Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

odvzdušnění spojkového válce

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
originalbmwparts
Klubové ID: 2853

#1 Příspěvek od originalbmwparts »

Ahoj

nikde jsem nenašl ani ve FAg jak odvzdušnit spojkový válec, jde mi o odvzdušněn bez složitých přípravků a dalších. Přes brzdy se mi to nějak nedaří.

E34 535i
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Odvzdušnovat spojokovej válec přes brzdy??? To mi prosím vysvětli jak jsi to dělal?
originalbmwparts

#3 Příspěvek od originalbmwparts »

No dle několika rad a návod takto. vezmeš hadičku a naplníš jí brzdovkou, dáš jí na lp odvzdušnovák brzd a na odvzdušnovák spojkového válce a našlapeš to pozpátku brzdama
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Dělám auta už docela dlouho,ale tohle jsem teda neslyšel. 8O
Raadii

#5 Příspěvek od Raadii »

A jak se pozná, že je potřeba to odvzdušnit? Jen tak mimo mísu...
originalbmwparts

#6 Příspěvek od originalbmwparts »

No tak říká to chytrá knížka jak na to a několik for včetně e30 ale moc se mi to nezdá, jinak se to odvzdušňuje když se mění brzdovka, měnila se v brzdách a tím pádem jsme jí chtěl vyměnit i zde. poví mi někdo jak kom tohoto blbého řešení?
noname
Klubové ID: 2290
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od noname »

ano přes lp brzdič, propojiš oba inštrumenty, nejlépe bez vzduchu, povolíš odvzdušňovák na spokovém válečku a pomocí mačkaní brzdy, samo musíš po šlápnutí na brzdu brzdový odvzdušňovák zase zavřít, než ji pustíš. Pak proženeš pod tlakem kapalinu bez vduchu spojkovým ustrojim, kde to vrchem vybulbá.
originalbmwparts

#8 Příspěvek od originalbmwparts »

A je jiný způsob, četl jsme i něco o tzv samospádu kdy je nahoře na nádobce pořád dolíváno doplna a dole to postupně vypudí vzduch a vyteče, pak se to jen uzavře
rooc

#9 Příspěvek od rooc »

noname píše:ano přes lp brzdič, propojiš oba inštrumenty, nejlépe bez vzduchu, povolíš odvzdušňovák na spokovém válečku a pomocí mačkaní brzdy, samo musíš po šlápnutí na brzdu brzdový odvzdušňovák zase zavřít, než ji pustíš. Pak proženeš pod tlakem kapalinu bez vduchu spojkovým ustrojim, kde to vrchem vybulbá.

tak toto jsem vůbec nepochopil 8O
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

Já to pochopil ale je to pičovina na entou.
Prostě já to dělám stejně jako brzdy.S pedálem na podlaze a povolím odvzdušnovák.Brzdovka vyteče a utáhnu odvzdušnovák.Našlapu. Proces opakuju třeba 7x a hotovo.A knížka,Jak na to, je věc upně k hovnu jelikož ten kdo jí překládal evidentně moc německy neuměl.Ty překlady jsou dost nepřesný.
originalbmwparts

#11 Příspěvek od originalbmwparts »

No problém je ten že ikdyž je nádobka plná až po okraj tak to našlapat nejde, pedál zůstává buď úplně nahoře nebo úplně dole. nemá žádný odpor. Jakmile se povolí odvzdušnovák tak toho trošku volně vyteče a tím to hasne:-(
beny-maser

#12 Příspěvek od beny-maser »

spojkový válce maj někdy problém se znova natlakovat potom co jim upustíš tlak, tak jestli to není tvůj případ, jinak já odvzdušňuju spojku stejně jako libovka, o způsobu přes brzdy vím, ale nikdy jsem ho nezkoušel.
originalbmwparts

#13 Příspěvek od originalbmwparts »

Co jsem pochopil tak v nádržce na brzdovou kapalinu mají brzdy "nasávání" dole a spojka o něco víše aby při poruše vedení spojky neubyla kapalina tak aby se zavzdušnila i brzdová soustava. Je tedy možné, když by jsme pořád udržoval kapalinu v nádobce na okraji uzávěru že by si to nabralo?
Kalasnikov
Klubové ID: 2343

#14 Příspěvek od Kalasnikov »

libovka píše:Já to pochopil ale je to pičovina na entou.
Prostě já to dělám stejně jako brzdy.S pedálem na podlaze a povolím odvzdušnovák.Brzdovka vyteče a utáhnu odvzdušnovák.Našlapu. Proces opakuju třeba 7x a hotovo.
není. Odvzdušňování spojky pomocí brzd je mnohem rychlejší než klasický postup který popisuješ ty. Protože dostat vzduchovou bublinku v brzdovce nahoru je mnohem lehčí než ji dostat dolů.

originalbmwparts: asi to máš plné vzduchu, zkus ještě jednu fintu a to koupit v lékárně tu největší stříkačku co mají a natlačit brzdovku do okruhu spodem v přes odvzdušňovák.
oldaf
Klubové ID: 3385

#15 Příspěvek od oldaf »

Nejkvalitnějc ji odvzdušním tak že povolím dvě 13mm matky na převodovce a celej spojkovej válec vytáhnu z převodovky, pak jen tyčku co tlačí na páku spojky zatlačím a tím z válce vytlačím všechen vzduch. Pak už si válec natáhne jen kapalinu. Na zvedáku práce na 5 minut a ani se nezaseru od brzdovky.
originalbmwparts

#16 Příspěvek od originalbmwparts »

No i když nechtěla tak musela. Díky mé hlouposti když jsem si šlápnul na spojkový pedál když hlavní spojkový válec nebyl na převodovce mě to donutilo vše pečlivě vyčistit a kupodivu se to i samo odvzdušnilo. prolil jsme půl litru brzdovky když tam nebyl ani váleček ani těsnění, trošku si to pobublalo a pak jsem jen vložil váleček. těsnění a další na své místo. Obrátil odvzdušńovák směrem k nebi a po pár bublinkách odvzdušněno a funguje jak hodinky:-))))) Ale všem asi doporučím bu´d odzdušńovat podtlakem nebo pomocí brzd.....
Odpovědět