Chlapci už od doby koupě auta když zařadim a pustim spojku tak se pod autem ozve taková cvakavá rána, jako kdyby tam bylo něco na kardanu nebo na převodovce povolenýho, určitě je to nějaká vůle mezi něčím..
Jak se projevuje špatná hardyspojka? Je to slyšet přímo jakoby pod řadičkou a je když pustim spojku..
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Cvaknutí pod autem při přeřazení - E39 530D
-
- Kontaktovat uživatele:
cmelak píše:Chlapci už od doby koupě auta když zařadim a pustim spojku tak se pod autem ozve taková cvakavá rána, jako kdyby tam bylo něco na kardanu nebo na převodovce povolenýho, určitě je to nějaká vůle mezi něčím..
Jak se projevuje špatná hardyspojka? Je to slyšet přímo jakoby pod řadičkou a je když pustim spojku..
koukni na silentbloky motoru, casta zavada 530d, motor skace nahoru/dolu a mlati tam kov na kov. daval jsem to tady kdysi i s fotkama.
otevri kapotu, dej 1, stuj na brzde a poustej spojku. pokud se motor zacne zvedat, je to jasny. kdyz prudce spojku zase zmacknes, klepne to, jak motor dosedne
- cmelak
milo píše:
koukni na silentbloky motoru, casta zavada 530d, motor skace nahoru/dolu a mlati tam kov na kov. daval jsem to tady kdysi i s fotkama.
otevri kapotu, dej 1, stuj na brzde a poustej spojku. pokud se motor zacne zvedat, je to jasny. kdyz prudce spojku zase zmacknes, klepne to, jak motor dosedne
Tím to asi nebude, můžu to zkusit ale víc věřim tomu, že bude něco u tý převodovky špatně, nějakej volnej spoj, nejlepší by to bylo dát na zdviž a koukat když to za jízdy řadí co tam cvaká.. ale takovou možnost bohužel nikde nemám..
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
- cmelak
mravenec píše:Ahoj mám to samé dělá to spoj kardan difereciál je tam tisícihran.Oprava mě čeká sundat kardan vyměnit hardy mám ji už potrhanou a na tisícihran hodně vazelíny.
Taky jsem si myslel že bude vůle ve spoji mezi kardanem a diferenciálem, mám totiž tažný tak jestli to nebude od toho už trošku vytahaný, na hardy mrknu taky určitě.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD