Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW 520 nefukční podsvícení přístrojovky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drako

#1 Příspěvek od Drako »

Ahoj, můžete mě poradit? pořídil sem si BMW, už po týdnu mě přestala svítit přístrojovka, zadní světlo a nefunguje ani ovladání sedačky u řidiče. Pojistky jsou v pořádku. Čím to může být způsobeno???? Díky. Drako :idea:

Konkrétně BMW 520i 2.0 24v 110kw r.v. 1991
darklord
Klubové ID: 2970

#2 Příspěvek od darklord »

BMW 520i sa vyraba od roku 1972, musis byt trochu specifickejsi.
darklord
Klubové ID: 2970

#3 Příspěvek od darklord »

To by mohol robit napr vypinac svetiel
beny-maser

#4 Příspěvek od beny-maser »

ovládání intenzity osvětlení přístrojové desky,doporučuju jako první krok ten poťák překlemovat,pokud to tím bude máš dvě možnosti nechat to propojené nebo koupit nový originál v BMW,starý bude naprd. Zadní světlo nejspíš přelomený kabel u pantu pokud se jedná o touring. Oboje klasika u e34. Počítám s tím ,že žárovky jsi zkontroloval a nejde ti tam napětí.
Misanek

#5 Příspěvek od Misanek »

beny-maser píše:ovládání intenzity osvětlení přístrojové desky,doporučuju jako první krok ten poťák překlemovat,pokud to tím bude máš dvě možnosti nechat to propojené nebo koupit nový originál v BMW,starý bude naprd. Zadní světlo nejspíš přelomený kabel u pantu pokud se jedná o touring. Oboje klasika u e34. Počítám s tím ,že žárovky jsi zkontroloval a nejde ti tam napětí.
jj, taky to tipuju na ten potenciometr :wink: řešil jsem problémy s podsvícením taky, jenomže byly trochu jinačí, beny nebo kdo mi taky radil že to bude tím, nicméně závada se tak nejevila tak jsem si myslel že to ono nebude. Jenomže ejhle, fakt to bylo tím potenciometrem :) On je problém v tom, že toto už neni typický potenciometr, nýbrř odvod s nějakým výkonovým tranzistorem. A podle všeho se ten odpálí a pak to zlobí
Drako

#6 Příspěvek od Drako »

Ahojte, světlo mělo opravdu zlomenej kabel. Do přístrojovky nejde proud, regulator podsviceni sem dal už novej. diky
Odpovědět