Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Brumlání, cvrdlikání v E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Angelos

#1 Příspěvek od Angelos »

Zdravím, nedávno jsem se stal majitelem BMW 520i E39, rv. 1998. K problému: Dneska, když jsem usedal do auta, tak jsem slyšel takové brumlání, cvrdlikání, jako kdyby nějaká klapka nešla zavřít, nebo pomalu běžící ventilátor. Vychází to nejspíš od panelu klimatizace. Je jedno v jakém je auto režimu, ať nastartovaný, všechny polohy klíčku, nebo zamčený. Dělá to pořád. Nesetkal jste s tím už někdo? Nebo nemáte nějakej tip?

Napadlo mě na chvilku odpojit baterku, ale nevím, zda-li se něco nevymaže (hodiny nevadí :D ), nebo nezablokuje?

Natočil jsem video, aby to bylo jasnější:
http://youtu.be/AvAOIJr4tiE

Děkuji za každou radu nebo názory!!
kim
Klubové ID: 2313

#2 Příspěvek od kim »

Vyhoď ten panel a mrkni na ventilátorek pro nasávání vzduchu z interiéru vozu. Mohlo by to být ono :roll:
Angelos

#3 Příspěvek od Angelos »

Děkuji za radu, kouknu se na to.

Jenom bych se ještě zeptal, jestli se ten ventilátorek má opravdu točit pořád? I když auto stojí?

Baterku při demontáži panelu asi radši odpojit?

Děkuji za trpělivost :wink:
kim
Klubové ID: 2313

#4 Příspěvek od kim »

Dělal jsem to už asi 3x a baterka se odpojovat nemusí. Ventilátor vyndej, vyčisti mázni a mělo by to být v poho (na nějaký čas) Přes tu mřížku si ventilátor natahuje i prach a potom je to hlučné. Chod ventilátoru neřeš. Jde spíše o hlučnost jeho chodu. Jinak si zadej panel klimy a máš to i s fotkama.
Angelos

#6 Příspěvek od Angelos »

Děkuji pánové!
Berserg

#7 Příspěvek od Berserg »

Nic s tím nedělej-vše je v pořádku!Už se to tu řešilo! je to ventilátorek, který funguje asi 30 minut i po ukončení jízdy a vypnutí veškoré elektroniky! Mají to všechny e39! Je to v pořádku,do ničeho nevrtej, nic s tím nedělej-akorát si tam něco posereš! Já to taky řešil...tak vím o čem mluvím!Jestli si to chceš ověřit tak si jednou sedni do auta,na nic nesahej,nic tam nemačkej,neměj puštěné rádio, ani klíček v zapalování, dveře neotevírej,nech to auto prostě "usnout" priostě jen sed a uvidíš, že za 20minut až pul hodky to přestane! Batekru ti to nevyštaví,neboj!
djpepo
Klubové ID: 2941

#8 Příspěvek od djpepo »

Mně ten ventilátorek taky drhnul a vydával různé zvuky, stačí vyndat ten panel a ventilátorek třeba profouknout a promazat. nic nemusíš složitě rozebírat. Je to jednoduché a u mně pak ventilátorek už není slyšet :listen:
Angelos

#9 Příspěvek od Angelos »

Ano to už jsem zkoušel, po 15 min. auto usne a ventilátorek se také vypne. Takže tady je vše v pořádku. Až bude čas tak to možná zkusím vyčistit. Díky
Odpovědět