Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
odvzdušnění spojkového válce
-
- Klubové ID: 2853
-
-
-
noname píše:ano přes lp brzdič, propojiš oba inštrumenty, nejlépe bez vzduchu, povolíš odvzdušňovák na spokovém válečku a pomocí mačkaní brzdy, samo musíš po šlápnutí na brzdu brzdový odvzdušňovák zase zavřít, než ji pustíš. Pak proženeš pod tlakem kapalinu bez vduchu spojkovým ustrojim, kde to vrchem vybulbá.
tak toto jsem vůbec nepochopil

Já to pochopil ale je to pičovina na entou.
Prostě já to dělám stejně jako brzdy.S pedálem na podlaze a povolím odvzdušnovák.Brzdovka vyteče a utáhnu odvzdušnovák.Našlapu. Proces opakuju třeba 7x a hotovo.A knížka,Jak na to, je věc upně k hovnu jelikož ten kdo jí překládal evidentně moc německy neuměl.Ty překlady jsou dost nepřesný.
Prostě já to dělám stejně jako brzdy.S pedálem na podlaze a povolím odvzdušnovák.Brzdovka vyteče a utáhnu odvzdušnovák.Našlapu. Proces opakuju třeba 7x a hotovo.A knížka,Jak na to, je věc upně k hovnu jelikož ten kdo jí překládal evidentně moc německy neuměl.Ty překlady jsou dost nepřesný.
-
-
-
-
- Klubové ID: 2343
není. Odvzdušňování spojky pomocí brzd je mnohem rychlejší než klasický postup který popisuješ ty. Protože dostat vzduchovou bublinku v brzdovce nahoru je mnohem lehčí než ji dostat dolů.libovka píše:Já to pochopil ale je to pičovina na entou.
Prostě já to dělám stejně jako brzdy.S pedálem na podlaze a povolím odvzdušnovák.Brzdovka vyteče a utáhnu odvzdušnovák.Našlapu. Proces opakuju třeba 7x a hotovo.
originalbmwparts: asi to máš plné vzduchu, zkus ještě jednu fintu a to koupit v lékárně tu největší stříkačku co mají a natlačit brzdovku do okruhu spodem v přes odvzdušňovák.
-
- Klubové ID: 3385
Nejkvalitnějc ji odvzdušním tak že povolím dvě 13mm matky na převodovce a celej spojkovej válec vytáhnu z převodovky, pak jen tyčku co tlačí na páku spojky zatlačím a tím z válce vytlačím všechen vzduch. Pak už si válec natáhne jen kapalinu. Na zvedáku práce na 5 minut a ani se nezaseru od brzdovky.
-
No i když nechtěla tak musela. Díky mé hlouposti když jsem si šlápnul na spojkový pedál když hlavní spojkový válec nebyl na převodovce mě to donutilo vše pečlivě vyčistit a kupodivu se to i samo odvzdušnilo. prolil jsme půl litru brzdovky když tam nebyl ani váleček ani těsnění, trošku si to pobublalo a pak jsem jen vložil váleček. těsnění a další na své místo. Obrátil odvzdušńovák směrem k nebi a po pár bublinkách odvzdušněno a funguje jak hodinky:-))))) Ale všem asi doporučím bu´d odzdušńovat podtlakem nebo pomocí brzd.....