zdar mám takový nepřijemny problem, když mam za jizdy zařazenou 5 jedu kolem 80km/h otáčky jsou od 1500 do 1800 tak se rozvibruje celé auto. připadá mi to jak by to byl 2hmoťák, protože se hlavně rozvibruje šaltr páka. Nic jineho mě nenapadá. Ma někdo nějakou zkušenost nebo radu. Dík
no to je sice dost možné že by to mohlo byt tim olejem ale logickym uvažováním, a opotřebením oleje mi vychazi že by to začinalo pozvolna a vyustilo to že by to začlo vibrovat neskutečně hodně. Ale ono to začlo z ničeho nic. Tompo: přesně tak mi to dělá jak popisuješ akorát že v té určité rychlosti je to nesnesitelná vibrace. Ale dik hoši za přispěvky jsem rad že se aspon nekdo ozval
skusil bych mrknou na tlumič vybrací na klice, když to má co dělat s príslušnstvým na řemenu je to dost možné - taky bacha aby nerupla klika, už to do těch vybrací nežeň.
ve předu před chladičem, je to dost velká dvouhmotová řemenice ženoucí klinový řemen, ona tlumí rázy motoru aby nedostával kapky od klima kompresoru, a altíku, a naopak, samozřejmě že se časem opotřebí, ta tlumící guma pustí, protočí se a už netlumí nic, případne se vyosí, a vybrace jsou na světe, prvně bych koukl právě jestli se točí rovně.
jestli tam cokoliv hází bez diskuze vyměnit. Ta dvouhmota bude pěkne drahá, na 1.9D jsem to řešil svrtánim té řemenice, takže už netlumila, no tam to by šumák, a malá zátěž, tady to proste musí fachat, i když dáš třeba použitou za babku.
už mám rozjednanou starší dvouhmotu příští týden pro ni jedu, protože 13500 tis. na novou opravdu nemám. i když to je taková oprava na prd ale budiž aspon něco, a tu řemenici taky vyměním raději... musí se kopat rozvody při té řemenici?
nedá se říct že v tahu je to při 4 kvaltu i při 5, lehce držím plyn a dělá to při rychlosti kolem70-80 km/h jinak je vše ok, tahá to normálně chod motoru normální, a při te zapnute klimě to nedělá... je to taková nespecifická závada
ljakubicka píše:už mám rozjednanou starší dvouhmotu příští týden pro ni jedu, protože 13500 tis. na novou opravdu nemám. i když to je taková oprava na prd ale budiž aspon něco, a tu řemenici taky vyměním raději... musí se kopat rozvody při té řemenici?
Kdo Ti kde řekl 13500,- to si spletl s dvouhmotovým setrvákem, ta řemenice stojí když hodně, tak 7000,-
zkus si to přečist ještě jednou Tompo, je tam napsane že mam rozjednany dvouhmo´tak za par korun a že novy stoji 13500 o řemenici jsem psal že ji budu muset asi taky vbyměnit