Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 škubání při řazení a bzučení v řízení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rohlos

#1 Příspěvek od Rohlos »

Ahojte,
chtěl jsem se zeptat, jestli by mě někdo neporadil. Mám E39 Tour 2002 530D manual. Najeto necelejch 300K ale jinak je fakt ve formě. Mám dvojdotaz, tak kdyby měl někdo podobný zkušenosti, nebo přímo věděl, prosim ozvěte se, co to může být.

1.
Když jedu pod plynem a povolím ho, tak v ten okamžik přechodu mezi záběrem a bržděním motorem, mě v tom škubne. Funguje to i obráceně z brždění do záběru. Nevím přesně kde. Jako kdyby byla nějaká vůle v kardanu, nebo spojce, nebo bůhví kde všude. Děje se mě to i při řazení nahoru i dolů. Eliminovat se to dá akorát, když opravdu opatrně povoluju spojku a opatrně sešlapuju plyn po zařazení. A i to musím hodně zvolna, aby to nebylo poznat. Připadá mě navíc, že se to zhoršuje.

2.
Když vyjedu od baráku a auto je ještě studený, tak mě bzučí v řízení když vytočím plnej rejd. Doprava je to o dost horší, než doleva. Po pár kilometrech a zahřátí tohle už nedělá... Asi servo, či co. No a připadá mě, že hlučnost se stupňuje s přidaným plynem.

Auto řídí i moje manželka a ta jezdí jako prase, takže bych nerad aby si někde rozbila hubu... :(

Nevím, jestli jsem to popsal nějak srozumitelně, takže kdyby něco nebylo rozumnět, zkusil bych popsat jinak.

Děkuju předem za odpovědi.
Mějte se
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od DjPILLI »

Ahoj, odpovím ti na první dotaz - to by mohla být Hardy-Spojka - Gumový spoj mezi kazdanem a převodovkou..po čase se kurevsky vymačká, a pak to přesně tohle dělá :-) já jí vyměnil...byla roztrhaná jak hadr...a po výměně už to bylo OK.
spencer

#3 Příspěvek od spencer »

Ahoj to servo mi hučí stejně, mám to takhle už přes čtyři roky od té doby co jsem koupil auto, vyměnil jsem ATF olej a žádná změna.
Možná to dělá servopumpa. Už jsem se kolikrát hecoval, že ji vyměním, ale když to funguje, tak se mi s tím nechtělo drbat.
mikmen95

#4 Příspěvek od mikmen95 »

pomoh bych ti s tim hučením... taky mě to neskutečně hučelo a vydávalo nepříjemnej zvuk.. kterej se ale spouštěl když sem vzal hodně z prudka zatáčku.. čili když servo dostalo zátah.. vyměnil sem červený ATF za ORIGINÁL hydraulickej olej co se leje do VW motorů.. mám to vyzkoušený na 8my!! motorech... jak BMW tak na Fordech.. pokaždý zvuk jako když odchází servo.. po odvzdušnění to úplně stichne.. ale nejsem si jistej jestli to udělá tobě to samý, když ti to dělá i na volnoběh.. ale určitě bych to vyzkoušel výměnou oleje, než výměnou serva.. ;) ale jak říkám.. já takhle zachránil 8 serv..
Odpovědět