Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E60 aktivní xenon

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
MUF_IV

#1 Příspěvek od MUF_IV »

Ahoj,

nějak mi přetvá fungovat náklon svétlometů do strany po otočení volantem, nevíte po čem kouknout?
janosik
Klubové ID: 2600

#2 Příspěvek od janosik »

může byt ko bud motorek ve světle nebo jednotka zespodu světla.
MUF_IV

#3 Příspěvek od MUF_IV »

klopily se obe dve, tzn. že asi jednotka? je tam jedna nebo taky dvě? že by oba motorky najednou??
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jendix »

Někdo tu naforu jednou psal (u sebe jsem to tak detailně nezkoumal), že se xenony nenatáčí vždy, jestli se nepletu, na pravou stranu ano, ale na levou stranu se natáčí až od určité rychlosti (doufám že to popisuju správně), je to z důvodu oslňování při parkování.

Pokud ti xenon vysloveně nezůstane viset zatočenej, mělo by to být asi ok.
MUF_IV

#5 Příspěvek od MUF_IV »

No když jsem to koupil tak před zimou tak to fungovalo když jsem stál před garáží a kroutil volantem tak mi po garáži jezdily světla a teď znic :) ale nahoru dolu to v kopečku registruju...
rooc

#6 Příspěvek od rooc »

já to neregistruju vůbec jestli se to natáčí a taky bych to měl mít...na druhou stranu jsem ani neregistroval jestli se natáčí dolů a nahoru u koncernu po nastartování vždy sjedou nahoru a dolu...u bmw mi to nedělá a ani nevím jestli to tak dělat má
MUF_IV

#7 Příspěvek od MUF_IV »

Jj, má, shodou okolnistí jsem to ted chtel zkusit a ejhle, vše jede, tak nevím. prostě když jedu přes malé horizonty tak vidiím jak to klopí nhoru a dolu a když jedu v zatáčkách tak jde "řez" světla parádně za zatočením volantu, jde tí krásne vidět když jedu po polní cestě a kolem všude sníh večer...tak nevím jestli jsem to jen neregistroval ale zdálo se mi že to nejede...a dneska je to ready :)
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jendix »

rooc píše:já to neregistruju vůbec jestli se to natáčí a taky bych to měl mít...na druhou stranu jsem ani neregistroval jestli se natáčí dolů a nahoru u koncernu po nastartování vždy sjedou nahoru a dolu...u bmw mi to nedělá a ani nevím jestli to tak dělat má
Taky to moc neregistruju, ale když např. vyjíždim u rodičů od garáže která je ze šikma, je v noci vidět jak si xenony sjedou nahoru a dolu. Při parkování za tmy je to stejný, to se stáčí do boku, ale tam už jsou pak odlišnosti, záleží co máš za xenony, jestli s natáčením, či bez.
rooc

#9 Příspěvek od rooc »

udajne s natacenim
Pavel525

#10 Příspěvek od Pavel525 »

Jestli jsou s natáčením zjistíš tak, že máš u čočky ve světle napsáno dynamic. Jinak to natáčení na místě funguje jen doprava na obě strany se natáčí jen za jízdy. :wink:
MUF_IV

#11 Příspěvek od MUF_IV »

Jj s natáčením mám,je to Dynamic, už když jsem to kupoval tak jsem dostal sepsanou výbavu z BMW na papíře a tam je to taky..ahlavně to fungovalo :)
MUF_IV

#12 Příspěvek od MUF_IV »

Takže u mě problém vyřešen :lol: viz mr. google a diskuze "I'll have a rummage in the boot tomorrow to see if I can identify them for you. I have the adaptives and don't think too much of them on full beam. I'm kinda thinking on retrofitting them back to normal xenon's but the dealership isn't making encouraging noises. Do you get the error message regardless of headlight switch position ie auto/off/on. The adaptives only function in the auto setting."

Prostě stačilo přepnout XENONY do Automatického režimu a začaly se pohybovat doprava, doleva....v manuálu to u mě nejde.
Odpovědět