Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Klesání výkonu vlivem stáří auta
Zdravím klubáci.
Nedávno jsem se díval na pořad Top gear, kde si protagonisté koupili staré sportovní vozy...když pak změřili jejich výkony tak na ně vyletěla děsivě nízká čísla. Což mi vnuklo myšlenku-jak na tom může být moje 528i z roku 96, najeto kolem 223000km....a jiná auta. Kolik koní stářím pochcípalo z těch původních skoro 200? Vím,že si to mohu nechat změřit, ale zase tak zvědavý nejsem-když jsme viděl cenovky těchto služeb(okolo 3000 kč) Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo z vás má zkušenost...a celkově toto téma by mohlo mít zajímavou diskuzi.
Fajn den a jízdu bez nehod...
Nedávno jsem se díval na pořad Top gear, kde si protagonisté koupili staré sportovní vozy...když pak změřili jejich výkony tak na ně vyletěla děsivě nízká čísla. Což mi vnuklo myšlenku-jak na tom může být moje 528i z roku 96, najeto kolem 223000km....a jiná auta. Kolik koní stářím pochcípalo z těch původních skoro 200? Vím,že si to mohu nechat změřit, ale zase tak zvědavý nejsem-když jsme viděl cenovky těchto služeb(okolo 3000 kč) Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo z vás má zkušenost...a celkově toto téma by mohlo mít zajímavou diskuzi.
Fajn den a jízdu bez nehod...
-
- Klubové ID: 1612
Jasně,ty ztráty nejsou nijak závratný.I u dost odjetýho motoru se to pohybuje v procentech.
Navíc ani novej ten motor neměl přesně třeba 123kw,plus mínus 1-2-3kw je běžný,a ani ta brzda to nikdy nezměří uplně přesně na kilowatu,nějaká odchylka tam taky bude...
Top Gear je jen komedie,sice dobrá ale s nějakým testováním aut to nemá moc společnýho.A kdyby se ukázalo že ty auta maj po 30ti letech stejně jako předtím,těžko by z toho šla udělat sranda že...
Navíc ani novej ten motor neměl přesně třeba 123kw,plus mínus 1-2-3kw je běžný,a ani ta brzda to nikdy nezměří uplně přesně na kilowatu,nějaká odchylka tam taky bude...
Top Gear je jen komedie,sice dobrá ale s nějakým testováním aut to nemá moc společnýho.A kdyby se ukázalo že ty auta maj po 30ti letech stejně jako předtím,těžko by z toho šla udělat sranda že...
-
Top gear je fajn pořad, ale mesmíš doslova věřit všemu co říká někdo kdo má volant na špatný straně
Tenhle díl jsem neviděl, ale většinou když koupí nějaké starší auto tak není nikdy v top stavu viz třeba poslední závod s M3 na primě co neprošla technickou.
Stav koní bude plně odpovídat tomu jak se o auto staráš ty a člověk před tebou.

Tenhle díl jsem neviděl, ale většinou když koupí nějaké starší auto tak není nikdy v top stavu viz třeba poslední závod s M3 na primě co neprošla technickou.
Stav koní bude plně odpovídat tomu jak se o auto staráš ty a člověk před tebou.
tú časť som videl, kúpili si pojazdné vraky v ktorých motor ledva bežal, a na takom motore bude aj výkon trochu iný, to neber ako smerodatné info keď máš svoj motor v poriadku tak by si tam mal mať približne ten výkon ako v papieroch, sice v prípade tvojho motora môžu byť už chytené gumičky vo vanose, a to docela znižuje výkon a krútiak hlavne v nízkych otáčkach, aj keď ten vanos nie je ešte počuť že by rapkal ajtak po jeho pretesnení (dá sa kúpiť opravná sada) bude auto v nižších otáčkach o poznanie živšie
- Perunwit
- Klubové ID: 2962
dobrý téma, tohle mě taky zajímá... i ten díl sem viděl, ta M3 musela bejt v hrozným stavu. Taky si občas říkam, kolik z těch 141kW mi v motoru po 21 letech sídlí dodnes a kolik jich zdechlo někde na cestě. Chce to dát autu všechno NEJ podle vlastního vědomí a víc se s tím asi nedá dělat... pro pro nás, kdo bydlíme v paneláku a parkujeme pod woknem
).
jinak ty grafy vyznívají pro BMW docela příznivě, řekl bych... jenom to dokazuje, jaká poctivá "kovařina" byla na autech odvedena.

jinak ty grafy vyznívají pro BMW docela příznivě, řekl bych... jenom to dokazuje, jaká poctivá "kovařina" byla na autech odvedena.
-
DC
- Výkonná rada
- Klubové ID: 55
- Kontaktovat uživatele:
ne, bere se korigovaný výkon dle normy ISO (korekce dle teploty, tlaku a nadmořské výšky) - tzn 155kW a 124,5 kWBerserg píše:Pokud tomu dobře rozumím na té 6ce byla ztráta výkonu 9.5kW a na trojce pouze 1kW?
takže ztráta 5 kW na 30 let starym motoru s cca 220 tisícema
a 0,5 kW ztráta na 25 let starym motoru s cca 310 tisícema
ale je to samozřejmě o chování a jízdních režimech auta
jinak bude vypadat motor auta, který jezdí ve městě start-stop a druhýho, který jezdí stálou rychlostí po německý dálnici
někde na youtube je video testu starý e30 325i, která 4 roky na válcích jela furt něco kolem kila - najela milion mil a jediná údržba motoru byly výměny oleje - po testu motor rozložili a byl bez problému - i honování bylo vidět
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
- Perunwit
no jasný, konstantní otáčky (téměř) ten motor si tim drží teplotu, nic nepracuje. Ten milion km vydržel i kat a vejfuk?
jinak mě se osvědčilo do každýho auta nalejt po koupi a pak jednou za pár tis. km přípravek na čištění vstřiků, většinou to bylo hned znát. Chce to taky podle mě vyměnit maximum z kapalin, co jde... diferák, převodovka, atd.
jinak mě se osvědčilo do každýho auta nalejt po koupi a pak jednou za pár tis. km přípravek na čištění vstřiků, většinou to bylo hned znát. Chce to taky podle mě vyměnit maximum z kapalin, co jde... diferák, převodovka, atd.
Já ten top gear bral jen tak, že mě to u toho napadlo-jinak ten pořad beru jako zpříjemnění u oběda...:)jsou to dobrý hovada!
Je jasné, že auto je odrazem majitele a jeho jízdy...to vím.
Každopádně jsem rád, že si ty BESTie umí udržet koně ve stádu...
Zaujal mě ten přípravek pro čištění střiků-jestli se mohu zeptat na jméno toho přípravku?
Je jasné, že auto je odrazem majitele a jeho jízdy...to vím.
Každopádně jsem rád, že si ty BESTie umí udržet koně ve stádu...

Zaujal mě ten přípravek pro čištění střiků-jestli se mohu zeptat na jméno toho přípravku?
- Perunwit
mě top gear baví pořád... když to srovnám s fifth gear a nebo dalšími pořady více či méně populárně zaměřenými, tak TG je liga sama pro sebe.
ten příravek je zde:
http://www.wynnoil.co.uk/products-wynns ... power3.htm
běžně se dá u nás koupit, třeba v plzeňském OK Oil ho kupuju já.
ten příravek je zde:
http://www.wynnoil.co.uk/products-wynns ... power3.htm
běžně se dá u nás koupit, třeba v plzeňském OK Oil ho kupuju já.