Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW e39 rv.1996 523i klima vrtule - nefunguje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drak87

#1 Příspěvek od Drak87 »

Dobrý den,

Možná že se to tady už řešilo a tak se předem omlouvám, že to tady zakládam..

Problém: nefunguje mi vrtule od klimy - dneska jsem doplnil klimu a vyměnil filtry a nevsiml sem si předtim že mi nespina vrtule od klimy..

Dotaz: kde je problem nebo jak ho odstranit na pojistky jsem se dival a nevim presne pod kterym cislem jsou ale jak jsem se dival tak byly dobre..

- někde jsem se doćetl dneska že může byt spatny kontakt nekde u toho ventilaktoru.

Muže mi někdo nastinit postup jenom kde to tam najdu, nebo kde to tam je umistene at na tom nestravim pul dne

Děkuji moccc
JaneCk

#2 Příspěvek od JaneCk »

Pojistky by měly být 3 a jsou v pojistkové skříňce pod přihrádkou spolujezdce.
Dále jsou tuším 2 relé v motorovém prostoru

Pojistky 7 20 22

Pokud budou pojistky ok, je potřeba prověřit elektrickou vrtuli, která je u chladiče. Vrtule je 3rychlostní. Kousek od té vrtule je konektor, ten je potřeba rozpojit a zkusit větrák roztočit natvrdo z baterky. Jsou tam 4 kabely. 3 živé a jedna kostra. Pokud se točí jen na nejrychlejší rychlost, jsou v háji odpory, kterými se ovládá. Může se točit třeba jen na 2. rychlost a 3. nejrychlejší a na tu nejpomalejší třeba ne, apod.
Drak87

#3 Příspěvek od Drak87 »

Díky moc za radu
stawros
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stawros »

zdravim muzu se zeptat kde se daji sehnat ty odpory.. me se prave ta vrtule toci jenom na max..diky
JaneCk

#5 Příspěvek od JaneCk »

Pravděpodobně jen jako originál. Měly by stát cirka 1300...
Patrik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Patrik »

trochu sem napisu jelikoz sem to onehdy resil u stejneho auta (roku)...
ja mel v haji jeden odpor a uhliky v motoru uz nepobíraly...

vydný odpor sem řešil tak že sem překlenul vadný odpor drátem a vrtule točila hned na tu 2 rychlost......
uhlíky tak že sem to rozebral vyčistil komutátor jemnym šmirglem napružil pružinky na uhlíky a když to po složení běhalo dobře, bodově zavařil zpět víčko motoru...
oprava za děkuju a šlo to ten den......
varianta 2 je odpory v BMW nové pokud bude v háji motůrek jen celá sahara za nemalý peníze :-(
Odpovědět