Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Topí jen spodek

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
stychp
Klubové ID: 2852

#1 Příspěvek od stychp »

Zdravim.

Při zapnutým topení fouká teplý vzduch jen na nohy, z vrchních výdechů fouká studený vzduch. Nesetkal se někdo s touto závadou?

Díky za odpověď
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od wEnC »

myslím, že u e39 je toto standardní chování. Z bočních výdechů by nikdy neměl jít úplně teplý vzduch, ale jen takový vlažný.
Co jsem slyšel, tak je to kvůli tomu, že teplý vzduch foukaný na řidiče způsobuje únavu, mikrospánek, zpomalené reakce... Je to jen pro naše dobro :o

studený by být neměl, ale prostě nebude tak teplý jako z výdechů na nohy
stychp

#3 Příspěvek od stychp »

Díky za odpověď.

Jedná se o E39 528i (1996) a vršek fouká uplně studeně.
E30STORM

#4 Příspěvek od E30STORM »

Pokud fouká uplně studeně i při zapnutí, viděl bych to na to kolečko uprostřed, na mojí bývalé E39 mi to taky dělalo, ale jen někdey, což bylo zajímavé.
cmelak
Klubové ID: 2687

#5 Příspěvek od cmelak »

Tim vrskem myslis vydechy na celni sklo nebo vydechy na ridice a na bocni predni okna? Me se taky obcas stane ze nastavim 32 stupnu a pak kdyz to po pul hodince snizim zase na 16 tak pak foukaj studene jen prostredni vydechy na ridice, vydechy na celni okno a na nohy jsou porad horky.

Stalo se mi to jednou i v lete kdyz jsem mel k tomu jeste paradoxne pustenou klimu, z nicehoz nic mi to v kolone zacalo topit na nohy a celni sklo:)
Do ted nevim proc.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
stychp

#6 Příspěvek od stychp »

Díky za všechny odpovědi.

Snad se to vyřešilo samo. Chvíli jsem si s tim hrál a ono to najednou začalo fungovat. Jenom doufám že to zas nějakej ten čas bude dělat dobrotu.

Zatim
The-Shark
Klubové ID: 2889
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od The-Shark »

Tak koukam ze nejsem jediny kdo ma podobne haldy. Kdyz zapnu klimu tak se tento problem neobjevi, ale jak jedu bez ni, tak se mi cas od casu stava ze kdyz topim okolo 25, pak snizim na 20, tak mi ze vsech vrchnich otvoru fouka prijemny vanek, ale na nohy se valy lava, musim vzdy utnout fukary na nohy a problem je pryc. Zajimalo by me jak jsi tento problem vyresil?
jurasis
Klubové ID: 775

#8 Příspěvek od jurasis »

Automatická klima není vždycky úplně neomylná, občas je její chování zajímavé (resp. dělá si co chce)... Samozřejmě subjektivní pocity (teď to topí moc nebo naopak zrovna málo fouká) v nějakém rozmezí nepočítám, každej má ideál jinde...
V první řadě bych vyčistil klimapanel...

Nicméně pár detailů k uvedenému v tomto tématu pro E39:

1. teplota vzduchu ze středních výdechů se reguluje kolečkem vedle středního výdechu. V případě nastavení na modrou (studená) vzduch jde částečně náporem (např. při vyšší rychlosti fouká víc, než jede ventilátor)

2. topení po nastartování nabíhá postupně, na čelní sklo bez omezení, na nohy lehce omezeně, střední výdechy začnou foukat až auto na sklo a nohy začíná topit...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Odpovědět