Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E60 - CCC (idrive) problem - pro pokrocile :)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od VRsix »

Kluci, resim u me E61 problem s idrive - CCC professional (vyroba 11/2004)

Dela to presne toto:
http://www.youtube.com/watch?v=nWTu6FnCqpk

Rano prijdu do auta, idrive vzdy naskoci. Jedu pul hodiny, odejdu z auta a jakmile idrive "usne" a ja se vratim zpatky do auta, dela to to same viz video, neustale se restartuje. Kdyz ho necham par hodin stat, zase funguje. Pres nocni stani rano vzdy funguje.

Udelal jsem diagnostiku pri tom kdyz probihaly neustale restarty, chyby jsem smazal a hned tam vyskocily ty same.

INPA pise chyby viz. prilohy.

Prosim zkusenejsi o rady, na co se dale zamerit, pripadne jestli se s tim nekdo setkal, nejlepe jestli pro me ma nekdo reseni! Odmena ho nemine :)

Laicky se mi podle chyb zda, ze by mohlo jit o softwareovou chybu.

Diky vsem!
Přílohy
3.png
3.png (13.41 KiB) Zobrazeno 3158 x
2.png
2.png (16.05 KiB) Zobrazeno 3158 x
1.png
1.png (17.06 KiB) Zobrazeno 3158 x
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matiz »

Klasika, KO jednotka. Je to HW chyba. Neopravis to. V pripade prehrani SW hrozi trvala smrt. Jednotku do petky mam. Opravenou a dam na ni malou garanci.
scooter_x
Klubové ID: 3560

#3 Příspěvek od scooter_x »

Nechci rýpat, spíš to je dotaz, ale timhle
matiz píše:Neopravis to.
si trochu protiřečíš ne?
Opravenou a dam na ni malou garanci.
BMW e65 750i 270kW Sterlinggrau
BMW e91 330xi 190kW Le Mans Blau M-Paket
BMW e83 X3 3.0sd 210kW Platinbronze
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

neprotirecim, dokaze to opravit nekdo kdo ma vybaveni a vi kde to hledat. nejde to udelat doma na kolene. Pokud bys byl natolik znaly elektroniky ze bys byl schopny to opravit, budes i vedet kde to hledat. A ani ja nemam potrebne vybaveni a nechavam si to vymenit. Potrebne vybaveni znamena castky v milionech Kc, rentgen na kontrolu a nedelam si srandu. A ani tak neni zaruceno ze kazda jednotka bude opravitelna, nekdy se toho dosere tolik, ze to jaksi nema cenu. Kdybych ted mel nejakou kuchlou tak vyfotim pro predstavu. Bude to bud studeny spoj nebo uhnily prokov nebo nejaka pamet (jeji cast) KO. Opetovnym programingem tam nejdriv vse smazes, nasypes novy soft, ale pri kontrole pozna ze je to spatne a je z toho cihla. Netvrdim ze jde opravit kazda, tvrdim ze nekdy se to podari, nekdy ne. Jsou tam BGA pouzdra, google napovi jak vypada. Chces li prehrat soft, klidne prehraju, ale na 99% uz nenajede vubec.

Neberu to jako rypani, jenom nekdy neni cas na dlouhe psani. proto heslovite, kratce vystizne -)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matiz »

Toto je i pripad proc umiraji CCC pri programovani. Je nacata, ale nekde kde se to moc nevola a nepoznas to beznym pouzivanim, ovsem pri novem softu to kontroluje a pokud je cokoliv spatne, programuje znovu, pak znovu a pak hotovo konec tma. Jednu jednotku jsem programoval celkem trikrat, z toho vzdy trikrat se snazi pri neuspechu o napravu. Stravil jsem nad tim cca 10 hodin a stejne se nepodarilo... Delal jsem to proto ze jsem ji chtel mermomoci zachranit. Prijela uplne mrtva, rozjel jsem ji ze najela, ale byla v ni chyba, pravidelne se sekala. Bylo to bud a nebo. No a bylo a nebo :mrgreen:

Jinak ti preju aby sis ji opravil sam, ale moc v to neverim.
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od VRsix »

Me je divny, ze boot za studena je vzdy ok a za tepla neni. Prosel jsem spousty zahranicnich for a nasel jsem i pripady, ktere delaly uplne to same a byl to mpm modul. Mam trochu obavy koupit jednotku a pak si drbat hlavu, ze problem byl jinde. Kolik chces za tu opravenou?

Na allegru jsem koukal, ze jsou z lci kolem 10-12tis., to by to vyresilo jednou pro vzdy.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

O použití RTG jsem ještě v elektrotechnice neslyšel (mimo RTG součástek přímo ve výrobě). O speciálním mikroskopu ano
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
matiz
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matiz »

Rengenuje se pro kontrolu zapajeneho BGA obvodu. Mozna to neni primo rentgen, ale rikaji tomu tak -) Ja to nikdy nevidel na vlastni oci, pouze pres telefon s hlavnim technologem vyroby.

Mas to ke mne daleko??? Prijed a zjistim ti i MPM modul, hodne jsem jich uz opravil, pokud pujde opravim i ten tvuj na miste. Rozhodne ale potrebuju auto a bud ti ho potvrdim nebo jednoznacne vyloucim. Ty internetove debaty bez auta jsou tak nejak na houby...

Za tu opravenou CCC 8k s tim ze zaruka na funkcnost dva mesice, ale jeste ji nemam doma. Pokud budes chtit vse tip top, tak pocitej dalsich 3500 za kompletni programing a coding celeho auta a integraci CCC, protoze je v nem samo ze jine vin, jine kodovani. Pak se bude vsude a vzdycky tvarit ze vzdy byla z tveho auta a pojede naprosto korektne, nebude v ni nic chybet atd. Pokud by se programovalo cele auto, prijdes o nejake "speciality" ktere jsou na aute udelane jako USDRL a podobne veci, protoze kodovani probehne na standartniho kodovaciho indexu pro dane auto. Na druhou stranu budes mit nejnovejsi sw ve vsech jednotkach pro ktere bude dostupny. Casove dle vybavy okolo 5 hodin programing po optice. Po kabelu to nedelam, ted jsem musel udelat po kabelu jenom telefon a 7 nebo 8 hodin jedna jednotka, no to ne, na to uz nemam koule... Samozrejme je mozne si to nechat naprogramovat jinde, nebo sam pokud zvladas.

Ja se ale obavam ze jsou v hajzlu opet ty BGA-cka, odpovida to tomu, ztraci to teplem kontakt. Je jich tam hooodne, plus dalsi pameti, procesory a i nejake vyvodovky... Davam si uz majzla at to nezni heslovite kratce a vystizne ci arogantne -))

Kdyz se ti to bude zamlouvat, je bezpodminecne nutne si dohodnout den kdy prijedes a prijet, protoze to neni zrovna nejmensi zasah a nesmim mit dalsi auto, to proste nejde. Pokud by to bylo jenom na hrk vymenu bez programovani, tak je mi to jedno...
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od VRsix »

Jsem z Prahy, takze celkem jo :(

Jako zda se celkem logicky, ze teplem by se mohl vytratit kontakt.
pindour
Klubové ID: 3690
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pindour »

Vsadím se, že to je HW 9.5 :) .... HW 9.5 jsou vadný a dřív, nebo později odejde.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

pindour píše:Vsadím se, že to je HW 9.5 :) .... HW 9.5 jsou vadný a dřív, nebo později odejde.
V kterým období se ta verze montovala?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matiz »

odchazeji vsecky...
airbone
Klubové ID: 1836

#13 Příspěvek od airbone »

ccc nie je problem opravit, opravil som ich uz zopar. Podstatne je aby sa v nej nikto predomnou nehrabal :)
pindour
Klubové ID: 3690
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pindour »

U 9.5ky padá GW, některé jdou nahodit přeprogramováním, některé se musí přeprogramovat přes programátor.
Což ale neřeší to, že ji sice nahodíš, ale za týden, nebo za měsíc znova a furt dokola :)
Mám doma už asi 4 kusy a o dalších vím....
Byly v autech 2004-2005
mobilman Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 900

#15 Příspěvek od mobilman Člen Klubu »

Matiz má svatou pavdu - 15 let dělám autorizovaného servisáka mobilních telefonu a s nástupem BGA čipů vznikají poruchy v závislosti na teplotě popř.zkrutu PCBA - někdy pomůže proletovat pájecí stanicí s horkým vzduchem.
BobbySD
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od BobbySD »

zdravim panove, mam problem s e60kou 2004. po klicku se zaplo radio chvili hralo a po chvili se proste vyplo a jen sem tam v tom hrklo. idrive nereagoval na nic. ale nekdy to udelalo nekdy ne. taky se sem tam ozval zvuk pdc pipnuti i kdyz pdc bylo vyple. pich jsem to na diag a vsechny radio systemy byly bez chyb ale do ccc jsem se nedostal. po odpojeni diagnostiky uz se radio nezapne bud zustane cerna obrazovka a zase v tom jen hrka nebo najede do zakladniho menu a ovladani je mrtve a zas jen hrka. zkusil jsem vytahnout pojitsku 40 u spolujezdce (changer) a idrive beha normalne bez prodlev ale radio samozrejmne nehraje a auto nevydava ani zadny zvuk. otazkou je dela to ten changer nebo je v haji ccc nebo jina jednotka? nesetkal se s tim nekdo?
mr_nitroz

#17 Příspěvek od mr_nitroz »

Tim zes vypl changer jsi rozpojil opticky okruh. Nejspis budes mit i zesilovac v kufru, proto ti to nehraje.
BobbySD
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od BobbySD »

no dsp to ma. takze odpojit changer nepomuze ani kdybych ho odpojil primo a ne pres pojistku. cim to ale muze byt?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Zkus sehnat propojku na optiku č. 9 a postupně odpojit všechny jednotky, který jsou do okruhu připojený

Obrázek
mr_nitroz

#20 Příspěvek od mr_nitroz »

Kup si v bmw propojku a pripoj ji misto menice cd.
Jestli ti potom bude vse fungovat tak mas spatny menic. Jestli ne obejdi s propojkou dalsi jednotky na optice - zesak, telefon, tv, dvd menic vse je vlevo v kufru.
No a spatnou jednotku bud vymen nebo jestli ji nepotrebujes nechej propojenou propojkou.
Odpovědět