Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E61 - ostřikovač pátých dveří/demontáž zadního křídla

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jendix »

Ahoj, zjistil jsem že ostřikovač zadního skla neostřikuje tak jak má, resp. vůbec. Původně to vypadalo jako ucpaná tryska, ale pak jsem se na to podíval a z trysky vůbec nic neteče, všechna voda valí mezi sklem a lištou - "křídlem", která je našroubovaná přímo na skle.

Předpokládám že je tam buď vysunutá nebo nalomená hadička co vede k trysce.

Co mě zajímá:

1. Setkal se někdo už s něčím podobným?
2. Jak to případně nejlíp vyřešit
3. Když otevřu jenom zadní sklo, vídím naproti té liště 4x torx šroub, předpokládám že jejích povolením dojde k demontáži lišty, nebo se pletu?

Předem díky, Jendix.
fik001 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 4002

#2 Příspěvek od fik001 Člen Klubu »

Ahoj.když ty 4 torxy povolíš tak zatáhni křídlo směrem dozadu a uvidiš pod nim na levé straně hadičku a spojku.Nejde to uplně z lehka.Mám taky E61 a už jsem to řešil ale měl jsem tu hadičku prasklou až pod střechou.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jendix »

fik001 píše:Ahoj.když ty 4 torxy povolíš tak zatáhni křídlo směrem dozadu a uvidiš pod nim na levé straně hadičku a spojku.Nejde to uplně z lehka.Mám taky E61 a už jsem to řešil ale měl jsem tu hadičku prasklou až pod střechou.
a jak jsi vyřešil opravu v tvým případě (myslim jak jsi postupoval, čim jsi původní hadičku napojil, či nahradil)? případně odkud ti v tvém případě vytékala voda, skrz interiér? u mě to ale opravdu vypadá na místo kde se hadička láme při otevírání, doufám teda.. :-D.
BMW_paja

#4 Příspěvek od BMW_paja »

Taky jsem měnil hadičku v ohybu otevírání, byla naprasklá a když se měnil drát s vyhřejvání skla tak praskla, dal jsem tam silikonovou akvaristickou průhlednou z obi :-)
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

BMW_paja píše:Taky jsem měnil hadičku v ohybu otevírání, byla naprasklá a když se měnil drát s vyhřejvání skla tak praskla, dal jsem tam silikonovou akvaristickou průhlednou z obi :-)
ok, díky.. budu se na to muset konečně kouknout.. doposud jsem neměl čas abych se tomu nějak víc věnoval.. jinak k tej demontáži.. je tam nějaká záludnost.. nebo stačí čistě jen povolit ty 4 šrouby zespodu a sundat křídlo jak psal fik001
BMW_paja

#6 Příspěvek od BMW_paja »

povolíš křídlo a vysuneš ho, pak odpojíš vodiče k anténímu zesilovači a rozpojíš spojku na hadičce ostřikovače (to je trochu problém)

Pak už je problém jen v tom kde to máš opravdu prasklý, pokud mezi průchodkou a sklem (nejpravděpodobnější) tak se k tomu moc dobře sice nemůže ale nic dalšího pokud si vybavuju dávat pryč nemusíš.
Odpovědět