chtěl jsem se zeptat, jestli by mě někdo neporadil. Mám E39 Tour 2002 530D manual. Najeto necelejch 300K ale jinak je fakt ve formě. Mám dvojdotaz, tak kdyby měl někdo podobný zkušenosti, nebo přímo věděl, prosim ozvěte se, co to může být.
1.
Když jedu pod plynem a povolím ho, tak v ten okamžik přechodu mezi záběrem a bržděním motorem, mě v tom škubne. Funguje to i obráceně z brždění do záběru. Nevím přesně kde. Jako kdyby byla nějaká vůle v kardanu, nebo spojce, nebo bůhví kde všude. Děje se mě to i při řazení nahoru i dolů. Eliminovat se to dá akorát, když opravdu opatrně povoluju spojku a opatrně sešlapuju plyn po zařazení. A i to musím hodně zvolna, aby to nebylo poznat. Připadá mě navíc, že se to zhoršuje.
2.
Když vyjedu od baráku a auto je ještě studený, tak mě bzučí v řízení když vytočím plnej rejd. Doprava je to o dost horší, než doleva. Po pár kilometrech a zahřátí tohle už nedělá... Asi servo, či co. No a připadá mě, že hlučnost se stupňuje s přidaným plynem.
Auto řídí i moje manželka a ta jezdí jako prase, takže bych nerad aby si někde rozbila hubu...

Nevím, jestli jsem to popsal nějak srozumitelně, takže kdyby něco nebylo rozumnět, zkusil bych popsat jinak.
Děkuju předem za odpovědi.
Mějte se