Ahoj všem,mám problém s E39kou 525d.
Jak klesne teplota pod nulu,ztuhne mi brzdový pedál.
Kapalinu jsem vyměnil. Nemáte s tím někdo zkušennost? Hlavní brzdový válec? Poradte kdo ví, prosím
Díky ,Eda
Hned pod tím bubnem posilovače brzd. Fénem bys musil nahřívat ten buben posilovače a pěkně dlouho, aby to v něm roztálo. Měl jsem úplně to samé, nakonec jsem letos vyměnil posilovač. Vevnitř to bylo úplně vyrezné.
Jj,pod posilovačem je kanálek a pokud si dobře pamatuju,tak odtoková hadička je vyvedena na stranĕ řidiče dole u převodovky,ale to už si nejsem jistej...
Kupča: koukám,že výmĕna už probĕhla
Ohřeješ to i motorem, jestli to máš v posilovači jde to dostat ven i bez demontáže, sundej podltak z posilovače, narvi tam nejakou tenkou hadici a cucej to ven. Tím že tam zatékalo tak se to dostalo do posilovače a v tom to zmrzne... taky se mi to stalo na E39 kdy tam cele leto chccalo a v zime když jsem vyjel od baraku a slapl na brzdu tak byla tvrda, pak jsem ji zašlapl poadně a zustalo to viset na brzdičích a po ceste jsem malem uvařil brzdové třmeny.
To edaM3:
Prosím Tě koukni se pod filtr klimatizace před řidičem. Tj, musíš vycvaknout ten kryt filtru, potom jeho dno a objeví se Ti posilovač a nad ním i nádobka na brzdovou kapalinu. Pravděpodobně budeš mít pod posilovačem "bazén" vody, který je nežádoucí. K jeho likvidaci použíij hadr, odsávačku, ale hlavně obnov tu "díru" pro odtok vody z tohoto prostoru !! Teplovzdušný fén a kus drátu, hledající tu dírku jen SUPER.
Jestli máš možnost,dávej to do tepla garáže a pokud se ti to srovná do normálu,máš vodu v brzd.válci.Docela jsem koukal když jsem brzdil a šlapal na kámen...
Mám pár dnů po opravě,stačil vyčistit,uvidíme na jak dlouho,záleží zda už je zespodu orezlý,časem může začít foukat.
Samozřejmostí je vyčištění odtoku,proto se ti koupal.
V garáži to právě moc není,musím to proto vyřešit,aby mohlo auto zase parkovat bez problémů venku. Přes víkend jsem se na to nedostal. Jen mi pořád není jasné,jestli je voda v brzdovém válci nebo v posilovači a co musím tedy rozebrat. Eda
Tak už to brzdí,vytáhl jsem z posilovače snad půllitr vody,černohnědé vody.
Musel jsem to průběžně ohřívat horkovzdušnou pistolí,bylo to zmrzlý na kost.
Kudy se tam dostala nevím,prostor pod posilovačem je suchý.
Ještě jednou díky za pomoc,Eda
Nejlepší je ten buben vyndat a vysušit. Kolem něj je většinou sucho, ale když prší, teče tam hodně vody, pokud je ten odtok ucpaný, naplní se to brzy. Pak je celý posilovač pod vodou. A odteče to, takže si toho normálně ani nevšimneš.
Já posilovač vysušil, ale po dvou letech jsem ho měnil, protože byl uvnitř zrezlý. Nedržel pak vůbec podtlak.