Ahoj, hľadám a nenachádzam, tak by som sa rád spýtal na nasledujúce veci:
1. Akú rezervu vozíte so sebou ak máte origo rozdielne rozmery pneu vpredu a vzadu? Vpredu mám 235/40 R18 a vzadu 265/35 R18. V kufri momentálne vozím origo rezervu k sade na ktorej mi strýko René doviezol auto, s celoročnými pneu 235/45 R17, ale si vravím čo na to diferák, keby nebodaj zadné koleso dostalo defekt a ja nemám nič iné na nasadenie než tá rezerva? Pred bramborou som mal štyrkolu a tam sa nesmel dávať iny rozmer kvôli medzinápravovému a aj nápravovému diferenciálu, tak predpokladám že nejaké obmedzenie bude aj tu, v knihe k autu som ale nič nenašiel... Myslím tým samo zámenu R18 za tú R17 rezervu...
2. Problém s vodným stlpcom som tu prečítal v pár threadoch, ale nenašiel som čo konkrétne použiť na zalepenie. Máte nejaký typ na konkrétny silikón?
3. Vedeli by ste doporučiť slušnú firmu na vyčistenie klimatizácie v Prahe a okolí? Už ma nebaví vysvetľovať občasným spolujazdcom že som si fakt neusral
já myslím, že rozdíl 1mm v případě zadních kol diferák vůbec nepozná V podstatě, kolo je stále stejně velké, ať už se jedná o 18 nebo 17", jen výška bočnice pneu se mění. Samozřejmě, musí se dodržet předepsaný rozměr pneu.
3) Loni jsem narazil na čištění klimatizací vedle benzínky ve Vestci (u Jesenice), chtěli za to tehdy 4 stovky (nějaká akce) a výsledek slušný, smrad zmizel
StepanMatl píše:3) Loni jsem narazil na čištění klimatizací vedle benzínky ve Vestci (u Jesenice), chtěli za to tehdy 4 stovky (nějaká akce) a výsledek slušný, smrad zmizel
O cenu mi ani tak neide, než o výsledok ale ďakujem, mrknem na nich
Hmm chtěl jsem udělat takovej kompromis, aby to bylo pohodlné, dobře to vypadalo a zároveň to trochu drželo stopu a dosáhl i menší spotřeby.
A ten rozměr 235/50 R18 se mi zamlouvá nejvíc. Akorát mě děsí to že v techničáku je 265/35 R18 tak aby to tam dostal protože 35 a 50 je celkem rozdíl což vzadu by se to snad zkouslo ale vpředu aby to mohlo zatáčet.
6Q mají pouze 535, 540 a M5. Jinak 540i na 2tis. jede 115Km/h. Jinak automat je 5q ale je to dle druhu skříně. Např. 5HP30, kterou jsem měl v 540iA točila na 2tis. 118Km/h.
- zrcatka, promazani=zadna zmena, tak to neresim
- klimatizace, staci ji vypinat 2-3min pred dlouhodobym chcipnutim auta, aby se odparil veskery kondenzat, jinak se situace bude opakovat... delam to u vsech aut s klimou a NIKDY jsem ji nemusel cistit, nic nesmrdi...
par lidi co znam si dokazou vyrobit parfem "le Cafilerca" u noveho auta za jedno leto
No tak já nevím, ale vidíš že na mým je to tak. Mimo to, zrcátka jsou tvarově jinčí, ne? Proto třeba u některých aut nejde zaměnit zrcátko z anglána (myslím zrcátko, ne jenom sklo)...
LukesE39 píše:No tak já nevím, ale vidíš že na mým je to tak. Mimo to, zrcátka jsou tvarově jinčí, ne? Proto třeba u některých aut nejde zaměnit zrcátko z anglána (myslím zrcátko, ne jenom sklo)...
Jj keď si to tam písal som nevidel ešte fotky, pripadá mi to vtipné Ale tak nechám to byť no, keď je to normálne... vďaka
Hanz píše:- klimatizace, staci ji vypinat 2-3min pred dlouhodobym chcipnutim auta, aby se odparil veskery kondenzat, jinak se situace bude opakovat...
No v predošlom aute som tento problém nemal. Tu to už poslednú dobu tiež nie je tragické, ale z času na čas sa to objaví, tak neviem či tomu pomôže toto, keď už ten problém je prítomný (i keď sporadicky)