Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

elektro závada, pořád dokola se mi pouští bufík E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
phitr

#1 Příspěvek od phitr »

Ahoj, už delší dobu mi zlobí bufík, ale velice zlvastne. Přijdu k autu, odemknu (DO nebo rucne klicem, to je jedno) a pusti se bufik. Bezi to asi 20 sekund a pak se vypne. Huci to v mistech podbehu za prednim levym kolem. No a ted to nejzajimavejsi. Ve chvili, kdy je nejaky dalsi odber z baterky, tak se to pustina tech cca 20 sekund znova. Například pustim blink, otevru dvere nebo jen okynko a zase se to pusti :(

Je to zvlastni, nemáte nekdo zkusenost? Nejake tipy?
Díky tomu mi v aute vydrzi baterka max tri dny :(
Baterky mam celkem tri a vsechny jsou vyzkouseny, ze jsou ok.

E39, předface s origo webastem, bussiness radio s programovanim (to samozrejme je vypnute)
Donkey
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Donkey »

tak to asi bude nekde chytat skrat na kostre a proto ti to kazda vec spusti nekde jsem tady cetl ze to komusi delalo kdyz otevrel dvere ....hledej a cti je tu toho mraky
all

#3 Příspěvek od all »

Tak o tomhle problému je tady napsáno tolik :-D že mě udivuje, že to další nové lidi s tímto problémem tak vyděsí!
Je v prdeli řídící jednotka bufíku. nic víc.
když dáš hledat, dozvíš se vše potřebné!
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

... a když si vyndáš pojistku F47 (15A) http://www.bmw-planet.com/diagrams/rele ... 024026.png , tak se to přestane spouštět a ušetříš baterii.
phitr

#5 Příspěvek od phitr »

Tak vyřešeno, opravdu pomohlo to vyndání pojistky F47 (15A). Mockrát díky za radu. Teď to nechám odpojené a do zimy zkusím sehnat tu řídicí jednotku.

Chlapi díky moc, smekám klobouk :-) Obzvláště tobě, starML, není to od Tebe první rada, co mi ušetřila týdny hledání.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Tak Ti ušetřím čas ještě jednou, protože funkční ŘJ Webasta v ČR těžko seženeš. Zavolej si do firmy Kuebelbeck, mají pobočku i v Karlových Varech http://www.kueblbeck.de/alles_kueblbeck/standorte.asp . Potom vyškubni celé Webasto a pošli ho tam. Oni si už poradí, cena bude přiměřená, ale 400 Euro za generálku je pořád méně, než 24.000 CK, kolik si řekli ve http://www.firmy.cz/detail/2631947-weba ... a-krc.html
phitr

#7 Příspěvek od phitr »

No panejo, celkem hodně peněz i v tom Německu. Dneska jsem se ještě dozvěděl, že mám pravděpodobně na odchodu hydroventil - možná to říkám špatně. Při volnoběhu to rachtá, takovej sotva slyšitelnej tupej zvuk. Řekl mi to servisák jen podle toho co slyšel, tak možná jen plaším.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Napsal jsem 400 Euro za generálku. Pokud máš jen špatnou ŘJ, tak méně. Jenže já jsem línej to vyndavat 3x do roka - napřed čerpadlo, potom řídící jednotka. A větrák, který je nedílnou součástí komory na tom byl taky blbě a do komory pronikalo denní světlo. Tak mi to udělali z jedné vody načisto.
phitr

#9 Příspěvek od phitr »

je to '99, takže bych to tipnul taky na generálku. Mám to poznamenané, kdybych to pak řešil, ale zatím musím řešit přednější věci. :(
airbone

#10 Příspěvek od airbone »

pani pozor, moj znamy si dal zrepasovat webasto v nemecku original u webasta (z x5 e53) a funguje mi len ako prihrev a nevie sa spustat cez timer. Problem je ze bmw ma nejaky iny software ktory nahrava do RJ a klasicka RJ webasta nebude fungovat spravne. Posledna moznost dorobit dialkove telestart......
Bolo by dobre ak by sa niekto na ten sw pozrel, pripadne zistil moznot preflashovania klasickej RJ..... ale ako vidim, zasa sa do toho budem musiet pustit ja sam :)))
Odpovědět