Ahoj, mám E39 540i rv.95. Mám problém s chladícím systémem. Nějaký tlak tam vždycky je, to je jasný, ale tady je hodně - hadice vedoucí od motoru k chladiči je po jízdě úplně tvrdá, jednou mi i vyskočila ( - utrhlo se to od chladiče i s kusem plastu). A když nechám nastartovaný motor se sundaným víčkem na nádržce u chladiče, tak tam cca po 5 minutách začně hodně stříkat voda, jako by se vařila...
- motor podle ukazatele OK, ručička teploty přesně v půlce
- ve vodě není olej
- v oleji není voda
- z výfuku nejde pára
- chladič je nově kupovaný před půl rokem a nemá zanesená žebra
- odvzdušňoval jsem při zapnutém topení přes odvzdušňovací šroub
Myslel jsem, že by to mohlo být těsnění pod hlavou, ale to by to tlakovalo furt a byly by přítomny příznaky viz. výše, nebo ne? Když voda v systému ještě necirkuluje, tak můžu přidat i víc plynu a v pohodě...
Mohlo by to být něco s koloběhem té vody v systému?
Díky moc.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 tlak v chladícím systému
-
PepaBMW540i píše:Aha, já myslel, že termostat vždycky odejde tak, že zůstane furt otevřenej, nebo zavřenej... Ale takhle nevím, proč by to termostatem tak tlakovalo. Nespochybňuju tvoji radu, zkusím to, jen by mě to zajímalo
Nevim, jen mě to napadlo...když jsem vyndal starej zbyla z něj jen ta trubka

To samé jsem měl kdysi, začal jsem termostatem- to nejlevnější, pak pumpa - ta to dle mě je u tebe, ale skončil jsem těsněním.
Pokud je to tesnení, zahřeje se to rychleji a přesně tyhle příznaky to má.Hadice nesmí být tvrdé a pokud máš víčko pryč a stříká voda, nejspis to bude to tesnení.
Já taky neměl vodu v oleji a naopak, ale začni tím nejlevnějším, hlava muze jit dolu vždycky, že jo..
Pokud je to tesnení, zahřeje se to rychleji a přesně tyhle příznaky to má.Hadice nesmí být tvrdé a pokud máš víčko pryč a stříká voda, nejspis to bude to tesnení.
Já taky neměl vodu v oleji a naopak, ale začni tím nejlevnějším, hlava muze jit dolu vždycky, že jo..