Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Brzdové kotouče z ebay
-
- Klubové ID: 1712
- Kontaktovat uživatele:
O kotoučích tady na fóru byly popsány už hektary stránek... Několika málo klubákům brzdily i NO NAME kotouče, koupené kdesi na Aukru nebo eBay. Ale spíš se po ujetí několika set km zkroutily.
V tomto případě - pokud budu hovořit za sebe, doporučuji origo kotouče. Co já už toho otestoval - TRW, ATE, Brembo, Zimmermann... A co se u BMW brzd týká, je nejlepší volbou originální ND. Upozorňuji, že je to jen moje vlastní zkušenost (3× 5er. 520, 525, 528). Jinak co klubák, to názor...
V tomto případě - pokud budu hovořit za sebe, doporučuji origo kotouče. Co já už toho otestoval - TRW, ATE, Brembo, Zimmermann... A co se u BMW brzd týká, je nejlepší volbou originální ND. Upozorňuji, že je to jen moje vlastní zkušenost (3× 5er. 520, 525, 528). Jinak co klubák, to názor...

jako taky někdo origo BMW někdo vyrábí a nevěřím, že si to vyrábím BWM samo
a značek je spousta, lidí na všem možným jezdí spousta a brzdí, ale třeba se pletu.
Takže pokud člověk nevezme nějakou čínu tak si myslím, že ty rozdíly nemusí být až tak markantní. Ono je to hodně o pocitu - koupím levné budou špatné, koupím drahé - budou dobré
))

Takže pokud člověk nevezme nějakou čínu tak si myslím, že ty rozdíly nemusí být až tak markantní. Ono je to hodně o pocitu - koupím levné budou špatné, koupím drahé - budou dobré

-
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
No to bych zase netvrdil. Levnej šmejd poznáš, navíc brzdy jsou na autě docela důležitý, tam bych asi ani moc nešetřil, resp. to nepodceňoval. Ono je kolikrát i docela laborace napasovat na brzdy správný destičky, resp. jejich tvrdost, buď to nebrzdí a nebo to sežere kotouče. Ale jak jsem psal, ATE nebo jiný lepší značky, tím asi člověk nic nezkazí. Taky záleží jakým stylem jezdíš. Jestli klobouk nebo cihla na pedálu.kubassszx píše:jako taky někdo origo BMW někdo vyrábí a nevěřím, že si to vyrábím BWM samoa značek je spousta, lidí na všem možným jezdí spousta a brzdí, ale třeba se pletu.
Takže pokud člověk nevezme nějakou čínu tak si myslím, že ty rozdíly nemusí být až tak markantní. Ono je to hodně o pocitu - koupím levné budou špatné, koupím drahé - budou dobré))
Kazdych 3000km? Jak casto myjes auto
?
Ja mam po 500km cerny kola, to musis myt kazdy dva dny
Jinak co se tyce vydrze, mam nejlepsi zkusenost s ATE kotouci na ATE destickach, pokud chces aby to lepe brzdilo, dej treba na ATE kotouce TEXTAR desticky, brzdi to tak o 20% lepe, rychle se sjizdeji desticky a zere to vice kotouce. Na ATE kotoucich a TEXTAR destickach vymena desticek kazdych 25 000km, ATE na ATE (E39 M5, zadny okruh) mi vydrzeli desticky 65 000km

Pokud chces o hodne lepe brzdit, musis laborovat, hodne se osvedcilo spojeni ZIMMERMANN a FERODO, nebo BREMBO a TEXTAR, googli a najdes zkusenosti dost.

Jinak co se tyce vydrze, mam nejlepsi zkusenost s ATE kotouci na ATE destickach, pokud chces aby to lepe brzdilo, dej treba na ATE kotouce TEXTAR desticky, brzdi to tak o 20% lepe, rychle se sjizdeji desticky a zere to vice kotouce. Na ATE kotoucich a TEXTAR destickach vymena desticek kazdych 25 000km, ATE na ATE (E39 M5, zadny okruh) mi vydrzeli desticky 65 000km

Pokud chces o hodne lepe brzdit, musis laborovat, hodne se osvedcilo spojeni ZIMMERMANN a FERODO, nebo BREMBO a TEXTAR, googli a najdes zkusenosti dost.
-
já mám na předních brzdičích vyaženo Ate takže to asi mluví za vše, brzdiče tam jsou originál. Takže si myslím, že s tím nikdo nic nezkazí, pokud si někdo objedná ate z polska nebo to tady na internetu koupí od překupníka co to někde pochybně nakoupil tak se není moc co divit, že si naběhnul, když čína dokáže kopírovat i ložiska SKF a poznáš to až když to tam dáš.
-
-
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
jak kdy, snažim se jednou za měsíc, ale někdy to nejvyjde..Meda píše:Kazdych 3000km? Jak casto myjes auto?
Jinak co se tyce vydrze, mam nejlepsi zkusenost s ATE kotouci na ATE destickach, pokud chces aby to lepe brzdilo, dej treba na ATE kotouce TEXTAR desticky, brzdi to tak o 20% lepe, rychle se sjizdeji desticky a zere to vice kotouce. Na ATE kotoucich a TEXTAR destickach vymena desticek kazdych 25 000km, ATE na ATE (E39 M5, zadny okruh) mi vydrzeli desticky 65 000km![]()

-
- voTon
- Klubové ID: 1605
- Kontaktovat uživatele:
to co sezenes na ebay, alespon z tech "lepsich" znacek sezenes i tady za minimalne podobny penize, pokud k ebay pripoctes prevody a penez a postovny a hlavne to mas prakticky bez zaruky. Vydrz kotoucu zalezitost individualni, nicmene Ate powerdisc nebo vrtany kotouce od zimmermana je u 5tky vylozene esteticka vec, na funkci to v beznym provozu prakticky nema vliv, na kvatlitu brzdeni maj podleme o dost vetsi vliv desky..
podle mych zkusenoti jsou treba TRW slusny brzdy za dobry penize, jinak i u ATE se najde zmetek, ale daj se sehnat taky za rozum a kdyby se nahodou stalo ze budou hazet tak se daj reklamovat..
podle mych zkusenoti jsou treba TRW slusny brzdy za dobry penize, jinak i u ATE se najde zmetek, ale daj se sehnat taky za rozum a kdyby se nahodou stalo ze budou hazet tak se daj reklamovat..
-
Jak už tady zaznělo je to věc individuální. Já to vosadil těma Zimmermannama a na to kolik to celý stálo 10.000,- (měl jsem dovoz z DE zadara kvůli známému) za komplet sadu kotouče + desky + warn kontakty + pakny do ručky si myslím, že je to dobrej kup. Je fakt, že přčed tím jsem tam sice měl origo ale tragicky vyžilý, takže porovnávat nemohu. Nicméně se mi nestalo, že bych něco nedobrzdil .-) nebo že by se kotouče byť maličko skřivlily. Prostě za mě 1* a příští výměna, pokud budud mít furt stejnou káru, tak zopakuji.
-
- Klubové ID: 3555
Zdravim vsechny klubaky.Chci se Vas zeptat,jestli nekdo nemate zkusenosti s brzdovymi kotouci a deskami znacky EBC -napr.Ultimax BlackDash.Jestli by jste spise zvolili Zimmermanny nebo tyhle EBC + desky EBC.
http://www.auto-ksport.cz/cz708--sporto ... rmann.html
Potrebuju vymenit predni komplet brzdy na e39-535i-180kw
Moc diky za nejake odpovedi
Já koupil tyhle. Měnil sem je asi před 14 dny. Najeto asi 600km a zatim dobrý.bmw750 píše:Zdravim vsechny klubaky.Chci se Vas zeptat,jestli nekdo nemate zkusenosti s brzdovymi kotouci a deskami znacky EBC -napr.Ultimax BlackDash.Jestli by jste spise zvolili Zimmermanny nebo tyhle EBC + desky EBC.
Ty druhý co uvádíš neznám.
http://www.ebay.de/itm/290526028653?ssP ... 1497.l2649
Tyto mám na 540i a nesrovnatelný s origo. Brzdí jak hovado, vypadají super, kvalita prvotřídní a doprava bez problémů.
http://www.ebay.de/itm/ZIMMERMANN-SPORT ... 55893#shId
http://www.ebay.de/itm/ZIMMERMANN-SPORT ... 55893#shId