Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 vice problemu,dotazu
zdravim.poridil jsem konecne e39 528i a mam problem se servorizenim,auto nastartuji a je uplny ticho,jakmile chci pohnout s volantem tak zacne servo vydavat vselijake zvuky a volant jde strasne ztezka,ale kdyz mu pridam otacky z volnobehu na jakou koliv jinou hodnotu tak volant jde lehze a zvuky neprestanou...cim to muze byt?kapalina je na norme...a dalsi problem je ze mi nejde otackomer a economer zbytek budiku je ok...cim to muze byt a jetli to ma nejakej stejnej test budiku (konkretne rucicek)jako E36 a jak se zapina?u E39?diky moc 

-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
vyměň servo, včetně ATF, otáčky motoru jdou myslím z kliky, ale nejsem si tím jistý, pak by to bylo čidlo kliky (více ti řekne diagnostika) a test budíků s velkým BC (bez autíčka) je když zmáčneš jedno za dvou tlačítek (teď si nejsem jistej který) tak naskočí testy, do 19 zadej součet posledních 5 čísel vinka a odemkne se ti komlet vše, test budíků je myslím dvojka
Spirt píše:mam jen dojezd,prumernou spotrebuprumernou rychlost a venkovni teplotu a vedle je auticko na dvere,kufr...a je tam jen jedno tlacitko,podrzim jako u e36 a otocim klickem do prvni polohy,nabehne test,kterej ale musim dal sam prepinat ale rucicky se nehejbaji...
drz prave tlacidlo na budikoch cca 5 sekund, nabehne na displeji TEST01, prepni lavym na test 02 a spust pravym test budikov.....
To plati pre e39 budiky s velkym palubnym (dlhy textovy displej naspodu budikov).
do menu se bud dostanes ze zmackes tlacitko na budikach na nulovani a otocis klickem nebo ho chvilku drz, dokud nenaskoci testy, s malym BC musis nejdriv do menu 19 a potvrdit off, tim se ti odemknou vsechny testy, to bohuzel musis asi delat pokazde kdyz vyndas klicek a pak chces poustet vsechny testy, nebo jsem aspon nezjistil jak to odblokovat natrvalo, test budiku je 2ka, ale nesmi byt nastartovano
-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Spirt píše:nn,uz je to domluvene,jen se dockat...ale cim to muze vubec bejt?ze by odesli 2cidla naraz?....
a nesetkal se nekdo s klepavym zvukem na volnobeh a po vymacknuti spojky to uplne stichne,tipoval bych to na lozisko na spojce ale ta je rok stara od luku...tak nevim
teď jsem řešil auto kde odešlo čidlo kliky, vačky a k tomu váha vše zaráz (E36 323iA)