Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 - přední náprava, cosi drhne při zatáčení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Piotr

#1 Příspěvek od Piotr »

Ahoj všem,

obměnil jsem komplet přední nápravu na své E39 530d 01(všechny ramena, tyčky i uložení stabilizátoru, spojovačky řízení, teď i tlumiče, pružiny, horní uložení, taky hydraulické silentbloky motoru, jsou nové i komplet brzdy (vše top značky Lemfoerder, SACHS, ATE) a při ostřejší jízdě při zatáčení (hlavně doprava) mi tam pořád něco drhne, stačí říznout trochu zatáčku a slabé, nepravidelné drhnutí je citelné i ve volantu nebo plyn.pedálu. Hučení to není, takže ložiska jsem vyloučil, jediné co mě ještě napadá a co jsem tam neměnil je samotné řízení, to má po letech svou vůli, ale jestli dokáže takhle drhnout nevím. Trochu mi to drhnutí připomíná i nedostatek kapaliny v servu, jednou za půl roku tam musím trochu šplíchnout, pač utíká trochu přes víčko, když bylo málo, taky se linul autem zvuk drhnutí, jakoby kolo brousilo o plastové podběhy. Nějaké napády, řešil někdo ???
bibikuba

#2 Příspěvek od bibikuba »

geometrii máš hotovou???Může tam bejt hafo věcí-štít na kole,špatně nasazená pružina atd......
Piotr

#3 Příspěvek od Piotr »

Geometrie se dělala při výměně ramen a spojovaček řízení, to už je pár měsíců zpět a v té době to ještě nedrhlo, možná dobrý nápad čím znovu začít. Jinak špatně posazené pružiny nebo cosi v zavěšení to určitě nebude, drhlo to před i po výměně pružin, tlumičů, uložení... Štít na kole nebo jinou drobnost bych taky vyloučil, drhne to celkem silně a v nepravidelných intervalech, je potřeba jet rychleji a zatáčet víc zprudka, jinak to nedělá. Kola mám 17 origo, gumy nové standard rozměry, tady taky vylučuji nějakou chybu.
jezour

#4 Příspěvek od jezour »

Koukni na ten krycí plech. Dole to co ho drží ta podlozka. Prohnilý na obou stranách. Dělal jsem to teď, když jsem měnil kotouče. Když drhne ten plech o kotouč, tak to delá docela kravál.
Piotr

#5 Příspěvek od Piotr »

Tak ty plechy to určitě nejsou, vše okolo kol vypadá taky funkčně ok, jak dál jezdím bojím se jestli to nebude samotná tyč řízení nebo servo, vše ostatní už jsem měnil.
dejv2005

#6 Příspěvek od dejv2005 »

Piotr píše:Ahoj všem,

obměnil jsem komplet přední nápravu na své E39 530d 01(všechny ramena, tyčky i uložení stabilizátoru, spojovačky řízení, teď i tlumiče, pružiny, horní uložení, taky hydraulické silentbloky motoru, jsou nové i komplet brzdy (vše top značky Lemfoerder, SACHS, ATE) a při ostřejší jízdě při zatáčení (hlavně doprava) mi tam pořád něco drhne, stačí říznout trochu zatáčku a slabé, nepravidelné drhnutí je citelné i ve volantu nebo plyn.pedálu. Hučení to není, takže ložiska jsem vyloučil, jediné co mě ještě napadá a co jsem tam neměnil je samotné řízení, to má po letech svou vůli, ale jestli dokáže takhle drhnout nevím. Trochu mi to drhnutí připomíná i nedostatek kapaliny v servu, jednou za půl roku tam musím trochu šplíchnout, pač utíká trochu přes víčko, když bylo málo, taky se linul autem zvuk drhnutí, jakoby kolo brousilo o plastové podběhy. Nějaké napády, řešil někdo ???

Me kdyz menili predni napravu, tak dali obe tyce rizeni levy (nebo pravy, ted nevim) a kdyz sem dal plnej rejd nekde pri otaceni, tak drela jedna ta tyc o rafek zevnitr, ale to sem mel plechace 15'... ta tyc ma na koci u kola takovej oblouk ten drel o hranu rafku.
kubikula420
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kubikula420 »

promin ze ti do toho pisu ale mam zas pri nejake dire ze mi tam neco jako praska a jeste nevim cim to je ale predni brzdy ze vrzou podle zmacknuti staci i mackat brzdu na miste
Nikbmw

#8 Příspěvek od Nikbmw »

Mohl by ti to dělat krycí plech kolem nábojky, na který se dostaneš po sundání kotouče, taky mě to dělalo.
kubikula420
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kubikula420 »

to je k memu dotazu?
filini28

#10 Příspěvek od filini28 »

Mas dost servo kapaliny? Hrizne jsem se divil co mi to drhne kdyz rezu praviu a hle, bylo tam malo... Neskutecny, dolil jsem a klid.
Piotr

#11 Příspěvek od Piotr »

Servo už jsem také v minulosti řešil, trochu mi občas odfrkává přes víčko, takže znám to drhnutí když je málo, je to zvuk jak když kolo drhne o podběh. Každopádně brzdovky mám teď dost, tím by to nemělo být, servo maká jak má.
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jendix »

Co máš na autě za kola? Mě to něco podobnýho dělá při plným rejdu se zimákama. Jde o to že mám debilně nalepený závaží na vnitní straně a u 16" kol mi škrtá čep řízení právě o ta závaží.. podle toho co jsi psal by to klidně mohlo bejt to samý u tebe..

jinak mám e61, ale u e39 to může bejt podobný..
Piotr

#13 Příspěvek od Piotr »

:) to zní zajímavě, nicméně to nebude můj problém, kola mám 17' a dělalo mi to i se zimníma, které mám jiné. Navíc nedrhne to jen při plném rejdu. stačí normálně zatáčet a čím ostřejší jízda, tím výraznější drhnutí. Asi bych to z kolama vůbec nespojoval. Jinak díky všem za info.
Milosek

Re: E39 - přední náprava, cosi drhne při zatáčení

#14 Příspěvek od Milosek »

Zdar, vypadá to, že mám ten samý nebo podobný problém. Když zatočím ostře doleva (na parkovišti, výjezdu do křižovatky), tak při srovnání volantu se ozve zvuk "drrrrrrn". Ozve se to pod celým autem, jakoby něco o něco drhlo. Děje se to když jedu trošku ostřeji doleva, když se nakloní auto při výjezdu z křižovatky nebo parkovišti. (při jízdě 20-30 km/hod).
Teď jsem to přivezl ze servisu, bohužel na to nemohou přijít. Formou měnit díly pokus umyl, co by to tak mohlo být, nechci jít, to by byla drahá sranda...
Teď mi kluci v servise měnili 2x tyčka předního stabilizátoru a zadní spodní rameno přední nápravy. Tímhle to nebylo.
Asi to budu muset nahrát na video a pověsit to sem.
Vyřešil jsi to nějak? Dík
Odpovědět