Tak mi zacina pomalu, ale jiste klouzat spojka. Tak sem chtel objednat spojkovou sadu LUK, ale zjistil sem ze se nabyzi dva typy. Jeden drazsi a druhy levnejsi. Nikde sem nezjistil jaky je v nich rozdil, obe sady sou 240mm, akorat sem si vsim podle obrazku, ze u ty drazsi je asi jiny pritlacak, taky u ty drazsi se uvadi ze pasuje od mesice a roku 9/97.
Jenze ja mam podle vinka 2/97 a motor uz s plastovim sanim. V servise mi rekli, ze pry tam budu mit ASI tu drazsi kdyz mam uz plastovi sani, ale jisty si nejsou. A jaky je v tech sadach rozdil, taky nevedi.
Rozhodl sem se, ze si spojku budu menit sam. Ale musim koupit napred sadu, a o vikendu ji vymenit a auto musim mit hned pojizdny. Takze nemuzu sundat prevodovku, kouknout jakou spojku tam mam, a pak objednat.
A taky pomalu pripravuju auto na Chip, takze kdyby byly spojky zamenitelny a ta drazsi treba zvladla prenest vyssi kroutak, tak bych ji tam chtel dat spis.
Poradte mi jakou spojku mam objednat, a jaky je v nich rozdil?
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Bmw E39 525tds - dva typy spojky LUK, jake sou rozdily
Jsou dva druhy pritlacaku, protoze jsou dva druhy setrvaku, nevim proc, ale spojku jsem si menil taky sam, samozrejme jsem si koupil ten druhej typ, nez jsem tam mel, takze jsem jeste musel vymenit i ten setrvak za ten druhej typ... Takze bud koupit spojku az potom, co to rozeberes a budes vedet co tam mas, nebo ji koupit podle VIN cisla.