Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém s dálkovým stahováním oken

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
3KILL

#1 Příspěvek od 3KILL »

Čaute,
mám asi měsíc E39 528i 11/96, jsem s ní velmi spokojen (celkem skok, oproti předchozímu Formanu :roll: ), ale mám problém s dálkovým stahováním oken. Stahovače jsou všechny ok, protože při stáhnutí všech oken i šíbru, když podržím klíček pootočený ve dveřích, tak se všechno stáhne/zatáhne bez problému. Při pokusu o stáhnutí klíčkem dálkově se však okna nikdy nezatáhnou/nevytáhnou až do konce. Myslel sem, že by to mohlo být baterkou- o té jsem se dočetl, že je dobíjecí a že se dobíjí se zapalování- zkusil sem si s tím tedy tolik nehrát a po pár jízdách se klíček jakokdyby dobil a jednou-dvakrát se mi vždy okna podařily na dálku komplétně stáhnou/vytáhnout. Nikde sem nemohl sehnat dobíjecí baterku do klíčku a po rozebrání klíčku, sem zjistil, že dobíjecí není :D je to asi jen u novějších modelů, nebo spíš až po FL- kdy je i jiný klíček. Koupil jsem tedy novou baterku, s nadějí, že problém vyřeším. A ono nic, to dobíjení byla tedy jen sugesce- a to že to šlo stáhnout párkrát-byla jen náhoda. Jsem neštastný- poradíte někdo?
PS: poopravím to, že jsou stahovače ok- někdy když z pozice řidče chci klasicky čudlíkama po levé ruce ve dveřích- stáhnout všechny okna, tak pravé zádní sjede jen do půlky- když na čudlík zmáčknu ještě jednou, tak sjede i to až do konce..takže asi něco s elektrikou + vadný klíček? S tím, že tomu klíčku přikládám větší prioritu..dík za jakékoliv rady:)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Může být už horší ta promačkávací kontaktní folie, která je pod gumovými tlačítky a zajišťuje sepnutí kontaktu při stištěném tlačítku.
3KILL

#3 Příspěvek od 3KILL »

Dík za rychlou odpověď.

Tohle vyřeším nákupem jen těch promačkávacích tlačítek? (na ebayi jsem je viděl za pár centů)- je jejich součástí i ta fólie?
Nebo musím celý klíč+ přidělat + naprogramovat?

A to zadní okno by mohlo být čím?
3KILL

#4 Příspěvek od 3KILL »

Řešili jste někdo stejný problém? Nevíte jak na výměnu té fólie, případně, čím jiným by to mohlo být?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Fólie není součástí tlačítek. Jestli jsi z Prahy, tak fólie tu nějaké mám. Výměna je jednoduchá. Dva šroubky a klíč je rozebraný, vyndáš elektroniku, vyměníš fólii a vše vrátíš. Fólii vidíš třeba tady na fotce:
http://www.ebay.com/itm/BMW-3-5-7-SERIE ... 754wt_1163
3KILL

#6 Příspěvek od 3KILL »

Klíč jsem měl rozebraný už při výměně baterky, takže to zvládnu. Dá se na ebayi sehnat samotná fólie? Za kolik bys mi poslal poštou dvě?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Poštu neee... Neustále mi ztrácejí balíčky i dopisy...
3KILL

#8 Příspěvek od 3KILL »

Jsem z Ostravy..poslal bys to doporucene..ta cena?
daewoo333

#9 Příspěvek od daewoo333 »

No, podle mě to nebude tou folií. Jestli je to jí nebo ne poznas, kdyz zmacknes tlacitko a podrzis ho, tak ti musi blikat dioda na klicku. Kdyz ti bude blikat pri drzeni tlacitka a okna se ti zastavi, tak bude problem jinde.

A abych se priznal, taky se mi to stava na mi E39. Ale netusim cim to muze byt. Klic a tlacitka mam jak novy.
3KILL

#10 Příspěvek od 3KILL »

No já měl dálkáč celý rozebraný, fólie je celkem zaoxidovaná, rozebral jsem i druhý, nějak sem to zkompletoval. Pouzdro a klíč hezčí/méně opotřebovaný, vnitřek z jednoho, fólie z druhého- pokusil sem se jí očistit od té oxidace-moc to ale nešlo + nová baterka. A o dost se to zlepšilo, dosah je na několik metrů (při při přiložení na kůži se ještě zvětší- to jsem četl na nějakém zahraničním fóru- tělo je vodivé, slouží jako anténa a kupodivu to funguje ;). No a nyní je to téměř plně funkční- dioda bliká a ve většině případů to dojede dokonce napoprvé:) Ale i přesto mám z ebaye za 5USD včetně poštovného objednaný komplet nové pouzdro klíče včetně fólie, tak snad seženu někoho, kdo mi ten klíč přidělá na ten nový, pak tam jen hodím elektroniku + novou fólii a předpokládám, že by to mohlo být jako nové a zase plně funkční. Zkrátka jsem přesvědčen, že to je fakt tou fólií, při stažení klíčkem v zámku to vyjede i sjede komplet, takže stahovače musím mít ok.
dejv2005

#11 Příspěvek od dejv2005 »

Taky se mi to ne E39 stava, ale nejak to neresim, kdyz se to nestahne na poprvy, znovu zamknu a otevru a pak se to pokazdy stahne az dolu. Dej vedet jestli si to vyresil. Diky
Odpovědět