Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Sklápění xenonů

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
detrhomer
Klubové ID: 2016

#1 Příspěvek od detrhomer »

Zdravím lidičky :)
Mám problém s naklápěním,ale dělá to jen někdy :(
Normálně nastartuju světla se zvednou a jedu a třeba v půli cesty se sami sklopí až na doraz a nevrátí se.
Když zhasnu a rozsvítím tak to nepomůže,musím zastavit,zhasnout,vypnout motor,vatáhnout klíček,pak chvilku počkat a pak znovu nastartovat a zase se většinou chytí.
Ale tuhle včera jsem vezl večer rodinku domů z letiště a opět sklopili,ale už nepomohlo ani zastavení,vůbec nic :( Na předku mám čidlo nové a na zadku původní,mohlo by to být tím,nebo to je LCM?
Díky za rady :)
all
Klubové ID: 1018

#2 Příspěvek od all »

pokud je pravda že máš dle avataru kombíka....
s nivo podvozkem

a na display ti to při té závadě nenapíše chybu nivo inaktiv

je to 100% přední čidlo na pravém rameni u kola.
vypadle signál a světla se automaticky sklopí.

pasuje i z X5 a některých modelů e46
i když číslo etk nesedí
detrhomer
Klubové ID: 2016

#3 Příspěvek od detrhomer »

Mám E39 kombi 530da a to čidlo jak píšeš mám úplně nové :( tak se mi nezdá že by to bylo ono je tam 1/2 roku to předešlé odešlo díky klacku na silnici :( ale zkusím kontakty :)
Jinak nivo inaktiv mi to nepíše,sice jednou psalo(když jsem projel jeden hup) ale to bylo jen jednou od té doby klid :)
all
Klubové ID: 1018

#4 Příspěvek od all »

no, možná že jsem se seknul, dnes sem na to koukal zadní čidlo je duální, tzn posílá info do niva a pak do jednotky světel. takže to může být tím.... každopádně diagnostika ti vypíše chybu max naklonění obou xenon. světel a nim nebo max. toho vadného čidla...
skoty78

#5 Příspěvek od skoty78 »

Chlapi, mam podobny problem se sklonem xenonu. neni to tak brutalni , jak popisujes ty, ale proste se mi zda, ze mi svetla sviti pod auto vic nez by bylo potreba. kamos , ktery mi auto prodaval rikal , ze uz to resil jednou , a ze tam neco vyhodnocuje vahu predni a zadni napravy... a neco odeslo na zadni naprave, a proto to svitilo pod auto... podle toho se steluje sklon nebo jak to je? je to nejake cidlo??... nejaky podnet cim to muze byt a co teda sehnat?? dik za jakoukoliv radu a neukamenujte me :) skoty
Odpovědět