Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 520d jak zprávně nasadit řemenici na klikovou hřídel?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
gunner

#1 Příspěvek od gunner »

Zdravím,včera večer jsem nastartoval auto a od motoru se ozval zvláštní zvuk..když jsem otevřel kapotu,tak jsem viděl,že mám uplně volný řemen a že mi dole na deklu od motoru leží nějaká kladka...už vím že je to hlavní řemenice u klik. hřídele,ale ted řeším,jak ji mam dostat dolu...celé se to protačí a nějaký spec. přípravek jako mají na 100% v BMW bohužel nemam chtěli jsem to zaaretovat,ale otvor na setrvaku jsme nenašli :idea:
Je nějaký způsob,jak to dostat dolu?Poradte prosím.
Díky za odpovědi .

řemenice je už sundaná...ted se musím zeptat
...když se tam bude dávat ta nová musí se zkontrolovat rozvody? Musel jsem auto vytlačit z dílny a když jsem to parkoval,tak jsem tam omylem dal kvalt a až po tom ručku...nevím jestli se to ve vnitř nepohlo..vadí to?Mohlo se s nečím hnout?Nerad bych nastartoval a slyšel zarachtat řetěz...
gunner

#2 Příspěvek od gunner »

:roll:
gunner

#3 Příspěvek od gunner »

:idea:
kubassszx

#4 Příspěvek od kubassszx »

cau, me když se vytrhla ta remenice z té gumy tak jsem dal na prevodovce myslím D a razem jsem to normalne povolil velkou golou nebyl to takový problém ale pokud to bude trochu zarezlé tak nevím, ale setrvačník jsem nearetoval ...
gunner

#5 Příspěvek od gunner »

zapoměl jsem napsat,že je to v man. měl jsem tam zpátečku i jedničku,ale nešlo to...už jsem truchu poničil i ty trny..co jsou na te půlce co tam zůstala...zkoušeli jsme to držet vel. sikama :(
fakt netuším jak to dostat dolu..napadlo mi,navařit na tu řemenici na hulváta nějakou trubku s tou to povolit... :roll:
kubassszx

#6 Příspěvek od kubassszx »

To ti, ale přece moc nepomůže, protože ty potřebuješ povolit ten střed 4 šrouby, ne ?

Mě se aspoň vytrhnul ten nalisovanej střed. Jinak nevím jak to udělat. Ale určitě by bylo nejlepší najít aretační kolík na setrváku a stčit tam kolík nebo velkej šroubovák, protože takhle když zabereš tak ti to pokaždé uteče.

Já jsem fakt nasadil golu (dlouhou) a klepnu jsem nato vždycky rychle a silou kladivem a on se jako odrazil tím rázem a v pohodě jsem povolil všechny šrouby. Dělal jsem to na ulici před barákem tak měli lidi trochu zážitek :)
gunner

#7 Příspěvek od gunner »

no,já tam mam jen jeden šroub...uprostřed,myslím,že je to nějaká 15" s tou velkou golou jsem to zkoušel taky...a do toho řezat kladivem...ale je to tam asi ješte origo...tak je to zatuhlé :-(
jinak ten aretační kolík jsem taky hledal..i mochoš...ale nemůžem ho najít..prý by měl být někde na levé straně pod startérem... mam 520d r.v. 2001 M47 mělo by to být stejný jako na vše 5" a 3" modelech se 100kw
kubassszx

#8 Příspěvek od kubassszx »

tak to nevím ja to dělal na E60 .. a tam není jeden, ale 4 šrouby ... tak to ti asi víc neporadím
gunner

#9 Příspěvek od gunner »

jj,zkusím tam navařit tu tyč..a uvidíme.
Každopádně díky za odpoveď :wink:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#10 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

znamemu to resil tatik a skoncilo to megabrutalnim svarovanym pripravkem, bez nej ani omylem...
“Ability is what you're capable of doing.”
gunner

#11 Příspěvek od gunner »

Tak je to vyřešeno...došlo na to,co napsal Hanz...musela se tam navařit trubka a pak to šlo "utrhnout"
Řemenice už je objednaná,zítra mi ji Wincent pošle 8)
Ješte se zeptám...když se tam bude dávat ta nová musí se zkontrolovat rozvody? Musel jsem auto vytlačit z dílny a když jsem to parkoval,tak jsem tam omylem dal kvalt a až po tom ručku...nevím jestli se to ve vnitř nepohlo..vadí to?Mohlo se s nečím hnout?Nerad bych nastartoval a slyšel zarachtat řetěz... :cry:
kubassszx

#12 Příspěvek od kubassszx »

gunner píše:Tak je to vyřešeno...došlo na to,co napsal Hanz...musela se tam navařit trubka a pak to šlo "utrhnout"
Řemenice už je objednaná,zítra mi ji Wincent pošle 8)
Ješte se zeptám...když se tam bude dávat ta nová musí se zkontrolovat rozvody? Musel jsem auto vytlačit z dílny a když jsem to parkoval,tak jsem tam omylem dal kvalt a až po tom ručku...nevím jestli se to ve vnitř nepohlo..vadí to?Mohlo se s nečím hnout?Nerad bych nastartoval a slyšel zarachtat řetěz... :cry:
to ti neporadím - jen pro zajímavost kolik tě ta nová řemenice a od jaké značky vyjde ? dík
gunner

#13 Příspěvek od gunner »

nebude to asi uplně top značka,ale současný době nejsem moc připenězích :cry:
myslím,že je to impéria..asi nejsem si jistej....
kubassszx

#14 Příspěvek od kubassszx »

1600kč za novou to mi přijde hodně málo, ale at slouží zatím
gunner

#15 Příspěvek od gunner »

je tam sleva...a jak jsem napsal..nebude to top výrobce...normál cena té řemenice je něco kolem 2500-4000 podle výrobce...
gunner

#16 Příspěvek od gunner »

Ješte se zeptám...když se tam bude dávat ta nová musí se zkontrolovat rozvody? Musel jsem auto vytlačit z dílny a když jsem to parkoval,tak jsem tam omylem dal kvalt a až po tom ručku...nevím jestli se to ve vnitř nepohlo..vadí to?Mohlo se s nečím hnout?Nerad bych nastartoval a slyšel zarachtat řetěz... :(
gunner

#17 Příspěvek od gunner »

gunner

#18 Příspěvek od gunner »

gunner

#19 Příspěvek od gunner »

:?:
gunner

#20 Příspěvek od gunner »

vyřešeno..