Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Brzdové kotouče z ebay

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
kubassszx

#1 Příspěvek od kubassszx »

Zdravím,

začínám se poohlížet po nových kotoučích na moji E60 a koukal jsem, že na ebay je jich spousta komplet sady + destičky za nejrůznější peníze od různých značek.

Máte někdo nějakou konkrétní zkušenost ?

Díky K
alpineman
Klubové ID: 1712
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od alpineman »

O kotoučích tady na fóru byly popsány už hektary stránek... Několika málo klubákům brzdily i NO NAME kotouče, koupené kdesi na Aukru nebo eBay. Ale spíš se po ujetí několika set km zkroutily.
V tomto případě - pokud budu hovořit za sebe, doporučuji origo kotouče. Co já už toho otestoval - TRW, ATE, Brembo, Zimmermann... A co se u BMW brzd týká, je nejlepší volbou originální ND. Upozorňuji, že je to jen moje vlastní zkušenost (3× 5er. 520, 525, 528). Jinak co klubák, to názor... :wink:
kubassszx

#3 Příspěvek od kubassszx »

ok díky za názor, přemýšlím o vrtaných zimmermanech nebo drážkované ATE, ale ještě jsem se nerozhodl tak sonduji :)
fik001 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 4002

#4 Příspěvek od fik001 Člen Klubu »

Plný souhlas s Alpinemanem.Origo brzdí o dost lépe a o dost víc vydrží.
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

já nevim, mám na předku origo.. a každý 3000km mám totálně černý liťáky.. přijde mi že dost špiní.. myslim že třeba ATE značkou nic člověk nezkazí..
kubassszx

#6 Příspěvek od kubassszx »

jako taky někdo origo BMW někdo vyrábí a nevěřím, že si to vyrábím BWM samo :) a značek je spousta, lidí na všem možným jezdí spousta a brzdí, ale třeba se pletu.

Takže pokud člověk nevezme nějakou čínu tak si myslím, že ty rozdíly nemusí být až tak markantní. Ono je to hodně o pocitu - koupím levné budou špatné, koupím drahé - budou dobré :)))
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jendix »

kubassszx píše:jako taky někdo origo BMW někdo vyrábí a nevěřím, že si to vyrábím BWM samo :) a značek je spousta, lidí na všem možným jezdí spousta a brzdí, ale třeba se pletu.

Takže pokud člověk nevezme nějakou čínu tak si myslím, že ty rozdíly nemusí být až tak markantní. Ono je to hodně o pocitu - koupím levné budou špatné, koupím drahé - budou dobré :)))
No to bych zase netvrdil. Levnej šmejd poznáš, navíc brzdy jsou na autě docela důležitý, tam bych asi ani moc nešetřil, resp. to nepodceňoval. Ono je kolikrát i docela laborace napasovat na brzdy správný destičky, resp. jejich tvrdost, buď to nebrzdí a nebo to sežere kotouče. Ale jak jsem psal, ATE nebo jiný lepší značky, tím asi člověk nic nezkazí. Taky záleží jakým stylem jezdíš. Jestli klobouk nebo cihla na pedálu.
Meda
Klubové ID: 3310

#8 Příspěvek od Meda »

Kazdych 3000km? Jak casto myjes auto :)?

Ja mam po 500km cerny kola, to musis myt kazdy dva dny :)

Jinak co se tyce vydrze, mam nejlepsi zkusenost s ATE kotouci na ATE destickach, pokud chces aby to lepe brzdilo, dej treba na ATE kotouce TEXTAR desticky, brzdi to tak o 20% lepe, rychle se sjizdeji desticky a zere to vice kotouce. Na ATE kotoucich a TEXTAR destickach vymena desticek kazdych 25 000km, ATE na ATE (E39 M5, zadny okruh) mi vydrzeli desticky 65 000km 8O :)

Pokud chces o hodne lepe brzdit, musis laborovat, hodne se osvedcilo spojeni ZIMMERMANN a FERODO, nebo BREMBO a TEXTAR, googli a najdes zkusenosti dost.
beny-maser

#9 Příspěvek od beny-maser »

já mám na předních brzdičích vyaženo Ate takže to asi mluví za vše, brzdiče tam jsou originál. Takže si myslím, že s tím nikdo nic nezkazí, pokud si někdo objedná ate z polska nebo to tady na internetu koupí od překupníka co to někde pochybně nakoupil tak se není moc co divit, že si naběhnul, když čína dokáže kopírovat i ložiska SKF a poznáš to až když to tam dáš.
Raadii

#10 Příspěvek od Raadii »

Mě dneska přišla kompletní sada od TRW tzn. kotouče předek a zadek, destičky předek a zadek a pakničky na ručku a vešel jsem se do 6k... Myslim že luxusní cena za supr kvalitu.
Dettektorr

#11 Příspěvek od Dettektorr »

Já mám z ebay sadu vrtanejch zimmermannů s jejich deskama, vpředu i vzadu. Po cca 10000 km co na nich jezdím kotouče rovné, brzdí jak šlak a opotřebení neznatelené. Špiní se normálně.
kubassszx

#12 Příspěvek od kubassszx »

a kupoval jsi je z USA nebo z Deuchtslandu ?

Taky jsem koukal, že se tam něco vybere ...
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jendix »

Meda píše:Kazdych 3000km? Jak casto myjes auto :)?

Ja mam po 500km cerny kola, to musis myt kazdy dva dny :)

Jinak co se tyce vydrze, mam nejlepsi zkusenost s ATE kotouci na ATE destickach, pokud chces aby to lepe brzdilo, dej treba na ATE kotouce TEXTAR desticky, brzdi to tak o 20% lepe, rychle se sjizdeji desticky a zere to vice kotouce. Na ATE kotoucich a TEXTAR destickach vymena desticek kazdych 25 000km, ATE na ATE (E39 M5, zadny okruh) mi vydrzeli desticky 65 000km 8O :)

Pokud chces o hodne lepe brzdit, musis laborovat, hodne se osvedcilo spojeni ZIMMERMANN a FERODO, nebo BREMBO a TEXTAR, googli a najdes zkusenosti dost.
jak kdy, snažim se jednou za měsíc, ale někdy to nejvyjde.. :-D mám šedivou metalízu.. tam ten bordel neni tak vidět... ale ty brzdy mě zarazili.. je fakt že se možná ještě zajížději.. jsou tam teprve asi 7000km a jezdim převážně dálnice kde člověk většinou moc nebrzdí.. pokud to tedy odsejpá..
Dettektorr

#14 Příspěvek od Dettektorr »

kubassszx píše:a kupoval jsi je z USA nebo z Deuchtslandu ?

Taky jsem koukal, že se tam něco vybere ...
Kupoval jsem v Německu.
kubassszx

#15 Příspěvek od kubassszx »

OK taky jsem o tom přemýšlel tak uvidíme :)
voTon
Klubové ID: 1605
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od voTon »

to co sezenes na ebay, alespon z tech "lepsich" znacek sezenes i tady za minimalne podobny penize, pokud k ebay pripoctes prevody a penez a postovny a hlavne to mas prakticky bez zaruky. Vydrz kotoucu zalezitost individualni, nicmene Ate powerdisc nebo vrtany kotouce od zimmermana je u 5tky vylozene esteticka vec, na funkci to v beznym provozu prakticky nema vliv, na kvatlitu brzdeni maj podleme o dost vetsi vliv desky..
podle mych zkusenoti jsou treba TRW slusny brzdy za dobry penize, jinak i u ATE se najde zmetek, ale daj se sehnat taky za rozum a kdyby se nahodou stalo ze budou hazet tak se daj reklamovat..
Dettektorr

#17 Příspěvek od Dettektorr »

Jak už tady zaznělo je to věc individuální. Já to vosadil těma Zimmermannama a na to kolik to celý stálo 10.000,- (měl jsem dovoz z DE zadara kvůli známému) za komplet sadu kotouče + desky + warn kontakty + pakny do ručky si myslím, že je to dobrej kup. Je fakt, že přčed tím jsem tam sice měl origo ale tragicky vyžilý, takže porovnávat nemohu. Nicméně se mi nestalo, že bych něco nedobrzdil .-) nebo že by se kotouče byť maličko skřivlily. Prostě za mě 1* a příští výměna, pokud budud mít furt stejnou káru, tak zopakuji.
bmw750
Klubové ID: 3555

#18 Příspěvek od bmw750 »

Zdravim vsechny klubaky.Chci se Vas zeptat,jestli nekdo nemate zkusenosti s brzdovymi kotouci a deskami znacky EBC -napr.Ultimax BlackDash.Jestli by jste spise zvolili Zimmermanny nebo tyhle EBC + desky EBC.
http://www.auto-ksport.cz/cz708--sporto ... rmann.html
Potrebuju vymenit predni komplet brzdy na e39-535i-180kw

Moc diky za nejake odpovedi
radikator

#19 Příspěvek od radikator »

bmw750 píše:Zdravim vsechny klubaky.Chci se Vas zeptat,jestli nekdo nemate zkusenosti s brzdovymi kotouci a deskami znacky EBC -napr.Ultimax BlackDash.Jestli by jste spise zvolili Zimmermanny nebo tyhle EBC + desky EBC.
http://www.auto-ksport.cz/cz708--sporto ... rmann.html
Potrebuju vymenit predni komplet brzdy na e39-535i-180kw

Moc diky za nejake odpovedi
Já koupil tyhle. Měnil sem je asi před 14 dny. Najeto asi 600km a zatim dobrý.
Ty druhý co uvádíš neznám.

http://www.ebay.de/itm/290526028653?ssP ... 1497.l2649
540david
Klubové ID: 1322

#20 Příspěvek od 540david »

Tyto mám na 540i a nesrovnatelný s origo. Brzdí jak hovado, vypadají super, kvalita prvotřídní a doprava bez problémů.

http://www.ebay.de/itm/ZIMMERMANN-SPORT ... 55893#shId
Odpovědět