Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E61 vadný lichtmodul oprava, případně nakódování novéého

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
avus
Klubové ID: 2377

#1 Příspěvek od avus »

Ahoj, chtěl jsem se poradit. Mám E61 a Check control mi stále hlásí špatné jedné žárovky osvětlení SPZ a jedné couvačky. Žárovky jsou dobré. Vyměnil jsem pravou kabeláž v 5. dveřích ale chyba tam je pořád. Diagnostika - vadný lichtmodul. Po tom co jsem se dozvěděl v BMW , že je nutné programovat nejen nový licht modul ale i rovnou celé auto s rizikem , že může padnout přitom nějaká další řídící jednotka a to pak budu platit já, bych rád prověřil, jestli tu není někdo tak odborné na výši, tak že by dokázal licht modul buď opravit , nebo ten nový korektně naprogramovat, bez rizika poškození . Zdá se mi přístup značkového BMW hodně alibistický. Nehodlám platit to , že v servisu sami něco pokazí. Pokud máte někdo s touto opravou , výměnou zkušenosti budu rád za váš feedback. Dík. V.
magorcondoria

#2 Příspěvek od magorcondoria »

Holt "odborníci". Autorizovaný ,neznamená kvalifikovaný.
EDIT-Tak opravdu v současnosti používaná diag. v autorizováném servisu chce programovat všechny jednotky.
pindour
Klubové ID: 3690
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pindour »

k nakódování modulů není potřeba přeprogramovávat celé auto, stačí nakódovat ten jediný modul.
Pokud bys chtěl, mám jeden z roku 2005.
airbone
Klubové ID: 1836

#4 Příspěvek od airbone »

pindour píše:k nakódování modulů není potřeba přeprogramovávat celé auto, stačí nakódovat ten jediný modul.
Pokud bys chtěl, mám jeden z roku 2005.
mas ten lcm pre AHL svetla?
pindour
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pindour »

Co jsem koukal do ETK, tak tam jsou LCM pro různý výbavy, ale pro AHL i bez AHL jsou stejný čísla, tak to vypadá, že lze použít jakýkoliv.
airbone

#6 Příspěvek od airbone »

Hm.... a nema nahodou auto s AHL este nejaku pridavnu jednotku cisto pre AHL teda?
Mam totiz problem s AHL, uz od kupy auta prerusovane raz fungovali, raz nie, potom uplne prestali a co bolo najhorsie, ze niekedy vodicove svetlo zostalo natocene uplne vlavo a svietil som s nim do priekopy..... Niekedy sa zasa vyrovnalo.. Potom som auto daval do servisu k jednemu chlapkovi a ten mi na nom riesil nejake veci a poriesil aj toto, vraj bola v prdeli nejaka jednotka AHL ale viac som sa o to nezaujimal, pretoze ju vraj vymenil a fungovalo to bezva skoro rok... Teraz prestalo a mam zasa ten isty problem ako predtym a neviem co s tym..... Diagnostka toho moc vela nepovie, raz pise ze nekomunikuje motorcek vo svetle, raz ze RJ ma nejaky problem s kodovanim, ale nechapem preco to skoro rok fungovalo bez akehokolvek problemu a svetla sa pekne natacali.... Neverim teda ze chyba bola vo svetle v motorceku, lebo nic sa s nim nerobilo..... Chcel by som teda vyskusat iny lichmodul co to bude robit. Je to predface 8/2003, LMA1. Kolko chces za ten co mas na predaj a ake je to presne BMW cislo? Najhorsie je vsak ze auto uz bolo preprogramovane na v39 asi pred rokom. Skusil by som ho prekodovat cez NCS a vyskusal co to bude robit..... Prepisoval si uz niekedy v LMA1 VIN a km a ak, tak s cim?
airbone

#7 Příspěvek od airbone »

Tak som kukal nato v ETK a naozaj existuje samostatna RJ pre AHL, vtedy mi to vymenili za novu a svetla fungovali bez problemov, otazka je preco zasa po roku prestali a preco pravdepodobne ta jednotka odisla zasa........ Takze lichmodul nepotrebujem, ale najprv vyskusat AHL jednotku, nema niekto taku co vie ze fachci???
pindour
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pindour »

jj, přesně jak píšeš, pro AHL je samostaná jednotka. Tu ale bohužel nemám.
VIN a KM jdou přepsat přes BMW SCANNER 2.01
airbone

#9 Příspěvek od airbone »

pindour píše:jj, přesně jak píšeš, pro AHL je samostaná jednotka. Tu ale bohužel nemám.
VIN a KM jdou přepsat přes BMW SCANNER 2.01
cinsky klon to zvladne??
Nic, najprv skusim zohnat tu jednotku AHL a potom ak to nepomoze, budem skusat LCM....
Odpovědět