Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Koupě E60 (E61)- na co si dat pozor

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Led_Zeppelin
Klubové ID: 2476

#1 Příspěvek od Led_Zeppelin »

Zdravim,
jelikoz mi pred tydnem pani zrusila 330xd, tak budu nejspis brat 530d E61... Akorat s timhle autem nemam moc velky zkusenosti, tak mi prosim pro jistotu poradte, na co si dat pozor... mam vyhlidnuty konkretni kus- 08/2006, 140K najeto, pravidelny servis v bmw (nemecko), 1. majitel, snad plna vybava... Na co si teda dat pozor?
Mimochodem, trochu me zarazi, ze prvni zapis v servisce je az v 49K km... to predtim fakt nebyl meneny olej? Nebo o co jde? Pak pravidelny servis v intervalech, vse vypada ok... A hlavne auto vypada jako novy, pan se k tomu musel chovat velmi dobre, auto ho stalo tolik, kolik stalo, tak se mi nechce verit, ze na 1. prohlidku az sel po 50K...
Diky!
BMW_paja

#2 Příspěvek od BMW_paja »

Ahoj, takový dotaz je tu ob měsíc, projdi historii (aspoň 10 stránek!)
Olej se má měnit po 30 tisících, takže ten první zápis je divnej. Navíc první olej se mění dřív obvykle.
Led_Zeppelin

#3 Příspěvek od Led_Zeppelin »

To jsem samozrejme, spolu s hledanim, udelal, ale jsou to vzdy spis konkretni dotazy...

No prave, tak jestli to treba nemenily ve 20K a pak ve 30K celkova prohlidka, nebo co ze se to dela, spolu s dalsi vymenou... Ale to by tam napsali i tu prvni vymenu... No zkusim se jich zeptat, ale tak rict muzou cokoliv, ze...
Nicmene dejme tomu, ze tohle je ok, na co si dat u techto aut pozor?
BMW_paja

#4 Příspěvek od BMW_paja »

no řekl bych že nic speciálního proti jiným modelům to nemá
funkční nivo (zadek je rovně, nehlásí chybu, neskáče, nevyhazuje, nebouchá)
podvozek (ramena, čepy)
turbo, common rail, váha vzduchu, egr
...

speciální závadou jsou údajně praskající svody (taky jsem měl)
časté jsou problémy s elektrikou (žárovky a hlavně dráty vedoucí do pátých dveří - tzn. světla, otvírání skla, anténní zesilovač rádia a centrálu, výhřev - všechno tohle si zkontroluj že jde - u toho výhřevu nestačí že svítí kontrolka!! )

další speciální závada mě nenapadá, jen možná si zkontroluj navigaci, mě osobně blbne, nemá signál a toulá se úplně mimo (vyndat DVD s mapou, kus popojet a vrátit, musí se chytit za chvilku)
Led_Zeppelin

#5 Příspěvek od Led_Zeppelin »

Diky za spoustu info Pajo!!

Auto jsem nakonec vzal, opravdu me nadchlo...

Ma ale prave problem, ze nejde otevrit to sklo v kufru a pise to nekdy chybu osvetleni spz- zarovku jsem jeste nestihl vymenit, ale bude to imho popraskany kabel, mel jsem to same v E39... jeste zapalovac vepredu se mi zda, ze nefunguje, ze je nejak odpojenej nebo co- nechtelo mi to nabijet telefon, ale vzadu jo...
Jinak vse funguje, motoricky, prevodovka apod. jako novy... uvidime, snad s tim nebudou problemy...
BMW_paja

#6 Příspěvek od BMW_paja »

tak přeju ať problémů je co nejmiň :)
ty zadní žárovky že občas nesvítí ... to je normální, jak zaprší mě nesvítí couvačky, stačí zahejbat a jdou. Otvírání okna vede horem pod křídlem, mohl by to být kabel v pantu
a zapalovač funguje jen na klíček, což mě osobně moc nevyhovuje, ale je to tak, já ho mám navíc nějak blbě vylomenej že mi tam nedrží :(
Odpovědět