Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupit "zánovní" převodovku nebo opravovat starou

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
kubassszx

#1 Příspěvek od kubassszx »

Kdo forum sleduje tak asi ví, že řeším trable s převodovkou a teď stojí před rozhodnutím jestli řešit opravu stávající nebo koupit nějakou starší se zárukou ? Někdo mi tvrdí, že je to v ní špatněj hydroměnič nebo zase mechatronik a tak nevím :(

Cena opravy vychází cca 60tisíc a převodovky mám nabídky od 20tisíc.
Je to na E60 r.v. 2004 530D automat.

Co je lepší varianta ? Popřípadě nemáte někdo převodovku k mání ?:)
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jendix »

http://cgi.ebay.de/Automatikgetriebe-BMW-530d-330d-E60-E61-E90-ZF-6HP26-/360375654687?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item53e810191f

já osobně, když už bych byl teda rozhodnutej měnit převodovku za jinou, bych koukal na něco podobného pod odkazem výš.. za cenu kolem 35tis. máš převodovku která prošla generálkou s roční zárukou.. než kupovat něco za každou cenu nejlevnějšího a dávat těch padesát za generálk rok později.. ono stejně, když koupíš převodovku za dvacku, budeš muset dát deset do výměny filtru a oleje.. a pak už to neni zase až takový rozdíl, předpokládám že repaslá převodovka bude už s olejem..
kubassszx

#3 Příspěvek od kubassszx »

jj repasovaná je už s olejem a filtrem, komplet cena.

právě to zvažuji jak to udělat nejlépe nevím no záleží na konkrétním kusu jak bude vypadat i když do něj samozřejmě nevidím a také na záruce jakou dostanu ...

nemáš tip kde nejlépe najít na prodej u nás ?
ZdendaZ

#4 Příspěvek od ZdendaZ »

kubassszx píše:Kdo forum sleduje tak asi ví, že řeším trable s převodovkou a teď stojí před rozhodnutím jestli řešit opravu stávající nebo koupit nějakou starší se zárukou ? Někdo mi tvrdí, že je to v ní špatněj hydroměnič nebo zase mechatronik a tak nevím :(

Cena opravy vychází cca 60tisíc a převodovky mám nabídky od 20tisíc.
Je to na E60 r.v. 2004 530D automat.

Co je lepší varianta ? Popřípadě nemáte někdo převodovku k mání ?:)

Viděl jsem E60 stejný rok s vyměněným automatem za úplně nový v originálním servisu BMW v německu. Faktura včetně práce byla na necelých 3.000 Eur. Tzn. za cenu opravy máš v německu úplně novou a taky včetně práce.
kubassszx

#5 Příspěvek od kubassszx »

to je tady hezký :) pořád to zvažuji, že mi opraví něco a pak se tam zase něco pokazí a bude to naprd stejně a znova platit.

Stejně tka se bojím, abych u nás někomu nenalétl ... jak psal jendix tak ta převodovka vypadá dobře a nejradši bych jim tam svoji nechal ať mi to vymění a mám hotovo, ale to se s nima asi nedohodnu :) samo bych jim to zaplatil
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jendix »

kubassszx píše:to je tady hezký :) pořád to zvažuji, že mi opraví něco a pak se tam zase něco pokazí a bude to naprd stejně a znova platit.

Stejně tka se bojím, abych u nás někomu nenalétl ... jak psal jendix tak ta převodovka vypadá dobře a nejradši bych jim tam svoji nechal ať mi to vymění a mám hotovo, ale to se s nima asi nedohodnu :) samo bych jim to zaplatil

mám takovej pocit, že tak to i dokonce funguje, tzn. výměným způsobem, v některých případech (např. vstřiky, turba apod.) to funguje pouze výměným způsobem, tzn. pošlou repáslý a do 14 dnů musíš zaslat tvůj původní díl..

jinak koukni na ebay, firem je tam víc a některý ani nechtěji tolik za výměnu.. někde v severnim rakousku jsem taky jednou narazil na jednu firmu která dělá repasy na bmw, teď jsi nejsem jistej čeho, mám takovej pocit že právě převodovek.. bylo by to asi blíž.. zkus zapátrat a uvidíš..

jinak já jsem jednou narazil taky na auto už s vadnou převodovkou a zjištoval jsem co by to stálo, v čechách se asi pod 50 tis. nedostaneš..
kubassszx

#7 Příspěvek od kubassszx »

je pravda, že mám tady z vrakáčů strach něco koupit a i když píše záruka tak co potom s ním ?!

nehledě nato, že to tam nechám za X tisíc dát + olej a když to nepůjde tak mu to sice vrátím, ale nikdo mi to nezaplatí :(

Pokud by tu převodku výměnou dali + doplatek popřípadě i výměna u nich v servisu tak by nebylo o čem, předem si to domluvit a jet najisto vidím dobře :) uvidíme kámoš mi tam zavolá, já umím jen anglicky ...
Odpovědět