Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 comfort access vs. central na dalku - problem
Ahoj,
mam na mojej 3/2006 E60 nasledujici problem. Pomerne dlouhou dobu jsem mel po ranu a kdyz auto dele stalo hlasku "High rate of battery discharge" - tak jsem koupil novou baterku (stara byla origo uz 6 let), zaregistroval odjel ze servisu a spokojenost trvala jenom do rana. Stejna hlaska je zpet, tak jsem zacal hledat na netu co s tim. Problem je, ze se nejaka jednotka v aute neuspi a stale neco odbira z baterky po dobu klidu (defaultne po 30 min. musi byt auto kompletne mrtve). Jiz od koupe mam problem s comfort accessem u ridicovych dveri - odemknout jde, ale zamknout ne - ostatni dvere ok. To se taky potvrdilo na diagnostice, kdyz se registrovala baterie (udelali jsme komplet diag. kdyz uz to bylo napichnute na komp). Na netu jsem se docetl, ze pokud problem s high battery discharge pretrva i po vymene baterie, tak pricina muze byt bud:
- jednotka / senzor comfort access v kterychkoli dveri (u me pravda - ridicovy)
- IBS (inteligent battery senzor) - nemam zadnou chybu
- TCU (telematic unit) - taky zadna chyba
a pak jeste nejaky modul...to byla ale spis vyjimka.
Na diagnostiku jdu opet zitra, ta jednotka komfortniho pristupu stoji asi 7tis.kc - tak nechci delat zadne experimenty a vymenit opravdu jenom to co je spatne. Osobne bych se bez toho obesel, ale pak bych se nemohl spolehnout na auto - takze to poresim.
Mate s timto problemem nejake zkusenosti?
A mam doplnujici otazku - uz delsi dobu mam taky problem s otevrenim auta dalkovym. Vetsinou rano (a mam tu hlasku battery discharge) musim dojit az uplne k autu abych ho otevrel (nekdy musim zmacknout odemykani i 5x). Potom pres den to uz funguje i z velke vzdalenosti. Nekdy to nedela problemy vubec a funguje ok. Ma to spojitost s tim comfort accessem nebo mi odchazi nejaky prijimac v aute / nebo samotna dalka? Nevite? Druhy klic jsem jeste nezkousel, ale pri prodeji mi bylo receno, ze odemknout auto s nim jde, ale nejde nastartovat - duvod neznamy - taky netusim co s tim...
Diky za pripominky
mam na mojej 3/2006 E60 nasledujici problem. Pomerne dlouhou dobu jsem mel po ranu a kdyz auto dele stalo hlasku "High rate of battery discharge" - tak jsem koupil novou baterku (stara byla origo uz 6 let), zaregistroval odjel ze servisu a spokojenost trvala jenom do rana. Stejna hlaska je zpet, tak jsem zacal hledat na netu co s tim. Problem je, ze se nejaka jednotka v aute neuspi a stale neco odbira z baterky po dobu klidu (defaultne po 30 min. musi byt auto kompletne mrtve). Jiz od koupe mam problem s comfort accessem u ridicovych dveri - odemknout jde, ale zamknout ne - ostatni dvere ok. To se taky potvrdilo na diagnostice, kdyz se registrovala baterie (udelali jsme komplet diag. kdyz uz to bylo napichnute na komp). Na netu jsem se docetl, ze pokud problem s high battery discharge pretrva i po vymene baterie, tak pricina muze byt bud:
Na diagnostiku jdu opet zitra, ta jednotka komfortniho pristupu stoji asi 7tis.kc - tak nechci delat zadne experimenty a vymenit opravdu jenom to co je spatne. Osobne bych se bez toho obesel, ale pak bych se nemohl spolehnout na auto - takze to poresim.
A mam doplnujici otazku - uz delsi dobu mam taky problem s otevrenim auta dalkovym. Vetsinou rano (a mam tu hlasku battery discharge) musim dojit az uplne k autu abych ho otevrel (nekdy musim zmacknout odemykani i 5x). Potom pres den to uz funguje i z velke vzdalenosti. Nekdy to nedela problemy vubec a funguje ok. Ma to spojitost s tim comfort accessem nebo mi odchazi nejaky prijimac v aute / nebo samotna dalka? Nevite? Druhy klic jsem jeste nezkousel, ale pri prodeji mi bylo receno, ze odemknout auto s nim jde, ale nejde nastartovat - duvod neznamy - taky netusim co s tim...
Diky za pripominky
-
S timhle problémem mám bohaté zkušenosti
Je pravda, že tu kliku jsem chtěl vyměnit asi 100x, ale v servisu mě přesvědčovali, že ten high rate of battery discharge dělá baterka, bejt tebou tak to zkusim, protože si myslim, že to fakt bude ono. Navíc neni cool šahat na zadní dveře, když chceš zamknout auto.

Je pravda, že tu kliku jsem chtěl vyměnit asi 100x, ale v servisu mě přesvědčovali, že ten high rate of battery discharge dělá baterka, bejt tebou tak to zkusim, protože si myslim, že to fakt bude ono. Navíc neni cool šahat na zadní dveře, když chceš zamknout auto.
prase007 píše:S timhle problémem mám bohaté zkušenosti
Myslis teda vymenit jenom madlo dveri jo? Protoze pak je tam jeste uvnitrk jednotka comfort access...buhvi co z toho je v haji.

Tomu modulu slo poslat reset, tak jsme to udelali, ale neverim ze by to melo pomoct. Rano se uvidi

Ahoj, mám E61 rv. 2004 , 530D a dnes se mi zobrazila stejná hláška:
¨high rate of battery discharge
vyřešil jsi již ten problém?
¨high rate of battery discharge
vyřešil jsi již ten problém?
Sonny píše:Ahoj,
Diky za pripominky
Tady někdo řešil to stejný s hláškou o vybití baterky, taky měl problém s komfortním přístupem. http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=132491
ahoj, chtel bych se zeptat na pojistky. prestal mi fungovat central ted teda uplne. driv prestal, ale pak se chytil, pak chvili ne a pak znova a ted je ko uplne. mam podezreni na kabely patych dveri (E61). nekde jsem cetl v nejakem vlaknu, ze by mohla byt v haji pojistka tusim to byla 59ka, to vlakno nemuzu bohuzel najit...tak jsem zkontroloval tuhle, ale je ok. takze asi ty kably...akorat nevim, proc mi tam hromada pojistek chybi? auto funguje az na ten zentral normalne...jinak jak jsou pod mechanikou ty tlacitka - u me dotykove, staci prejet prstem - nemackat a vyskoci na displeji takovy radek, kde jdou ty pozice videt, tak ten mi sviti kdyz mam radio ted porad, aniz bych neco zmackl..nekdy to skoci i samo do nabidky, abych to tlacitko naprogramoval, treba nejakou stanici atd. myslim, ze to jsou ty kabely, nekde jsem cetl, ze zacne blbnout i radio...