Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

zpetne zrcatko e39 predFL

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od milo »

tak jsem zavrel dvere, a vidim, ze neco pada k zemi. podarilo se to chytnout a neverim vlastnim ocim - drzim mezi kolenama sklo zpetneho zrcatka. puvodnimu majiteli prasklo, tak se s tim moc nesral a pres to popraskane dal oboustranku na zaveseni zrcadel a na to nalepil nove sklo :roll:

pokusim se to stare sklo vyloupnout (neposkodim tim vyhrivani?? - funguje, dokonce fungovalo i pres tu lepenku...).

cim nalepit sklo na jeho puvodni misto? jakym lepidlem nejlepe?
Birkoff
Klubové ID: 989

#2 Příspěvek od Birkoff »

Nalepit? Originál je jen nacvaklý v tom uchycení. Teda pokud to nechceš nechat tak jak to bylo do teď (prasácky). Vyhřívání je zaspoda originál skla. Pokud se ti nezlomí, mělo by vyhřívat dál.
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od milo »

nacvakly? diky za info. pokusim se ty zbytky vyloupat a vsadit tam to "nove"
bibikuba

#4 Příspěvek od bibikuba »

má někdo zkušenosti jak je to s kvalitou neorigo skel s výhřevem?Jestli má cenu je kupovat třeba v Kelly,Bmw Jakeš atd...nebo je lepší koupit orig.skla
Raadii

#5 Příspěvek od Raadii »

Před zimou jsem kupoval neorigo u kámoše v autodílech a a je to víceméně stejný jako origo. Vyhřívá to normálně, vypadá úplně stejně jako origo, jen otázka, jestli i vydrží stejně dlouho jako origo. Mam ho zatim jen od loňskýho podzimu, ale fachčí v pohodě.
cmelak
Klubové ID: 2687

#6 Příspěvek od cmelak »

Raadii: A na kolik tě vyšlo to neorigo zrcátko? Taky bych potřeboval jedno kvůli nefungujícímu výhřevu :lol:
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Dan td
Klubové ID: 590

#7 Příspěvek od Dan td »

Nacvaknutá jsou všechna sklíčka mimo monochromatických. Druhovýroba není problém, vyhřívá i pasuje dobře (já kupoval v Kelly cca 2 stovky/kus). Jen pozor na to, že jsou asi dři druhy sklíček - asférické, zalomené a já nevím jaké. Když pak každé zrcátko ukazuje jinak, je to opruz.

Monochromatické sklíčko má takový otáčecí věneček s bajonetovou pojistkou, kdo pamatuje sklíčka na třícách, je to stejné :-)
V každém případě je rozdíl jen ve sklíčku, uchycení je stejné. Tzn. je možné např. sundat nefunkční monochromatické s bajonetem a místo něj nacvaknout sklíčko z druhovýroby.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
bibikuba

#8 Příspěvek od bibikuba »

takže když mám KO obě skla-prolejzá mi ten podklad tak můžu teda koupit dvě stejný a je jedno jaký.Ještě dotaz-ty monochromatický-to je jestli to dobře chápu -stmívací skla .Vlastně jak tady čtu je několik druhů skel -jak se pozná třeba to monochrom...
Dan td
Klubové ID: 590

#9 Příspěvek od Dan td »

Monochrom se pozná jednoduše - je takový trochu dohněda, oproti klasickýmu má rámeřek, další konektor a je nechutně drahý :)
Jo, a může se vyskytovat pouze v autě, kde je vnitřní monochromatické zrcátko. A auta s monochromatickými zrcátky je mají el. sklopná.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Raadii

#10 Příspěvek od Raadii »

cmelak píše:Raadii: A na kolik tě vyšlo to neorigo zrcátko? Taky bych potřeboval jedno kvůli nefungujícímu výhřevu :lol:
Hele vyšlo mě myslim na nějakejch 350. Ale jak říkaj kolegové, je jich několik druhů, takže to první co přišlo jsem mu dával zpátky a to správný mi přišlo až na druhej pokus. Musí se to vybírat podle rozměrů a toho lomení a taky podle toho jestli je hranatý, nebo půlkulatý. V katalozích maj kokoti všude jen levý zrcátko, tak jsem si hold objednal to levý, že si prodloužim dráty a přišlo mi pravý :D
Risa525
Klubové ID: 2231

#11 Příspěvek od Risa525 »

cmelak píše:Raadii: A na kolik tě vyšlo to neorigo zrcátko? Taky bych potřeboval jedno kvůli nefungujícímu výhřevu :lol:
mam neorigo snad za 190kč a vyhřívá se tak 2xpomalejc než origo na druhé straně
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Killingman »

Nechci zakládat nové téma, snad to někdo najde:
Stalo se vám někomu, že po výměně zrcátka si přestal komfort systém pamatovat jak má být sklopené? Vyměnil jsem zrcátko vpravo a teď si mi mrcha pamět na sedačky nepamatuje to pravý, ani když ho to znova naučím - hejbnu nahoru-dolu, doleva-doprava, uložím pod pozici 1 vedle sedačky řidiče, vyberu pozici 2 a hejbe se mi jen levé zrcátko, sedačka a volant. Pravý jako kdyby vůbec nevědělo, že se má někam hýbat :-(
Když s ním hnu někam na pozici 1 a pak chci pozici 1 vyvolat, chová se to stejně - stojí jak blb :-(
Rovněž tak dřív mi to při zpátečce se sklopilo dolů na obrubák, to teď taky nedělá. Ale sklápí se k autu celé normálně :-( Konektory byly shodné, vyhřívání + stmívání + naklápění :-(
Odpovědět