Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Reset ŘJ + zaběhnutí - získání nových dat - jak provést?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
vasapasa
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od vasapasa »

Ahoj, snažil jsem se zde nalézt odpověď ale jaksi se mi nedařilo.

Ve zkratce - mám 528i e39 r.v. 96 a po montáži LPG se mi občas stane při jízdě na lpg, že mi auto zdechne (vždy jen na volnoběh) - klasicky jedu, před semaforama vyřadím, že dojedu a auto neudrží volnoběh a zdechne, nebo na parkovišti parkuju a při dojezdu na místo (na volnoběh) zatočím volantem (zabere víc servo) a zase to chcípne. Někdy ale jen začnou lítat otáčky v rozmezí 0-1000 otáček a když promáčknu plyn jen třeba na 1200 otáček tak po této akci se hned vrátí otáčky na správných caa 750 otáček a drží volnoběh přesně. Stává se to zcela náhodně - někdy 3 dny nic a pak 10x za den. Někdy jen třeba 2x za den někdy vůbec. Byl mi vyčištěn volnoběžnej ventil (klapka) před váhou vzduchu od nečistot a usazenin s tím že to pomůže asi tak 1000km -1500km to nezdechlo ani jednou a pak to opět začalo.

Načež mi byl doporučen reset ŘJ a nové zaběhnutí.

Otázka č.1 - odpojední baterie jsem provedl - na jak dlouho ho provést nebo i vyzkratovat + spojením s kastlí, aby se ten zbytek co je v drátech vybil?

Otázka č.2 - jak se to auto zajede? (získají ty data znovu?)
Slyšel jsem že to je různý u některých aut se to třeba jen nastartuje na volnoběh na 2 minuty pak se drží plyn 30 vteřin na 1200 otáček a je to. Jiný auta se zase musejí projet a podobně. Poradíte někdo prosím?
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Brátn Moderátor »

udělej diagnostiku, po napojení LPG se nic nezmění pokud ti něco blbě nenapojili, tak bys neměl poznat změnu, pokud se něco děje jinak, tak je to špatně provedená montáž LPG, zajeď na diag a uvidíš, tam ti taky můžou vymazat adaptativní data, které myslíš, ale většinou to nepomůže
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
vasapasa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od vasapasa »

Bratn píše:udělej diagnostiku, po napojení LPG se nic nezmění pokud ti něco blbě nenapojili, tak bys neměl poznat změnu, pokud se něco děje jinak, tak je to špatně provedená montáž LPG, zajeď na diag a uvidíš, tam ti taky můžou vymazat adaptativní data, které myslíš, ale většinou to nepomůže
hmm díky za radu a kde bych někoho šikovnýho - kdo mi to zdiagnostikuje a nebude se jen vymlouvat že s plynem nechce nic mít našel? celej týden budu v praze - je tu někdo z prahy či okolí kdo by mi poradil?

většinou to dopadne tak že každej říká jak to není problém a pak když je tam LPG tak se jen vymlouvá že neví co s tím
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Brátn Moderátor »

kdybys jel přes Brno, tak by se to dalo zařídit, kdyžtak telefon na mě ti posílám v SZ
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Vesa88

#5 Příspěvek od Vesa88 »

Ja mel podobnej problem a to nemam ani LPG...kdyz jsem vyradil tak obcas auto zdechlo a pri studenym startu melo nizky otacky... Ted mi praskla hadice od chladice takze jsem sundaval sani a zjistil jsem utrzenej drat od konektoru na volnobeznym ventilu...Konektor jsem sehnal jinej, prepajel a nestacim se divit jak se ted auto chova suprove :)
Meda
Klubové ID: 3310

#6 Příspěvek od Meda »

Me tohle chovani delalo auto kdyz jsem mel vykuchany katy, pak se prehodil motor do jineho auta, kde byl vyfuk v poradku, zlobeni prestalo a ted to zacina opet, takze ja se asi zamerim na lambdy :)
Odpovědět