Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 530dA Touring - problém s rádiem + CD changerem

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
chaluha71

#1 Příspěvek od chaluha71 »

Zdravim klubaci.
Prosim o radu s radiem a CD changerem v mém BMW.

Mám e39 530dA Touring r.v.9/2001 a velke BC 16:9 s kazetou, MK3 navigace a CD changer v kufru na 6CD.

Ted k memu problemu:

Uz od doby, kdy jsem auto koupil (cca. 2,5roku) mi vlastne nefunguje poradne radio. Naladil jsem vlastne poradne jen CR1 a to jeste jen kdyz jsem stal na miste. Za jizdy po meste mi ten CR1 jekztakz hral dobre, i kdyz take signal vypadaval. Ale jakmile jsem vyjel z mesta,tak signal uplne vypadaval a neslo to vubec poslouchat. Ale ja to nechtel moc resit, protoze jsem poslouchal prevazne muziku z CD changeru, ktery fungoval naprosto skvele. Prehraval dobre vypalena CD, bez problemu.

Ale asi pred 14dny se mi stala takova vec. Prijel jsem vecer domu, vyndal jsem z CD changeru box na CD, ze si doma vypalim novou muziku. Vypalil jsem si 4 nova CD a dve tam ztustala puvodni (tedy tak,ktera driv normalne hrala). Rano jsem zasunul CDbox zpatky do CD changeru ale BC porad hlasi, ze nemam vlozeny zadny disk. nenacetl ani ta 2 puvodni,ktera driv hrala. tak jsem vlozil originalni,kupovane CD ale nenacte ani to! Sachoval jsem s tim asi 100x, vyndaval, prehazoval,menil ale nic. Nezda semi, ze by se prez noc tak zaspinil laser, aby nenacetl ani jedno CD!

Ted problem s tim radiem:

Jelikoz mi nejde CD changer, tak jsem se vratil zpet k radiu a ze se v nem povrtam a skusim ho naladit. Nasel jsem si manual v anglictine a vrhnul se na to. :D

A nakonec se mi podarilo naladit (ani nevim poradne jak :) ) dalsi stanice. Hura! Ale hraly mi opet kvalitne pouze, kdyz jsem stal na miste u u nas ve meste. Za jizdy stejny problem. Tak jsem se v tom nastaveni zacal "hrabat" znovu. Ted se mi radio uplne zblaznilo! Nejde mi naladit uz vubec nic, tlacitka reaguji jakoby zpozdene, lagujou i obrazovky na BC. Tzn. ja mackam tlacitka,ktera nereaguji, a pak najednou zacnou na BC naskakovat obrazovky nastaveni samy,nekdy jako vubec ne a radio ani nejde vypnout lev. tl. Porad sviti a nevypne se. Po chvilce se ale vypnout da. Spatne se to tady vysvetluje ale je to uplne na palici. Dela si to co chce, holomek jeden... :D

Tak budu rad za kazdou vasi radu a moc mne tady nekamenujte, jo? Dik.
PearlJam

#2 Příspěvek od PearlJam »

Mel jsem podobne dva problemy s CD changerem.

Prvni - nezasouvaly se CD smerem k cocce: changer CD nasune do mechaniky a vysune, pokud ne, tak v te mechanice vyskocil spojovaci dratek, ktery ovlada motorek, ktery nasouva a vysouva CD. Kdyz se box strci do mechaniky, tak jde videt, zda se ta CD zasouvaji a vysouvaji. Rozebrat a zjistit, zda je problem v tom dratku, ktery spojuje plechovy obal.

Druhy problem jsem mel takovy, ze mechanika pracovala spravne, ale nenacitala CD, problem byl v tom, ze se casem asi vypali laser v mechanice a ta pak nedokaze precist CD, ja to resil cistenim cocky, serizovanim cocky, ale nepomohlo to, musel jsem sehnat starsi changer a vymenit ho.
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Killingman »

Snad jen k tomu radiu - me radio rusila nekvalitni nahrada angel - mrcha cinska proste rusila radio - zkus radio s vypnutyma svetlama - treba to pomuze.
Odpovědět