Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
klima
-
RomanM3
- Klubové ID: 4038
je tu o tom dost popsáno, kdyz pohledas. taky jsem to ted resil, protoze mam e39 kratce a ted jsem ji poprve nechaval plnit klimu. elektrická vrtule spíná podle tlaku chladiva v systému, čili sepne až když je chladivo ohřáté a nestíhá se chladit. když je ted venku jeste ne az tak horko, tak mi to spíná poměrně málo. ale když jsem to nechal běžet na parkovišti, tak pekne spinala. ono tomu chlazeni trochu pomáhá i visco vrtule na vodní pumpe.
jinak pokud vim, tak vrtule je dvourychlostni. a E39 po fl je rychlost vrtule snad dokonce řízená z řj.
rozhodně pokud chceš otestovat zda je ok, rozpoj konektor a připoj na něj na přímo 12V. vrtule by se ti mela rozbehnout. konektor je vlevo od vrtule při pohledu ze predu. jsou v nem 3-4 draty - hnedy je minus a pak jen zkusit nekery dalsi.
nebo to natoc na parkovisti jak bude horko, zapni klimu naplno a par minut pockej - mela by el vrtule sepnout
jinak pokud vim, tak vrtule je dvourychlostni. a E39 po fl je rychlost vrtule snad dokonce řízená z řj.
rozhodně pokud chceš otestovat zda je ok, rozpoj konektor a připoj na něj na přímo 12V. vrtule by se ti mela rozbehnout. konektor je vlevo od vrtule při pohledu ze predu. jsou v nem 3-4 draty - hnedy je minus a pak jen zkusit nekery dalsi.
nebo to natoc na parkovisti jak bude horko, zapni klimu naplno a par minut pockej - mela by el vrtule sepnout
jako mě spina ale nevím jestli se ma stale tocit v nízkých otačkach a pak sepnout podle teploty chladiva na plne otačky a běžet cca nejakou dobu a pak vypnout a běžet zase jen v nízkých otačkách ,,,,,,,, me stoji a pak sepne a huuuuuuuu, a cca 10-15 vteřin a vypne a pak zase sepne po cca nejake době zase , jen jedny otačky
-
Birkoff
- Klubové ID: 989
Musíte striktně rozlišovat mezi před/po face. Před face mají vrtuli se dvěma odporama = tři rychlosti a opravdu musí sepnout téměř hned po zapnutí klimačky, pokud ovšem venkovní čidlo teploty ukazuje co má (při teplotě nad 12°C ??? asi). Po face mají otáčky řízené řj, nejlepší je diagnostikou vyzkoušet funkčnost.