Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
přední kotouče ATE
-
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem u sebe vypozorova něco podobnýho.. přisuzuju tu rozsolenejm silnicím a počasí..
brzdy mám relativně zánovní a nejdřív mi začal pískat zade a občas se k tomu přidá i předek.. navíc to píská jen opravdu při jemném přibrzďování.. někde na internetu sem četl, že to taky může způsobovat jemný otřep, který se vytvoří po určitém opotřebení destiček na výběhové straně destičky..
brzdy mám relativně zánovní a nejdřív mi začal pískat zade a občas se k tomu přidá i předek.. navíc to píská jen opravdu při jemném přibrzďování.. někde na internetu sem četl, že to taky může způsobovat jemný otřep, který se vytvoří po určitém opotřebení destiček na výběhové straně destičky..
Nemáš unavený nebo vyhřátý ta přidržovací péra. Třeba u E61 píšou, že se mají vyměnit po 48 měsících. Jinak všechny dosedací polochy destiček, válečku i brzdiče pořádně očistit. Já na destičkách strhnu hrany jemným pilníkem a ještě lehce máznu vaselínou na brzdy, měděnkou. Dělám to už léta a na žádném autě mi brzdy nepískaly. Pod manžetu válečku ještě dávám trochu WDčka. Opatrně nadzvednout ať neroztrhnete manžetu. V jakém stavu máš vodící kolíky, očistil jsi je a lehce namazal? Co kotouč, není uprostřed tenčí, nemá rýhy nebo hrany? Jestli ano sundat a na soustruhu nebo pilníkem odstranit. Pečlivost a čistotu pánové, jsou to brzdy.
Zd.
Zd.