Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 530D chybová hláška panelu klimatizace

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
hadice

#1 Příspěvek od hadice »

..nazdar...řeším zprovoznění webasta, ale blokuje mě to jenda chyba panelu klimatizace "přídavné vodní čerpadlo-trvalý zkrat na kostru" a nejde to smáznout tudíž webasto běží jen v tom modu dochlazování, zadalší nejde ani funkce "dotápění" tlačítkem MAX*..sice jakože jde ale voda necirkuluje a tím pádem to hnedka schladne.....problém č1. je v tom že tam žádné jiné čerpadlo než to na bufíku není (ani pod vodníma ventilama)....problem č.2. je ten že jsem přehodil jiné topení (funkční)a chyba je tam pořád :roll: další výjev je ten..že v etk nebo realoem-u neodpovídá katalog osazeným vodním ventilům v mém autě (prostě všude je psáno a kresleno že to tam mábet)...co stím...? vyměnit jen ten klimapanel...nebo já nevim už... :roll:
cmelak
Klubové ID: 2687

#2 Příspěvek od cmelak »

To tlačítko MAX slouží aby si otáčky ventilátoru zvednul na maximum jen tímto jedním stisknutím pokuď se nemýlím. To by si tam měl mít tlačítko REST aby ti to dotápěla ta přídavná vodní pumpa ve webastu.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
hadice

#3 Příspěvek od hadice »

cmelak píše:To tlačítko MAX slouží aby si otáčky ventilátoru zvednul na maximum jen tímto jedním stisknutím pokuď se nemýlím. To by si tam měl mít tlačítko REST aby ti to dotápěla ta přídavná vodní pumpa ve webastu.
..no ne..no..není to tak :D ...u novějších (asi facelift) už není REST ale jen MAX*(záleží pak jestli je zima nebo teplo)...ju :wink:
hadice

#4 Příspěvek od hadice »

..kurňa rádcové..hoďte už do placu něco odbornýho....jestli tam třeba máte vy ty čerpadla přídavný.....tady já mám pocit že nikdo nic neví a ti druzí radši nic nepoví a sedí si na tom...achjooo...jedině asi servis vostrej..a pak si na tom všem budu taky sedět a nikomu nic nepovím :roll: :D
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

hadice píše:.. "přídavné vodní čerpadlo-trvalý zkrat na kostru" a nejde to smáznout ....
Přečti si příspěvek od "all" na http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=45 . Popisuje, že se musí překódovat panel IHKA, aby nevyžadoval připojení přídavného vodního čerpadla.
all píše:Pokud máte instalované webasto jako je v prvním bodě, dá se dokodovat i funkce nezávislého vytápění, ale změní se nastavení modulu topení a tím bude modul vyžadovat připojení dalšího čerpadla (té auxiliary water pump) a podud se tak nestane, webasto již NEBUDE fungovat jako příhřev, jelikož modul topení webasto s chybou nespustí. Bude to fungovat pouze jako nezávislé topení.

dnes sem upravoval modul topení ( IHKA e39 ) aby nevyžadoval další pumpu, tak dám vědět jak sem dopadl.

edit. takže modul topení nehlásí chybu že auxiliary water pump je spojené na B+ chyba šla smazat, a při venkovní teplotě +3 se po otočení klíčku nahodil bufík. a ráno fungoval i jako nezávislé na časovač.
takže bufík 100% funkční.
all
Klubové ID: 1018

#6 Příspěvek od all »

Ale dle snejka je to blbě nakodovaný a pokud se to nakoduje dobře nebude to vyžadovat přídavné "další" čerpadlo.
Mě to kdysi kodoval kamil (když sem ještě neměl diag.)
ted sem se nedokazal zbavit té hlášky, tak sem to upravil oblbnutim panelu klima.

jinak tlačítko max slouží k maximálnímu chlazení! klima se sepne a vzduch nahoru a vent. maximalní otačky.

kdežto rest. je vytápění kabiny po jízdě, kde teplá voda je uchovaná v zásobníku. zásobník je místo webasta.
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jendix »

all píše:
kdežto rest. je vytápění kabiny po jízdě, kde teplá voda je uchovaná v zásobníku. zásobník je místo webasta.
jak to myslíš, já mám webasto a tlačítko rest tam mám taky.
hadice

#8 Příspěvek od hadice »

..no asi budu muset nechat teda proklepnout ještě ten klimapanel a jeho přenastavení....Snejkem....páč to čerpadlo to fakt hlásí furt..ale nejde ani smazat.... :roll:
all
Klubové ID: 1018

#9 Příspěvek od all »

Jendix: koukni do etk, nechci dělat chytrého, ale nejde mít zároven oboje, fyzicky by se to tam nevešlo. asi máš panel z jiného auta....
(ale 100% si jestej nejsem)
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jendix »

all píše:Jendix: koukni do etk, nechci dělat chytrého, ale nejde mít zároven oboje, fyzicky by se to tam nevešlo. asi máš panel z jiného auta....
(ale 100% si jestej nejsem)
no všechno u mě funguje, jak webasto, tak i dohřívání auta zbytk. teplem...
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Snejk »

pokud mas novejsi panely e38,39fl apod tak uz tam nikdy rest neni.. je tam jen klima max... ale funkce zustava stejna jako rest... podle toho jak to pouzijes... pokud mas nastartovano tak to funguje na rychly vyklimovani... pokud za tepla v prvni poloze klicku tak jako rest... jak jednoduche...
a to s tim webastem... tady uz je napsano takovejch polopravd nepravd a kazdej je v tom tak zamotanej :) ze uz me to ani nebavi :) az pojedes okolo, stav se a ja ti to dam doporadku a osvetlim :lol:
hadice

#12 Příspěvek od hadice »

a to s tim webastem... tady uz je napsano takovejch polopravd nepravd a kazdej je v tom tak zamotanej ze uz me to ani nebavi az pojedes okolo, stav se a ja ti to dam doporadku a osvetlim
..ok konečně něco potěšujícího....stavím se jak to bude jen možný... :) ..ty věříš mě že já z takjovýdle chujoviny jako je bufet webasto nemůžu už ani spát...? :wink: ..joa su v tem zamotanej teda jako fest už... :idea:
Odpovědět