Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 530d přední kotouče a desky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Couloo

#1 Příspěvek od Couloo »

Vím, že se to tady řeší docela často ale vyhledávání mi nějak nejde.
Koupil jsem kotouče a desky zn. FEBI a celou dobu desky hrozně špiní disky a často pískají a teď po ujetí cca 20 000km brutálně opět kopou tak že se s tím už ani nedá v klidu jet. Jakou značku použít aby to něco vydrželo a nepískalo, nešpinilo ????

Díky
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jendix »

Couloo píše:Vím, že se to tady řeší docela často ale vyhledávání mi nějak nejde.
Koupil jsem kotouče a desky zn. FEBI a celou dobu desky hrozně špiní disky a často pískají a teď po ujetí cca 20 000km brutálně opět kopou tak že se s tím už ani nedá v klidu jet. Jakou značku použít aby to něco vydrželo a nepískalo, nešpinilo ????

Díky
já mám na e61 origo bmw, sice špiní taky, ale zase se zdá že vcelku drží.. někde jsem to tu i čet.. hodně lidí dává taky značku Zimmermann, jinak si myslím, že když dáš ATE, tak taky asi nic nezkazíš..

jinak něco se řešilo tady, tak si to pročti:

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... ight=brzdy

mě funkce hledání funguje.. ;-)
dasta1234

#3 Příspěvek od dasta1234 »

ATE nebo Brembo a nic nezkazis.
Na E61 mam Brembo a v pohodě.

NA E39 mam ATE a dokoce se mi nevracel pistek,takze mi to porad trochu brzdilo az to zacalo brutalne kopat ,kdyz se to moooc zahralo.Nechal jsem vymenit pistky s tim ,ze koutouc bude v haji a ejhle koutoc ani nekopne (uz mam 10.000 km po oprave) drzi jako novy...

Zimmermany jsou taky o.k. ,ale zkusenost s nima nemam.

FEBI je nejlevnějsi sračka.NIKDY nekupuj nejlevnejsi vec ,vzdy zlaty stred a neprohloupis.To platí všeobecně.
Foli

#4 Příspěvek od Foli »

Doporučuji kotouče a destičky EBC. Destičky jsou takové, které nešpiní a nepráší a vydrží to fakt dlouo a perfektně to brzdí. Používáme to i na závodech
Piotr

#5 Příspěvek od Piotr »

Za me je to z druhovyroby v brzdarine ATE, Textar a Zimmerman. Brembo se posledni dobou dost zkazilo a znacky jako FEBI patri v dnesni dobe uz k tem horsim. Pokud chces desticky ktere nespini, nepiskaji a jsou long live (primo se tak prezentuji) kup ATE Ceramic radu, jsou to desky s primesi keramiky, jsou sice o fous drazsi, ale vrati se ti to na zivotnosti. Co se brzdeni tyka, nepozoroval jsem zadne lepsi ci horsi ucinky, ale faktem je ze vydrzi vic a opravdu tak neprasi :)
Andre2

#6 Příspěvek od Andre2 »

Taky mám velmi špatné zkušenosti s výrobky pod značkou Febi, před 5ti lety se na to dalo docela spolehnout, ale poslední cca 2roky sem na to měl hodně reklamací (nejen kotouče, ale i čepy , řemenice atd.). Febi nechci ani vidět.
Kotouče dáváme hodně Bremba.
Ty kotouče je taky třeba rozumně zajet a musí ti brzdit všechny kola dobře, pokud třeba budou zadní kotouče KO (koroze, špatný brzdící účinek) a dáš jen nové předky, tak je na 99% zničíš taky - zvlní se, celé auto prostě jedna náprava neubrzdí.
Foli

#7 Příspěvek od Foli »

Jak jsem psal, doporučuju toto za cenu přibližně stejnou, co origo respektive jen o málo dražší http://www.ebcbrakes.com/automotive/index.shtml
jararak

#8 Příspěvek od jararak »

na ebc som vela dobreho nepocul ...

ja mam na 530d - predok ate powerdisk, mal som tam este vyhovujuce dosky textar, spinilo to dost, teraz som tam dal ate ceramic, za tyzden nemam pocit, zeby to nejako zaspinilo kotuc, prejdenych asi 600km. krizovku som mal jednu a zastavit to zastavilo, takze si nestazujem. po 10t km kotuce nehadzu, na druhu stranu nejazdim brzda plyn.
Wocky

#9 Příspěvek od Wocky »

Dával jsem ATE a zatím spokojenost, cca 8 tis km
Odpovědět