Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 dešťový senzor citlivost

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DavidS200

#1 Příspěvek od DavidS200 »

Popis problému.
U E61 r.v. 2005 s dešťovým senzorem, dešťový senzor sice po zapnutí na páčce stěračů zboku funguje, ale stírá až moc pozdě, když už přes okno není přes množství vody skoro vidět a na citlivost nastavovanou kolečkem na páčce to podle subjektovního dojmu nereaguje.
Z E39 jsem byl zvyklí, že polud jsem měl kolečko citlivosti na maximální citlivost, stěrače stíraly při první kapce a tedy skoro na sucho, takže jsem pro normální provoz používal prostřední polohy.
Tady u E61 mám kolečko nastavené úplně nahoru, tzn. na maximální citlivost a musím si zapínat setření okna růčo, protože za tmy při protijedoucím voze, než senzor setře, tak nic nevidím.
A přijde mi, že i pokud nastavím citlivost na minimum, tak to stírá pořád při stejném množství vody (to už teče voda po skle dolu :-) ).
Ale kolečko funguje, protože pokud přidávám z minimální citlivosti na maximální, tak při pootočení kolečkem o každý stupeň stěrače vždycky jako potvrzení setře. Při přechodu z maximální citlivosti na nižší, tzn, prodloužení prodlevy setření to nedělá, což je stejné chování, jako u E39 a i logické.

Jako bych potřeboval nastavit diagnosticky, co má senzor považovat za maximální a minimální citlivost a kdy už má při nastavení maximální citlivosti kolečkem stírat.

Nevíte, co s tím a zda je takové nějaké nastavení proveditelné ?

Nebo je možné, že je senzor "unavený" a reaguje i při nastavení na maximální citlivost moc pozdě ?
Mám čerstvě měněné čelní okno, ale stejně se to chovalo i se starým. Myslel jsem, že to staré sko už bylo třeba nějak poškrábané a proto to to blblo, ale stejné to je i u nového, takže sklo na to vliv nemá.

Děkuji za rady.
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bbeavis »

U me je to zas uplne opacne. I na minimalni citlivost stira i suchy okno. Takze pokud prides na to ze se to da nekde nastavit budu rad.
scooter_x

#3 Příspěvek od scooter_x »

Neni možný, že máte nějak špinavý/poškrábaný/cojávimdalšího sklo nad tim senzorem? U jiného auta mi senzor docela dost blbnul právě z podobného důvodu, prostě blbě viděl :)
Taky už jsem se setkal s tim, že když byly už staré a špatné stěrače, které tu vodu z okna spíš roztíraly než stíraly, tak to dělalo taky.
HonzaK

#4 Příspěvek od HonzaK »

pokud okno není orig BMW (znak v levém dolním rohu), tak to může být i tím, že je ta optika na skle nekvaliní, nějak přelepovaná nebo jenom neprovedená inicializace dešťového senzoru po výměně okna. Jak tam nebude znak BMW, tak bych šel spíše po tom.
rooc

#5 Příspěvek od rooc »

taky mám e61 a i já si myslím, žeby mohl stírat rychleji..nicméně to není až tak strašná prodleva a když mi to rochu vadí, tak si do toho klepnu rukou.., nadruhou stranu to asi bude v normě..někdy když nemusí zase stírá jako magor :-)
Couloo

#6 Příspěvek od Couloo »

Já mám E60 2004 a po zapnutí senzoru se mi zdá že reaguje opravdu moc citlivě.Stačí jedna kapka a stírá rychle a i když je okno už suché tak stále ještě min. 4 nebo 5krát setře.Docela mě sere a tak ho téměř nepoužívám.
Odpovědět