mi presvedcive tvrdil, ze ten automat lehne, kdyz se to necha vymenit.. tak proto jsem se chtel zeptat.. na tom automatu uz je znat ze neradi hladce, obcas pri dobrzdovani je citit jak to skubne, obcas z kickdownu nepreradi v nizsich otackach, atd.. takze bych to rad vymenil, ale jestli lehne, tak budu chodit pesky..
To se mi moc nezdá, že když vyměníš jen olej, že se ti to zkurví. To by chtělo spíš k nakýmu člověku co se automatama zabývá a on už by ti řekl své.Frax píše:jestli lehne nemusíš nutně na repas... zrepasované nebo použité převodovky se dají také sehnat za podstatně nižší cenu než je repas...
jak řikám, jenom to, že olej vypustíš a dáš novej se může stát, že se to nějak pokurví, ale ten průplach si myslim, že je mnohem lepší řešení
Rozhodně nechci tvrdit, že se to zkurví, ale věřím tomu, že novej olej rozpustí ze starýho ty usazeniny, který potom mohou dělat neplechu potažmo nějaký zhroucení automatuLennox píše:To se mi moc nezdá, že když vyměníš jen olej, že se ti to zkurví. To by chtělo spíš k nakýmu člověku co se automatama zabývá a on už by ti řekl své.Frax píše:jestli lehne nemusíš nutně na repas... zrepasované nebo použité převodovky se dají také sehnat za podstatně nižší cenu než je repas...
jak řikám, jenom to, že olej vypustíš a dáš novej se může stát, že se to nějak pokurví, ale ten průplach si myslim, že je mnohem lepší řešení
s návštěvou převodovkáře souhlasím též... Snad byhc sehnal na jednoho uznávaného myslim, že z jižích čech, když tak SZ, ať ho to neproslavim prot vůli
Jsem teda zvědavej až se olej vymění jestli se něco bude dít nebo ne. Z mého pohledu mi to připadala jako blbost, ale třeba se mýlím no.Frax píše:Rozhodně nechci tvrdit, že se to zkurví, ale věřím tomu, že novej olej rozpustí ze starýho ty usazeniny, který potom mohou dělat neplechu potažmo nějaký zhroucení automatuLennox píše:To se mi moc nezdá, že když vyměníš jen olej, že se ti to zkurví. To by chtělo spíš k nakýmu člověku co se automatama zabývá a on už by ti řekl své.Frax píše:jestli lehne nemusíš nutně na repas... zrepasované nebo použité převodovky se dají také sehnat za podstatně nižší cenu než je repas...
s návštěvou převodovkáře souhlasím též... Snad byhc sehnal na jednoho uznávaného myslim, že z jižích čech, když tak SZ, ať ho to neproslavim prot vůli