Ahoj, měl bych menší dotaz ohledně panoramatické střechy. Četl jsem na netu pár info ohledně problémů se střechou a konktrétně mě zajímá zda s tím již někdo neměl problém.
Jde mi hlavně o to jestli koupit auto s panorama střechou a event. do budoucna čekal problémy, jako další mi jde o to že jsem dostal vcelku výhodnou nabídku na e61 kde je závada právě na střeše. Nová vložka střechy stojí necelých 50tis. kč, proto to není jednoduchá a levná záležitost.
Vim, ze je to stare tema, ale aktualne mam s panoramou problem. Toto je prave nejcastejsi problem ktery to ma. Problem spociva v tom, ze se jednou stane, ze uz nezavrete ventilaci. V BMW resi vymenou celyho mechanismu, ale oprava je uplne jednoducha! Viz. video a verim, ze se to tady bude hodit i do budoucna. O vikendu jdu na to Tyka se to X3, X5, 3er, 5er.
Tak mi to nedalo, dneska jsem na to skocil a zase mi strecha jezdi jak ma! Prace na cca 10 min, naradi staci platek do pilky, plochy sroubovak a klesticky. Na to ze v BMW meni kazetu za 60k je to skvely
Zdarec taky jsem se s tim cca pred setkal na e53 jak popisujes otevrel na ventilaci cely se to nejak zaseklo a uz to neslo zpet nejak se nam to pak podarilo zavrit odpojili jsme to a byl klid
Na tom videu odelal jenom nejakou pruzinku,tahlo a nejaky kousek plastu odrezal(nepochopil jsem z kama) a pak to funguje ta zadni uz se pak na ventilaci neotevira
Dik za vysvetleni jara
Na začátku je napsáno, že se "deaktivuje" zadní část panoramy. Jen nevím jak má správně fungovat zadní část (pouze vyklopení nebo se zadní část má i zasouvat do zbytku střechy). Tady deatkivuje to vyklopení a tím se ta panorama přestane křížit.
Ano kluci, odpoji se tim zadni dil. Funkcnost je stejna jako kdyz to jeste fungovalo, pouze s rozdilem, ze pri ventilaci se otevre predni velky okno a zadni ne. Zasouvani funguje stejne, tam se zadni okno nepouziva miluju rychle opravy za nula penez
Mel jsem to rozbity asi pul roku a nemel jsem koule tam do neceho rezat. Kdyz je aktivovany na panorme panic, tak jezdi blbe i roletka, proste na nic a cely leto jsem to vlastne nepouzival. A do toho sviti na checku chyba, ktera nejde smaazat ani pres diag.
Tak se přidávám s problémem přestala mi taky fungovat střecha a už je po rychlé opravě viz forum fungovala pouze přední část nyní už nejde ani ta roleta se otvírá cukaně vždy musím nově použít spínač, otevřít jde pouze ventilace a pak už to ani nezavřu musím manualně imbusem na motorku.Co s tím nevíte někdo nemůže to mít souvislost s dráty v zadních dveřích ty mám asi taky porušené nejde mi zadní okno,uprostřed brzd.světla ve spojleru mi nejdou asi 3 diody.
To je široký pojem v Polsku kde konkrétně já sehnal u nás se zárukou za 10tis ale porad si myslím ze u té moji je to nějaká blbost a ze vyhodit 10 za druhou je nesmysl.