U E61 r.v. 2005 s dešťovým senzorem, dešťový senzor sice po zapnutí na páčce stěračů zboku funguje, ale stírá až moc pozdě, když už přes okno není přes množství vody skoro vidět a na citlivost nastavovanou kolečkem na páčce to podle subjektovního dojmu nereaguje.
Z E39 jsem byl zvyklí, že polud jsem měl kolečko citlivosti na maximální citlivost, stěrače stíraly při první kapce a tedy skoro na sucho, takže jsem pro normální provoz používal prostřední polohy.
Tady u E61 mám kolečko nastavené úplně nahoru, tzn. na maximální citlivost a musím si zapínat setření okna růčo, protože za tmy při protijedoucím voze, než senzor setře, tak nic nevidím.
A přijde mi, že i pokud nastavím citlivost na minimum, tak to stírá pořád při stejném množství vody (to už teče voda po skle dolu

Ale kolečko funguje, protože pokud přidávám z minimální citlivosti na maximální, tak při pootočení kolečkem o každý stupeň stěrače vždycky jako potvrzení setře. Při přechodu z maximální citlivosti na nižší, tzn, prodloužení prodlevy setření to nedělá, což je stejné chování, jako u E39 a i logické.
Jako bych potřeboval nastavit diagnosticky, co má senzor považovat za maximální a minimální citlivost a kdy už má při nastavení maximální citlivosti kolečkem stírat.
Nevíte, co s tím a zda je takové nějaké nastavení proveditelné ?
Nebo je možné, že je senzor "unavený" a reaguje i při nastavení na maximální citlivost moc pozdě ?
Mám čerstvě měněné čelní okno, ale stejně se to chovalo i se starým. Myslel jsem, že to staré sko už bylo třeba nějak poškrábané a proto to to blblo, ale stejné to je i u nového, takže sklo na to vliv nemá.
Děkuji za rady.