Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 525i ,,tupý" omezovač

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DestinyE34

#1 Příspěvek od DestinyE34 »

Ahoj,
potřeboval bych poradit. Měl jsem BMW E34 525(141kw bez vanos). A mělo hodně znatelný omezovač v celém autě to škubalo" taky při rozjezdech 1-2 hrabala a 3. zagumovala tak 2 metry. Pneu byly ještě širší,než mám teď. No a teď mám stejnou motorizaci a omezovač je jen takové upozornění,že to dál asi točit nebude :lol: Rychlosti na převodové stupně je stejná,jako u minulého BMW,takže diferák jiný nemělo,jen mělo svor a tohle nemá. Taky mělo vyšší spotřebu,ale to se teď s ohledem na čas špatně posuzuje. Minulé BMW jsem koupil od závodního servisu blízko ECE HOMO,je možné,že bylo upravené..? Neměly jej jako závodní auto. Odstavil to tam někdo,kdo jezdil do Rakouska za prací a koupil si jinou E34...oni to jen prodávali a před tím servisovali. Nevím,jak se má seriová 525i chovat. Na jednom úseku vytáhne stejnou rychlost,jako předešlé,ale není vůbec tak....ostré"

Tlaky ve válcích jsou v pořádku,hydroštely necvakají,převodovka,diff nemá znatelné vůle. Spotřeba je normální, mimo město 8l ve městě tak 9-10.5. Max tacho 230km/h a ještě kdybych jej chvilku držel,pojede víc. Předešlé BMW chytalo při 230km/h omezovač...pneu mělo 205/X/15 no prostě podle TP. A stávající BMW má 195/65/15.
Odpovědět